Връзки с обществеността - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Връзки с обществеността
преди: 9 месеца, 3 дни, прочетена 550 пъти
Здравейте! Тъй като приключих с бакалавъра си и реших да запиша нещо по-различно като магистратура, исках да ви питам дали тази специалност е добра? Имам известен интерес към връзките с обществеността и рекламата, но не знам какво точно представлява, затова ако някой е по-запознат ще съм му много благодарна да ми обясни изцяло какво представлява.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 49d375bd54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Представлява абонамент за бюрото по труда. Едно време го учхме това като избираем незадължителен предмет.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 7386501dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Какъв е бил бакалавърът?

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 5d778bbae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Завърших ПР и Медии като бакалавър, в началото исках да уча журналистика, но като намерих тази специалност ми се видя интересна и с по-добра кариерна насока... (имах стаж като пиар 4ти курс, които представляваше писане на press release за някое събитие и разпространяване чрез вестници или други медии. Писах имейли до журналисти търсейки инфо за статии или молейки ги да разпространят статията ми. Ще поддържаш на социалните медии на фирмата, пишеш блог статии за сайта на фирмата, търсиш инфо за статии и снимки. Организиране на събитие (примерно благотворително). Ще работиш по проекти с добра кауза, примерно как да се намали бедността в страната. На практика това ще правиш.
На теория ще учиш как да правиш пиар план (най-трудното и тегаво нещо на света, не ми харесваше особено), масови комуникации, взаимоотношения с медиите (където те учат как да пишеш статии, news и press release). Може да те учат и как да правиш рекламни видеа, рекламна фотография и уебсайтове (понеже учих медии имах и такива предмети). Ще пишеш есета, правиш презентации, има и групови работи.
Мислех си, че ще е едно като започнах да го уча, а то после се оказа нещо съвсем друго и беше малко трудно като го учих, но някои предмети бяха по-развлекателни. На практика също е доста стресово и сложно. Трябва да си много представителен също. Може да работиш във някоя фирма, правителството, благотворителна организация и тн.
Няма много работа точно за пиар след като завърших, но лесно можех да се прехвърля да работя маркетинг и реклама понеже са близки дисциплини и същото ще правиш в позицията (писане на блог статии, поддържане на социални медии, маркетинг план, поддържане на уебсайт, рекламно видео и снимки и тн). Има мнооого повече работа за маркетинг, реклама, редактор и тн. Но не съм го учила почти изобщо и пак го върша. Не съжалявам, че го учих, мисля се търси (пиар, маркетинг, реклама), особено понеже пиар е по-нова професия от журналистиката примерно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 659cc0c6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 3 благодаря много за отговора! Наистина много ми помогна! А тези дейности, които описваш на български или английски ги правеше?

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 часа
hash: 5d778bbae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 3 до 4.
Ами понякога на английски, особено ако БГ фирмата прави съвместни рекламни/маркетинг проекти с Щатите или Англия, определено някой БГ фирми искат на английски да работиш или поне два езика да знаеш... иначе в Англия също съм работила, където е по-развито (всъщност го учих там и се върнах после... )
В България на български пиша статиите, блоговете, постовете в соц. медиите, дори и хаштаговете са на български...
Забравих да спомена, че може да учиш как да оправиш репутацията на фирмата или как да им оправиш имиджа, помня че имахме такъв проект като курсова работа (това предствавляваше пиар плана, много сложно беше). Това точно е Пиар. Може да работиш в пиар агенция (да пишеш press release за клиенти) или като консултант... или като пиар техник (да правиш рекламни видеа, фотография, уебсайтове, статии, брошури, съдържание за уебсайта) или като пиар мениджър (правиш планове, за да подобриш имиджа на клиентите или правиш проекти по социални каузи, може да се налага да можеш да организираш някое събитие). Това е общо взето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker