Втора специалност, бакалавър? Заслужава ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Втора специалност, бакалавър? Заслужава ли си?
преди: 7 месеца, 1 ден, прочетена 482 пъти
Записах втора специалност, която трае 2 години. Въпроса ми е дали си заслужава. Защото разбрах, че в дипломата ще ми пише с малки букви на последната страница втора специалност.... Което ми се струва безмислено да се трудиш за това, а в същото време да нямаш полза от това. Също дали работодателите ще го оценят и дали ще имам предимство пред другите ако го завърша. Забелязвам, че програмата ми се разкъсва с предметите от втората спежиалност и имам около 3 часа свободни в университета, които няма как да ги запълня. Втората специалност, която съм записала е интересна, но в същото време мога сама да си науча и да получа знания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 1 ден
hash: c7ebfbd23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Оф. Не се научихте.
Образованието не е като спорта - да те възхваляват според броя на получените медали. Там отиваш за знания, които да ти помогнат да се реализираш в живота/работата.
От тая гледна точка, първо трябва да знаеш какво се търси на пазара, после, от това дето се търси - какво искаш и можеш да работиш. И чак тогава записваш специалност, която да ти даде съответните знания.
Тука в БГ всичко е на обратно. Първо следват, после се чудят къде да си намерят работа. И по новините говорят колко "вишисти" имало без работа. Особено пък тия специалности от сорта на лингвистики, философии, психологии и т. н. Имат си приложение, но търсенето е нищожно.
Според мен, хората с много висши образУвания, просто са направили грешен първоначален избор. А някои дори по няколко пъти. В по-редки случаи, просто им се е наложило да се преквалифицират, заради по-добри възможности.
Висшето образование е инвестиция! За него се харчат не малко пари и трябва да има възвращаемост, според интересите и възможностите на човека! Никой няма да ти даде пари, щото имаш 15 висши. Пари се дават за свършена работа. Поне в. частния сектор...

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 часа
hash: 6c812a9151
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не. Работодателите няма да го оценят. При кандидатстване за определена позиция се взема предвид основно опит и мотивация, и образование. Но само защото имаш 2 специалност, ако нямаш опит в тази, за която кандидатстваш, няма голямо значение за работодателя. В днешно време дори за младши специалист искат опит поне 1-2 години опит, бил той и стажантски и съответната диплома е просто бонус, ама няма записи нея да ти се даде работата. Това, че имаш 2 специалност хич не ги бърка работодателите. Виж ако си бил например 5 години графичен дизайнер и после станеш маркетинг специалист примерно, в доста фирми ще е от полза.

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 часа
hash: edaa9069d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В реалния сектор няма значение, но за позицийка в държавната администрация може да помогне.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 часа
hash: d9856021bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз от 15 г. работя по специалността и така и не пожелаха да ми видят дипломата. Като почнах, още не беше изготвена. Казаха, като я получа да я донеса. Още не съм я занесъл. Според теб някой ще обърне ли внимание на втората специалност?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker