Липса на мотивация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Липса на мотивация
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 842 пъти
Здравейте
Пети курс съм стоматология
Който е учил знае че това е една от най-тежките години, може би заедно с държавните изпити- и практически и не само. Проблема е там че в личния ми живот ми се случиха много неща, на първо място мъжа с който живеех се изнесе, имаме проблеми във връзката ни, и това е отнело целия ми фокус, внимание, интерес. Постоянно мисля как да оправя нещата между нас и тн. Проблема е че остават 2 месеца до изпити горе долу, не съм започнала по нищичко да чета( не съм чела и последните две годии системно а само в сесии, добре че помня бързо, защото финансово съм много зле и постоянно ходих на работа след или преди университета). Това го отчитам катонпроблем. Сега опитвам да седна, казвам си- ще прочета само 2 странички от каквото и да е. Нищо. За първи път в живота ми нито помня нито се концентрирам. Много хора изостават на тези изпити и не продължават в шести курс (изпускат една година) и все мисля как ще съм от тях. Тази мисъл не ме стряска а напротив отпускам се и си казвам, какво пък ще пропусна една година. Как да се справя и как да намеря мотивация. Имам чувството че докато не оправя нещата в личния си живот друго няма да ме заинтересова.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 375c52cf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   И това, защото некакъв путьо те напуснал? Ще си прецакаш живота заради този? Браво на теб! Ами аз какво да кажа, когато преди 2 г. мъжа ми почина от ковид и ме остави във въздуха висяща? Стегнах се и сега работя, излизам с приятел ки, децата, внуците и така. Първо си виж учението, от него ти зависи работата. Като работиш, другото се нарежда. А пък и мъже бол... ще намериш някой да ти вдига кръвното... успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0ac911364f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей, преди години бях точно в твоята ситуация. Само че аз учих икономическа специалност и със сигурност е било много по-лесно. Точно в края на годината с гаджето се разделихме, много се мъчих да оправя нещата. Плаках, страдах, молих се дори, за кратко се събрахме, но си личеше, че няма да сме заедно и накрая така избягвания край дойде. Бях съсипана, не се хранех, не излизах, отслабнах, също ми оставаха 2 месеца до държавния изпит, но аз все не започвах да уча. Не спирах да мисля за него. Но в един момент се “събудих”, огледах се, осъзнах че не си струва да пропилявам времето си, натрупаните знания до момента и всички вложени усилия. И аз също като теб изпитвах огромни затруднения, докато учех и трябваше да се стегна. Помислих за семейството си, което беше зад гърба ми и не исках да ги разочаровам, макар че те не са такива и нямаше да бъдат разочаровани, по-скоро исках да не разочаровам себе си и колкото и да ми беше трудно стиснах зъби. Мотивираха ме и мои състуденти, обсъждахме теми, предмети и си казах, че не мога да се проваля.
Завърших успешно с високи оценки и съм горда със себе си.
Помисли за себе си за вложеното време и усилия до момента, помисли за семейството си. Човек, който очевидно не мисли за теб, не заслужава да страдаш за него. Защото ако държеше на теб и го интересуваше бъдещото ти развитие и реализация, не би ти причинил раздели, караници и стрес, в толкова важен за теб момент.
Убедена съм, че човека, за които страдаш не си струва, това е урок, аз научих своя в подходящия момент. Трудно е, но не е невъзможно.
В момента съм реализирана и успешна, с човек който държи на мен и ме подкрепя. Всяко зло за добро! Просто трябва да се събереш!
Горе главата, успех на изпитите! Правилните хора ще те оценят! Погрижи се за себе си и бъди щастлива! :)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 556f2fa044
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Акцентирай си на ученето, като имаш работа всичко се подрежда, ще има и готин мъж в един момент, винаги става така. Кредит също е решение, да не ги мислиш финансите постоянно. И бъди целеустремена, така успехът е близо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker