Моля за помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Моля за помощ
преди: 7 месеца, 12 часа, прочетена 379 пъти
Здравейте! Историята ми ще е малко дълга и затова се извинявам предварително. Младеж съм на 22 години, и от тази седмица вече съм 4 - ти курс специалност "Право" в СУ. Материята ми харесва и макар изпитите да не са много леки, успехът ми до момента е доста висок. Тази година за няколко месеца бях на стаж в една сравнително голяма софийска кантора, като работата, която вършех беше полу - куриерска, полу - секретарска, за мижаво заплащане. На същото място имаше и още двама стажанти като единият беше 5 - ти курс, а другият беше семестриално завършил и двамата бяха от около година и половина там за заплащане не много по - високо от моето(естествено без осигуровки и договор). Това ме накара много сериозно да се замисля и да се опитам да разбера как стоят нещата - и за съжаление, доколкото разбирам положението с младите юристи(поне за тези без връзки) е плачевно - ниско заплащане, често липса дори на трудов договор, нерядко работа по 10 часа на ден, вкл. понякога и в почивните дни и голяма част от тях са финансово зависими от родителите си немалко време след завършването си. От това, което разбирам много често в професията прилично(не огромно) заплащане се достига около 34 - 5 години, а понякога и доста по - късно. Както се досещате, всичко това ме накара много сериозно да се замисля дали да не се опитам да добия допълнителна квалификация след завършване на специалността и да се насоча изцяло към нея, или да се опитам да я практикувам/работя заедно с професия в юридическия сектор(вероятно помощник в адвокатска кантора).
От доста години имам сериозен интерес в сферата на автомобилите(вкл. и камиони и автобуси), не съм толкова силен в техническата част, но се интересувам в големи подробности от самите модели и отделните им модификации, както и от това кои как са представени на пазарите в отделните държави(дори преди известно време се хванахме на бас с мой познат относно това дали в близките няколко месеца в ЕС няма да има мерки, срещу набиращите скорост китайски електрички от няколко марки и в крайна сметка стана точно така). И след това дълго изложение имам следните въпроси - Бъркам ли в представата си относно младите юристи? Правилно ли смятам, че ще имам нужда от втора работа, за да не бъда в положение до 30 години едва да свързвам двата края и/или да бъда финансово зависими от родителите си? С така изброените ми знания каква допълнителна професия мога да практикувам и от каква допълнителна квалификация ще се нуждая?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 29 дни
hash: ccd278e98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   В кантора е трудно за човек без връзки. Съветвам те, като завършиш, да си изкараш документ за юридическа правоспособност и после да се запишеш по програмата Старт на кариерата, към Бюрото по труда. Ако те харесат, а така си мисля, после можеш да получиш постоянен договор и лека полека да се издигаш. Разгледай ако искаш къде можеш да кандидатстваш, може в някое министерство, за държавен служител или друго, варианти има много. Може и да пробваш като юрисконсулт впоследствие към някоя фирма, защо не и свързана с автомобили. Успех!

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: b462860878
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Пич, юристите сте МНОГО. Човек се препъва в юристи. Щом нямаш връзки и не си жена, ще ти е уникално тегаво. Ако не си уникално добър в мазненето, най-много до помощник нотариус ще го докараш.

Т. е. не ти трябва втора, а първа работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker