Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дилема
преди: 1 година, 13 дни, прочетена 607 пъти
Здравейте. Аз съм мъж на 28 години. Преди години за съжаление бях много свит човек, без собствено мнение, та подтикнат и от родители и от приятели и познати, записах нещо което не харесвах за да изкарвам повече пари в бъдеще. Защото било перспективно. В университета учих без желание, само за оценките, после си намерих работа, която работя без желание и го правя само за да имам пари. Да, издигнах се във фирмата, вече взимам добра за България заплата, но не съм щастлив. Сутрин ставам и си казвам - офф, пак ли трябва да върша това през денят. Може да се каже, че 10 години вече - уча без желание, работя без желание. Успявам единствено поради причината, че не обичам провалът. Затова давам 100% сили, а колегите ми, например, имат същите успехи, но с далеч по-малко усилия, защото за тях това е страст и им се отдава. Моята страст е в съвсем друга област, от хуманитарната сфера, още от дете. С лекота мога да уча там и ще го работя с удоволствие, но... заплатите в тази сфера са много ниски. Ще взимам най-много 1000-1100 лв, няма голям избор за работа и като цяло не е перспективно днес в България. И сега съм изправен пред сериозна дилема - дали да запиша още едно висше, на 28 години, да го изкарам паралелно със сегашната ми работа и после да започна кариера в любимата сфера, но приемайки, че никога няма да имам финансовото благополучие, което имам сега. Или пък да си остана да се развивам с нежелание и на инат на тази работа, да се мъча така години наред и явно да приема, че щастие на работа няма да открия, но пък поне ще имам пари и евентуално мое семейство в бъдеще не би трябвало да има особени финансови проблеми облягайки се само на моя заплата. Какво да направя не знам, вие добри хора какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 13 дни
hash: 03f29a5f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   "защото за тях това е страст "

Те могат да те гледат отстрани и да си мислят същото за теб... Всеки малко или много се преструва.

Работата си е работа, на 28 години е добре да го разбереш. Колкото и да е "любима", като с всяко нещо, магията изчезва след няколко години. След това е просто бачкане и е въпрос дали се справяш и колко получаваш.

"Моята страст е в съвсем друга област, от хуманитарната сфера"

Особено в тая сфера, "магията" много скоро ще ти изчезне, след като я заработиш... Мен също ме влечеше като млад, добре че се отказах. България не е развита като страна, за да има такова нещо като "хуманитарна сфера". В България даже не може да се говори за "гражданско общество". Всичко е отбий номер и тънене в мизерия. Слушай интервюта примерно на проф Иво Христов който е социолог. Той си има разни лични мнения по политически въпроси, но принципно като специалист в тая сфера си разбира от нещата. Логично е преди да си мислиш за хуманитарна сфера, първо да разбереш с какъв хуманоид си имаш работа...

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: e2bebc8f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ти си направи парите, после ходи да правиш каквото искаш, познавам хора който на 40 решиха да стават Йоги.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: e94b6540bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имай предвид, че има голяма вероятност да идеализираш това, което нямаш. Може например ако работиш "желаната" професия да се окаже, че не е това, което си си мислел. Може да е примерно голяма връзкарщина и ти ако не такъв да те гърбят много и постоянно да те унижават. Може средата да не ти понесе, може да се окаже, че всъщност не ти харесва чак толкова. Това какво си мислиш, че ще е и какво ще е, са две съвсем различни неща. На края може да се окаже, че пак ходиш с нежелание, само че взимаш 3 пъти по-малко пари. То затова е работа, а не удоволствие - винаги има нещо, което дразни - ако не е естеството на работа, ще е заплащането, средата, условията. Няма идеално щастие.

С 1000 лв заплата като те налегнат сметките и разходите и като започнеш да закъсняваш със сметки, наеми, разходи, много бързо ще ти се изпари желанието за работа. Желание, желание, ама в магазина сиренето е с пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 дни
hash: e94b6540bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И аз съм така, затова инвестирам яко в биткойн. Печеля добре и си имам и спестявания. Ако след някоя година биткойна поскъпне, си бия камшика на някой остров, купувам няколко имота да ги отдавам и ме боли шнура. Няма да има нужда въобще да работа.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: c8a623d8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всяка работа е работа когато работиш за друг. Прецакано е, защото не можеш да си взимаш почивки когато искаш, общуваш с колеги, които не харесваш и т. н. Поне да плащаха добре. Това е. Парите са важни. Изключвам професии като: учител, лекар, пожарникар, полицай, социален работник и т. н., които са изключително социални дейности в полза на обществото, като те също е нужно да са платени, но, за да започнеш такава работа, парите не са били основната мотивация...
Както и да е, работи за пари, след като нямаш удоволствие от дейността. Ако имаш достатъчно свободно време, че може да практикуваш дейности, които ти носят удоволствие, а всяка дейност струва пари, които ти имаш, така че си по-добре от работещите, които нямат пари и мразят работата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker