Защо казвате, че трябва да учим в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо казвате, че трябва да учим в чужбина?
преди: 7 месеца, 11 дни, прочетена 530 пъти
Вече в много теми чета все едни и същи коментари. Хората обясняват как образованието в България не струвало и как имало единствено смисъл да ходиш да следваш в чужбина. Е какво искате да кажете с това? Че в чужбина няма никакви проблеми? Че в чужбина всичко е безпроблемно и трябва задължително да се отиде там, а който не го направи, допуска голяма грешка? Другото е, че си противоречите, защото по същият начин казвате как ученето зависело единствено от теб самия (с което съм съгласен). Но все пак пращате хората в чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 6f3681eea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Точно това казваме. Всичко е математика. Просто е, в България повечето хора работят за около 2 к макс, без значение какво образование имат, което е крайно недостатъчно ако искаш да водиш нормален живот. Ами то една нормална квартира като за семейство вече е над 1 к. Е, какво правим, ако искаш да отгледаш 1-2 деца? Проста математика е. Двама работещи по 2 к = 4 к доход. Разходи за четирима 1 к х 4 плюс 1 к за наем = 5 к и то при доста скромен живот. Не излиза математиката.

Едно от решенията на този проблем, е да се учи в чужбина, защото това е най-ефективния начин да се махнеш от бг и да се интегрираш добре там. Ето и простата сметка в Германия например. Доход 2 х 2 к евро (за образовано човек), да не кажа по 2, 5 к = 4-5 к евро. Плюс детски по 400 евро на дете става около 5-5, 5 к. Разходи 4х650 плюс 1, 2 к наем = 3, 8 к. Абсолютно нормален живот, че даже и остават 1, 5 к, с които може да караш чисто нова лизингова кола и да ходиш на почивка всяка година и пак ще ти остават.

Куп други предимства като инфраструктура, социална политика, гарантиран социален минимум от държавата. Не знам дали знаеш, но Германия ти гарантира социален минимум, дори да нямаш възможност да работиш. Образование, здравеопазване и куп други неща са на много по-високо ниво. Недостатъци има, и те са индивидуални и въпрос на лично усещане. Например не всеки може да свикне с чужда култура, някои се чувстват като дърво без корен, нямат среда, не могат да научат езика и т. н.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: ab326fc1cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Учи където си искаш. Така или иначе няма никакъв смисъл от съвременното образование. Никъде по света. Всеки един университет има задачата да те вкара в някакъв шаблон. В Англия е най зле. Като видиш гейските знамена с дъгата, пред университите тук и сам ще се прибереш

Един съвет : Недей да учиш това което ще те направи добър в някаква област. Учи това, което ще те направи уникален, т. е. ще изразиш себе си. За това може и от ютуб и Гугъл да се учиш. Университет не ти трябва Освен за купона университетитв не са пригодни за нищо

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 7926fc8f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не мисля, че е по-добро чуждото... просто е по-лесно, креативно, практично и интересно. Учиш каквото искаш наистина. Нашто е остаряло и прекалено трудно и не можеш да учиш предметите или специалностите, които искаш... а те приемат според бала ти.
Предполагам, че е престижно в България да имаш чуждо висше... Но ако не искаш, никой не те кара да учиш в чужбина...

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 28e6aff7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Понеже дипломите на някой специалности които са изкрани в България не се признават в чужбина ако човек иска да работи тази специалност в чужбина.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: b58cd26acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нивото в хубавите университети в чужбина е просто по-високо, там ще си заобиколен от амбициозни хора и щеш не щеш ще научиш нещо. Вече ако се забиеш в някой по-калпав такъв, естествено, че ще си прецакан.

Има и друго, там се влиза лесно и излиза трудно, така че завършиш ли там, ще имаш самочувствие.

Аз завърших престижни университети в Германия и Австрия и имам самочувствието, че съм по-компетентен от тия от СУ или УНСС и също така, нямах абсолютно никакви проблеми да си намеря работа по специалността. Сегашната ми работа - голяма банка, даже дава предимство на чужди абсолвенти.

Аа и да не забравим, ще видиш малко свят, което след това може да не бъде толкова лесно

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 51741c8393
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Каква е логиката от тази тема? Авторе между дипломата от България и дипломата от чужбина разликата е като между фалшива и истинска банкнота. С първата няма да ти я признаят никъде и ще си закован роб в шибаната робска България, а с втората ще имаш шансове да си с приоритет и приет не само където искаш в България но и в западна страна. Освен това образованието в Австрия и Германия е безплатно, докато в шибаната България която трябва да ми плаща компенсации на мен че живея в нея е платено. Едно от най-големите грешки в живота ми бе че завърших висше в България, а не знаех за Австрия и Германия и мислех че там ще е скъпо съдейки по англо-саконският Харвард където който има пари може да има престижно образование, а който няма кучета го яли.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 1fd7c01cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не знам на колко години си, дали учиш в момента, дали си завършил, но отговорът на този въпрос се намира най-лесно от хора, които за съжаление вече са завършили своето образование и се срещнат челно с действителността след университета! Може и да има места, където да не се получи това отрезвяване и самоосвестяването, че в университета не са те научили на нищо реално, което ще ти трябва в твоята сфера, а общи неща и тепърва ще има да наваксваш и да се доразвиваш! Ако си оправен ще наваксаш изоставането, ако не си продължаваш с някаква са си просто там работа и така! За съжаление повечето хора са от вторите! Не съм учил в западен университет и затова ти давам мнението си за нашите, но все пак след като знам нашите в Западните НЯМА КАК да е по-трагично положението със сигурност!

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: de0c6467e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако е за медицина/дентална медицина/фармация - схемата е да учиш държавна поръчка в България и после емигрираш на Запад - win win. Хем българският данъкоплатец ти плаща образованието, хем дипломите от България се признават и ти излиза по-евтино.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 9e6c94b9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Чужбина е обширно понятие. Като кажете чужбина, сигурно искате да кажете Европейския Съюз. Във Швейцария и Франция е по-добро образованието. Казвам го от опит.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 43726e9560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Как защо? За да си размахаш дипломите после и да извикаш "вижте ме колко са умен и красив"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker