Объркана съм, не знам с какво да се занимавам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Объркана съм, не знам с какво да се занимавам
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1049 пъти
Здравейте, момиче съм на 14 години. От седми клас обожавам физиката и химията, защото и двата предмета са ми много лесни и интересни. Нека уточня, че ако трябва да кажа кой от тези два предмета харесвам повече, това е физиката. В никакъв случай не искам да кажа, че химията не ми харесва, а причината да харесвам физиката малко повече от химията, е преподавателката ми по физика. Не искам да прозвучи като превъздигане, но просто тя е много готина. Тя преподава по изключително разбираем начин, и така тя някак ме вдъхнови да заобичам нейния предмет. Колкото до химията, учителката ми по химия е пълна противоположност на учителката ми по физика, но химията ми харесва заради това, че е лесна, а и от малка обичам да чета етикетите по храните, напитките, козметиките и другите неща, които си купувам. И от миналата година си мечтая един ден да преподавам тези два предмета, учениците да ме харесват и разбират. (Ако сте стигнали дотук в четенето си и сте си помислили, че искам да приличам на учителката си по физика, прави сте; просто тя ми е нещо като идол) Обаче всички знаем, че тези предмети са свързани и с математиката. В седми клас забелязах, че един конкретен дял от математиката (тук визирам геометрията) не ми върви. На обобщителния тест за еднакви триъгълници имах 4, а на всички останали имах петици или шестици. Матурата я взех с 4, 68, а по всички други предмети имах шестици за срока и за годината.
Споделих намерението си да ставам учителка, с нашите. От цялото ми семейство, само брат ми (той е на 16) ме подкрепя не на 100, а на 1000 процента (цитирам неговите думи). Мисля, че майка ми също няма нищо против да се занимавам с тези науки. Обаче проблема е там, че вуйчо ми, когото чувствам много близък, се опитва да ме възпре от тази моя мечта. (Да уточня - баща нямам, защото той почина отдавна) Преди време, той ми каза в прав текст "Миличка, зарежи физиката, тя не е за теб". Той е преподавател по история и настоява аз също да обичам този предмет, въпреки че всячески се старая да му обясня, че обществените науки (История, философия, география и т. н. ) не ми харесват. Той донякъде го прие, защото му споделих как преди около месец влязох в ролята на учител по физика и химия, и преподавах на всички седми класове в училище (учителката ми ме повика да преподавам, защото тя знае, че тези предмети са ми слабото място) и той не се ядоса толкова, колкото очаквах. Аз знам, че той не е харесвал физиката и химията като ученик, защото самият той ми го е казвал.
Тази година не уча никакви разказвателни предмети, защото съм в профилирана паралелка с интензивно изучаване на английски език. Страх ме е обаче, че другата година, когато наваксваме материала двойно за осми и за девети клас, физиката и химията ще ми станат много трудни (казвали са ми, че това са едни от най-трудните и най-малко обичаните предмети), аз ще съжалявам, че съм ги обичала, и вуйчо ми горделиво ще ми каже нещо от сорта на "ти защо не ме послуша, като ти казах, че физиката не е за теб". Имам няколко въпроса:
1. От четящите темата, има ли някой, който е обичал физиката и химията (и все още ги обича)
2. Трябва ли да направя това, което вуйчо ми ми каза (да зарежа физиката и химията [това, което обичам] и да обърна внимание на историята [това, което не обичам]
3. Труден ли е материалът по тези предмети в по-горните класове?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 909701c491
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Сядаш и учиш по 1 час още отсега, ако имаш желание. Има колкото си поискаш книги онлайн (на английски например, в краен случай виж английската уикипедия и връзките под статиите)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 987b4d7ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей! Ще ти кажа направо - не се занимавай с история, защото хем не я обичаш (следователно шансовете да просперираш с ния рязко намаляват), хем с история е много трудно развитието. Това, че харесваш физика и химия е невероятно. С тях има много шансове за развитие, включително и преподаването! Сигурна съм, че щом ги обичаш, ще се справиш. Материалът не е лесен, но с постоянство се научава. Не се безпокой. Имаш и доста време. Светът ще се нуждае от учители като теб. А вуйчо ти просто е историк и затова ти казва това, той не осъзнава, че думите нямат общо с твоите интереси. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7b6f997897
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пълни глупости са това да имаш идол и заради него да искаш да ставаш такъв. Първи урок в живота не се вкопчвай в нищо и не идолизирай абсолютно никой. Недей слуша вуйчо си а следвай това което ти е силата и което наистина мислиш че има смисъл да работиш и да се развиваш, ако си толкова добра по физика и химия трябва печелиш олимпиади и да учиш квантова физика примерно после и да си в сектора на науките или химия и в производството или нещо да измислиш да създадеш. Винаги следвай това което те влече, но единствено и само заради себе си а не защото някой бил такъв. Всичко си има цена и не е понякога толкова яко колкото изглежда или всъщност никога.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1953320c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Учи и се занимавай с неща, които са ти интересни! Иначе като почнеш да работиш, ще мразиш да ходиш на работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker