Неплатени здравни осигуровки от училище. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Неплатени здравни осигуровки от училище.
преди: 7 месеца, 22 дни, прочетена 522 пъти
От 1 до 12 клас от училище ти плащат осигуровките, после ако си безработен, ти сам, но ако почнеш работа по време на някоя лятна ваканция и от работа те осигуряват трябва да подадеш молба до училището да не ти плаща здравните осигуровки докато работиш.

Така стана при мен. През 2022 след като завърших 11 клас почнах работа за два пълни месеца. Преди това ходих да попълвам един документ за колко време училището да не ми плаща тези осигуровки. Написах 1. 07. 2022 до 31. 08. 2022. После в началото на годината целия клас попълвахме такива заявления, кой безработен, кой работи на трудов договор, кой без, аз вече не работих, исках, ама исках и да се фокусирам върху ученето за матурите. Сега като завърших, понеже юни бях безработна, мислех че от училище не са платили осигуровките, проверих онлайн. Всичко си беше наред. Пише че съм здравноосигурена, НО отдолу има една таблица. На нея пише
"Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от АВГУСТ/2020 до ЮНИ/2023" и отдолу видях че пише 2022, и под месеци пише 6. Уплаших се, викам си "6 месеца ли не са ми плащани? " Понеже исках да попитам, отидох там където трябва да ги плащам. Казаха ми че явно от училище не са ги платили. Или при тях да ходя или до предното ми работно място. Не работих там юни месец, така че до училище ще ходя. Кого трябва да питам? Ако ми се скарат за това че чак след година ги търся за това? Ако обвинят мен? Ако съм попълнила нещо грешно в молбата през 2022? Ако не могат нищо да направят дали ще е проблем? Също, не мисля да си плащам осигуровките за този месец, дали ще е проблем(извън темата ама сме се заговорили за това така или иначе), от университета ще ми плащат за октомври и нататък.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 8dbaaf5974
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз пък за първи път виждам някой да пише, че училищата плащат осигуровки на ученици, нищо, че не бачкат. Хлапе, да си 11 клас (17 годишен/на) и да работиш с трудов договор НЯМА НИКЪДЕ! Навършиш ли 18, съгласен съм, но дотогава нито осигуровки ти вървят, нито пък можеш да работиш с договор! Поне така беше по мое време, не следя законите на министерството на образованието, но според мен няма как училище да плаща осигуровки!

Гаро

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 8cb57f9da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   От авторката: тогава бях на 18. Става дума за юни месец, аз работих само юли и август. Отидох в училище, оказа се че е трябвало най-долу където трябва да пиша датата, не да пиша датата на която съм поддала документа, а на която почвам работа. Иначе от училище обещаха да го оправят. Иначе и аз не знам как са нещата със здравните осигуровки под 18 годишна възраст. Честно казано нищо не ми е ясно все още.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 92d171b5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1, викаш, не знаеш, как е, ама не е така, защото по твое време преди 30 г. не е било така. IQ-то ти е колкото номера на обвуките ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker