Защо някои жени още имат стари очаквания? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121334)
 Любов и изневяра (29742)
 Секс и интимност (14380)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо някои жени още имат стари очаквания?
преди: 7 месеца, 3 дни, прочетена 2849 пъти
Пиша тази тема за нещо, което все още не разбирам. Има все още жени, които не мисля, че са брутални златотърсачки, но очакват мъжа да им плаща много от нещата и да се придържа към старите норми. Добре, но в същото време говорим постоянно за права на жените, правото на жените да работят, каквото и мъжете работят, да изкарват толкова пари, колкото мъжете изкарват. Аз лично работя в ИТ сферата, която дори се приема за мъжка професия, а има немалко жени в моята компания. Голяма част от тях изкарват повече пари от мен. Част от причината и аз да получавам 3000 лева, а не 4000 и нагоре е, че жените са навлезли яко на пазара. Проста икономика е, че като има повече предлагане от ИТ работници, ще има по-ниски заплати, защото работодателите имат избор от повече работници. Тоест, моята заплата се подбива от факта, че се конкурирам и с жени. С какво право тогава някои жени може да очакват от мен редовно да плащам сметки по ресторанти, излизания, да не говорим за нещо по-скъпо?

Моето мнение е, че като имаш права, имаш и отговорности. Не може да искаш правото да работиш високо платени професии и после да бягаш от отговорност и да не делиш разходите с мъжа си. Тук не говоря за жени, които имат деца или са в майчинство, там е разбираемо, че мъжът ще поеме голямата част от разходите. Дори някоя жена примерно да избере да е домакиня и да не работи или да работи по-свободна и по-ниско платена работа, тя пак трябва да се съобрази с факта, че ние мъжете се конкурираме и с други жени в нашата професия, което ни подбива заплатата и ни затруднява да поемаме голяма част от разходите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 65

преди: 7 месеца, 3 дни
hash: b3b5fc7759
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   "Част от причината и аз да получавам 3000 лева, а не 4000 и нагоре е, че жените са навлезли яко на пазара. Проста икономика е, че като има повече предлагане от ИТ работници, ще има по-ниски заплати, защото работодателите имат избор от повече работници. Тоест, моята заплата се подбива от факта, че се конкурирам и с жени. "

Хахахахахахахаххааааааааааааа!
Ж49 (от 25 години в IT)

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 165be78186
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

2.   Защо някои мъже имат стари очаквания още е въпроса.
Да работят двамата, но само или основно тя да се грижи за домакинство и деца?
За сметките си прав. За това е добър вариант за хора на заплати- обща каса. Оставяйте си за "и аз съм човек" и обща каса за дома.
Но и не забравяйте, че домът е общ, децата също. Не да първите по диваните и да си въобразявате, че имате слугиня, много сте така още.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: b5bf45d7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

3.   Където и да се намираш, за да искаш нещо от тази жена трябва да даваш. Ние жените не чакаме винаги мъжа да плати сметката, дори може да не се ходи на ресторант, а само за кафе.
Като не искаш да даваш пари, просто си седиш сам.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: d9c4aeeb19
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Добре дошъл в модерния капитализъм.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 95df6c6a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

5.   Ми като не можеш не плащай бе. Другите мъже плащат и черпят без да се оплакват. Ние като жени пък не сме длъжни да сме със стиснати бедняци. Не ви караме на сила да сте с нас. Ти с 3000лв. Ако не можеш да си позволиш няколко излизания месечно незнам какъв ти е проблемът. И постоянното реване по интернет по темата с плащането едва ли ще ни накара да се променим. Да си си хванал гаджето като си бил на 17-18 и сте се разхождали без пари в парковете и нямаше да плащаш. След тази възраст очакванията към мъжете са други.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 5f0aeef954
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

6.   И аз съм забелязъл същото. Всичките ми млади колежки се правят на интересни, колко са силни и независими, ала-бала, ама иначе искат от мъжа всичко да плаща и навсякъде да ги вози с колата си. Даже не могат да схванат, че това, което искат идва от други времена. Ако пък някой мъж им каже, че иска от тях да могат да готвят направо откачат хахаха

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 6edc4e2f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

7.   Пич, прекаляваш с Нетфликс и Редит. Това не са "стари" очаквания, а нормални очаквания.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: f2da025138
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   Ти с IT- специалистки ли излизаш?

Разбирам мисълта ти и изложената теза, но този свят се управлява от мъже и цялата система на управление е измислена от мъже. Това че участват някакви жени в процеса, нищо не значи. Всички високопоставени лица, дърпащи конците са мъже. Повярвай ми, много сме жените, които смятаме също за несправедлива тази система и бихме предпочели да сме домакини, както е било едно време. Само че в реалността, няма вече делене мъже и жени. Тоест както ти се бориш за насъщния, така и аз се боря за абсолютно същото, за да не стоя гладна, нали разбираш? Нормалните жени не искат да са проститутки, и естествено че ще трябва да имат някаква професия, за да се хранят, да имат подслон над главата също като теб и тн, нали се сещаш? Това че поставяш темата така че сякаш жените ти подбиват заплатата, звучи като че ли искаш да кажеш че вие мъжете сте хора, а ние някакъв по-низш вид, който не заслужава да яде. Значи или ще сме домакини, или ще работим с вас, хайде решете го най-после какво ще бъде, мъже.
Ние така или иначе имаме ограничено право на глас, ама като решавате нещо, търсете някаква логика.

А причината да намираш несъответствието е, защото цялата система е несъвършена и недоизмислена. Естествено че като жените са принудени (да, вече се чувстват и принудени) да живеят като мъже, цялото нещо ще се пропука, а може би и това е целта (намаляване на населението). На работа жените искат да са равнопоставени като мъже, а в ежедневието си да бъдат третирани като жени (тоест почерпки, ухажване).

Просто си намери или ниско образована жена, която ще е и домакиня, а ти ще плащаш, или равно образована жена, с която ще си делите разходите. На втората пак ще трябва да й вземеш нещо, и да, все пак е жена и тя. Освен ако не искащ да излизаш с мъж, друго не знам какво да ти кажа.

Пс, а как така реши че другите мъже не ти подбиват заплатата?

Не знам дали осъзнаваш двойния стандарт, който имаш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: ea6d998984
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

9.   Точно така е. Жените в България са взели от еманципацията само това, което им харесва. Останалото зависи от мъжете. Щом има кой да дава и предлага трябва да си много глупав да не се възползваш.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 29f7e4c24d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Който е на зор той плаща, пич! Искаш лъскава жена - плащаш си! И не ми казвай, че не искаш. Хубаво и евтино не стоят правилно в едно изречение. Кога ще го разберем в БГ не знам. Жените били златотърсачки, не, те търсят сигурност. Ако си много хитър - привлечи ги с друго. Но нямаш с какво. И да си много красив и надарен най-много да си намираш за секс. Но за нещо по-сериозно лузъри не им трябват. Финансово стабилният, уверен и интелигентен мъж винаги ще е харесван от жените. Банални ставате вече.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 203b5d0f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мани ги тия измислени ай-ти професии, намери си истинска работа, а и без това е въпрос на години да бъдат изместени от роботи повечето ай-ти длъжности.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: fc812ea0eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   До 8.
Надявам се разбираш, че когато жените получите равни права (всъщност не знам точно кои права са ви неравни или в липсват, няма такива закони) и заплащане в работата, не можете да искате мъж с по-висока заплата или такъв дето да поема повечето разходи. Просто защото сте равни. Просто защото тия мъже ще стават все по-малко, точно защото ставате все по-равни. И няма как да продължавате да искате две противоречащи си неща и да обвинявате мъжете че не ги получавате и двете. Като искате "равно заплащане" ( в кавички, щото еднаквите позиции имат равно заплащане, не знам къде е неравенството), ще получите мъже със същите приходи като вашите.
Защо е криво разбрано? Ами защото за да се създаде такова изкуствено равенство, където СТАТИСТИЧЕСКИ жените получават същите пари като мъжете, се създават квоти и ограничения. Т. е. вече не се наемат хора според уменията им, а според квотите. Щото жените като цяло НЕ ИСКАТ да заемат позиции с високи отговорности, висок риск за здравето, малко свободно време и т. н., които като цяло имат тенденция да са високо платени! Просто предпочитат спокойна и лека работа, без натоварване, за сметка на заплащането.
Защо няма жени в управлението? Не че няма, има си. Но и това си е въпрос на предпочитание. Колко жени кандидати за такива постове има? Готови ли са да издържат на напрежението, и физически и психически? Могат ли да бъдат майки и да добавят майчинските задължения към служебните... Не са никак много тия жени, които могат да издържат на това напрежение. Повечето не могат да се справят с коментарите на колежките си, изпадат в кризи и депресии от това, пък представи си да управляват компания.

И някакси между другото, меката проституция набра сила. Жените се разголват по разни сайтове и получават огромни суми за това. Без особено усилие. Там какво е оправданието? Що няма равенство за мъжете в тия сайтове? М?
Има много области в които жените доминират като представителство. Защо там не се създадат квоти за мъже?

Като цяло получавате точно това което искате (или поне това което ваши гласовити представителки твърдят че жените искат), а се оказва че сте все по-недоволни от това което имате... Ами така е - уж мъжки свят, уж мъжете имали цялата власт и пари, уж искате да сте като мъжете, ама като почна да става това и се оказа че не било чак толкова хубаво... Май не знаете какво искате.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   От автора. Абсолютно никъде не съм казал, че съм се стискал и не съм искал да плащам за сметки или някакви излизания. Това изрично го подчертах в писането отгоре. Моля да четете, преди да пишете! Говорих за това аз да го правя почти постоянно или редовно. Редовно означава примерно като ходим на заведения и ресторант, аз да плащам 80-90% от пътите. Редовно означава като отидем на почивка, аз да покривам минимум 70% от разходите всеки път.

До 1. Не виждам какво е смешното? Това е проста икономика. Цената на труда се понижава, когато се увеличи предлагането му. Щом жените навлизат яко на пазара, това подбива заплатите на всички. И не, не обвинявам жените, казвам един прост факт.

До 8. Говориш за някакво мега малко малцинство от мъже. Масата мъже не са милионери, политици, свръх бизнесмени. Масово професии като боклукчии, строители, заварчици, се извършват от мъже. За каква доминация на мъже тогава говорим? Квотите, за които постоянно спорят, са за някакви високо платени професии. Никъде не съм видял да се говори за квота за боклукчии, така че да има равен брой жени и мъже на тази професия.

Това, което искам да кажа е, че не може да искаш да имаш права, без задължения. Преди 50-60 години, жените може да са работили по-ниско платени професии, масово да са били домакини, днес това не е така, заради самото желание на масата жени! Като искате тогава достъп до високо платени професии, не може да очаквате масата сметки и разходи да продължават да се покриват от мъжа.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   От автора до 6. Това е форма на висша шизофрения и подбор на привилегии. Хем да изкарваш високата заплата, хем да имаш привилегиите на старите норми, хем дори да махнеш задълженията на старите норми (да чистиш, готвиш, переш).

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   От автора до 8. Разбира се, че и другите мъже ми подбиват заплатата. Но аз не излизам с тях, не съм хомосексуалист, приятелите ми не очакват от мен да им покривам голямата част от разходите по излизанията ни.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 237af21532
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ние живеем във времена, където лъжата и лицемерието са основата на човешките отношения. Конкретно за жените, те нямат стари очаквания, а както на тях им е изгодно.


В. А. М.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   От автора до 10. Ами често казано, не, не искам такава жена. Напълно наясно съм, че и 8000 лева на месец да изкарвам, пак ще страдам с такава жена. Поради няколко причини:

1. Парите никога няма да стигат. Желанията на такава жена само се увеличават. Апетитът идва с яденето. Това от личен опит го казвам. Почивки, скъпи заведения, бижута, скъпа козметика и т. н. Всичко това е толкова скъпо, че и 20 хиляди доход на месец няма да стигнат.

2. Когато парите свършат или аз просто откажа да плащам за нещо, защото примерно искам да си купя кола/телевизор/хладилник, жената най-малкото ще побеснее и ще започне да ме нарежда. В краен случай ще ме изостави.

3. Това е свръх нестабилна и несигурна връзка за мен, която се гради върху това аз да плащам. Въпросът не е дали ще се срине, а кога и как. В края на връзката е много вероятно аз да съм яко олекнал откъм пари и едновременно с това жената да ме изостави за друг. Дори не е нужно да е по-богат, а да е по-благосклонен да плаща. Ако в такива отношения ще влизам, има си проститутки за тази работа, много по-евтини са.

Но постът беше за съвсем друго. Че масово жените говорят за това да имат равни права с мъжете, да изкарват наравно с мъжете, заплатите им да достигат тези на мъжете. Това може да стане в сегашната икономика като жените навлязат в типично мъжки професии, като мъжете примерно поемат част от грижата за децата, докато жените работят. Но тогава за какво чувам, че някои продължават да искат и да се оплакват, че мъжът не плащал редовно сметки, не покривал редовно разходи? Или едното, или другото. Затова питам тук жените, последно кое искате? Да работите високо платени професии, да сте независими, да споделяте разходи и задължения с мъжете? Защото не виждам почва тогава за претенции, че масово мъжете не изкарвали мега високи заплати, не им плащали и т. н. Ами разбира се, че няма да изкарват масово мега големи пари и да ви плащат, НАЛИ ИСКАТЕ РАВЕНСТВО И РАВНО ЗАПЛАЩАНЕ? !

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 1cf10acca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Би трябвало да сте много доволен от "еманципацията". Особено пък в България, където открай време жените работим и разходите почти винаги са 50: 50.

Сега пък сме ви пречили да натрупате милионите, като ви заемаме работните места... Последно какво точно искате? Доста объркани идеи. Страх Ви е от конкуренцията ли? Умни способни сме, защо да не ни наемат?

Да, може да сте платили някоя и друга сметка, да сте купили някой подарък, но нататък жената поема половината, нали?

И когато е в майчинство, жената не си почива, тя отглежда бебе, което е много по-тежко от стандартен работен ден някъде. И се отразява и на кариерата ѝ по-късно. А и получава майчинство, така че почти не се налага да "издържате" жена си.

Кога е било по-лесно да си мъж? И защо толкова ви тежи да се грижите за една жена? Точно в тази сфера имате достатъчно добри доходи, така че е жалко поведение за един мъж.

Да започнем ние да издържаме мъжете, че да има справедливост най-накрая, а?

Специално за българката не съм забелязала да е особено глезена. Иначе претенции към нея безкрай. И все пречи на някой мъж.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: a9a3869656
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Добре бе, като са толкова лоши българките хващайте чужденки. Едва ли някой ви спира. Свят голям, възможности милиони. Французойки, германки, рускини, австрийки, те сигурно няма да искат нищо от вас. Всяка втора тема тук е от хленчещ мъж, които се оплаква от жените, че не го взимали с 5лева. Една французойка, например със сигурност ще приюти беден и нещастен мъж. Какво чакате?

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 1fd972c6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Ако жената държи на себе си, ще дели сметката с мъжа, с когото излиза. След това започват да си делят разходите, като този с по-голямата заплата, евентуално може да помага, но само когато е належащо. Освен това, ако е имала хубава работа и са я осигурявали добре, майчинството първата година ще и е ок Ако заделя по -малко и за втората, пак ще е ок.
Ж 42

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: f2da025138
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   От номер 8 до автора - проблемът на поста ти не е че казваш че жените трябва да допринасят финансово във връзката. Естествено че трябва ако градят семейство заедно, живеят заедно, работят и двамата. Естествено че е редно и двамата да допринасят за семейния бюджет и да няма някакъв дисбаланс от сорта - жената харчи хиляди за разкрасителни процедури, вместо да приоритизира належащите нужди като дом, деца, сметки заедно с мъжа. Естествено че ако той си дава заплатата за семейството, а тя харчи нейната за безсмислени придобивки лично и само за нея, нещата са неравни и несправедливи.

Проблемът на поста ти беше че заяви че жените ти подбивали
заплатата, т. е. ти несъзнателно (или напълно съзнателно) поставяш другия пол на по-ниско ниво, за теб половете не са с равни права. Това че живеем на някаква планета в необятния космос и съществуваме като два пола - мъжки и женски, явно считаш че единият пол е по-висш и заслужава да се конкурира сам по себе си, но не и с другия пол. Нито си първият мъж, нито последният, който счита жените за по-нисш вид.
Несъмнено между половете има разлики и затова сме различни полове, но освен по физически белези, ние все пак уж живеем в цивилизовани общество, в което се предполага че имаме равноправен достъп до работа. И затова жените са си извоювали правото да работят, поне в част от света, и все още се борят да го извоюват в арабския свят. Жените са много по-ощетени откъм права и не виждам как един мъж си навива на пръстта да негодува срещу жените, че му подбивали заплатата. Примерът с мъжете беше за да покаже нелепата ти логика че друг твой колега мъж не ти подбива заплатата, но жена колега я подбива, незнайно защо, докато уж твърдиш че сме равни. Ами ако виждаш мъж и жена като равни, как така 5 бр. мъже колеги не ти подбиват заплатата, а 5 бр. жени колеги я подбиват?

Пс, и последно ще кажа че този спор е напълно непродуктивен и още повече в контекста на България, защото след 100 години на нашата територия ще има по-малко от 2 милиона работещи, което означава че малък процент работещи ще издържа пенсионерите и децата. Едва ли някоя държава би била толкова тъпа, и при предстояща криза от този тип, да остави половината си работещо население (жени) да не работи, и вместо 2 милиона, да попадне в още по-абсурдно положение, с 1 милион работещи, и да се чуди откъде и как да плати всички пенсии.

Аз лично не познавам жени, които да не искат да допринасят за семейния бюджет, явно попадаш на някакви абсолютни материалистки, и явно не подбираш разумни жени. И какво общо имаха правата на тези, с които работиш, с интимните ти партньорки, пак се загуби логиката. Ти може да работиш с най-добрите професионалистки и да излизаш с най-долните утайки. Обратното е възможно също, да работиш с най-пропадналите жени, но да излизаш с най-разумната жена, изобщо цялото това сравнение, е толкова теоретично и абстрактно, и просто си намери разумна жена, и недей да преанализираш толкова глупости и да се озлобяваш така към отсрещния пол. Жените от последните коментари бяха прави също, че българките не са така материалистки като западноевропейките, и наистина в България много по-често се дели 50:50, така че наистина не разбирам какъв е проблемът на българския мъж.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: d3fd277313
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Ти с 3к заплата като не искаш да платиш счетката за каъв мъж се имаш? ! Аз съм взимал на заем от приятел за да платя сметката в ресторанта! Какво те интересува колко взима жената!?
Заслужаваш да се самозадоволяваш цял живот!
М32

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 45ecdb7c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Номер 1 не се смее, а злобее. Има разлика. Иначе, за всичко си прав.

Жените моментално трябва да бъдат изхвърлени от икономическия живот на всяка една страна. Там, където жените не участват в икономиката, държавите са здрави.

Жените масово са проститутки и от там идва разковничето на въпроса ти. Те си търсят мъже-спонсори. Хем работи наравно с тебе и получава същата заплата, хем после ти да ѝ даваш допълнително. Като че ли животът ти трябва да се върти и да е изцяло подчинен на някакво много по-тъпо и просто същество от тебе. Но това да беше. Жените са лицемерни, използвачки, симулиращи любов и чувства, за да печелят материални облаги. Бих ги квалифицирал наравно с престъпниците и проститутките. И двете професии са незаконни.

А иначе въобще не ме интересува дали такива "дами" като номер 8 ще седят гладни. Така или иначе гладна проститутка не съм видял. Така че няма какво да ги мислим, авторе.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: c6dc0f5399
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

24.   И като отказваш поне за сметките да се грижиш, за какво си ми? Сам го каза, жените работим, спряваме се с дома, гледаме си и децата, е кажи ми тогава за какво ми е мъж, който брои всяка стотинка, че и ми се оправдава, че видиш ли колежките му били виновни, че изкарвал малко пари. Излиза, че ако колегата ти мъж е по-добър от теб и взима по-висока заплата, няма проблем, но ако е колежка, о, ужас! Чак е смешно.
Извинявай, колежката ли те спира да се развиваш, да станеш по-добър, да смениш фирмата, ако заплатата не ти харесва? Да знаеш, точно заради Мими от съседното бюро ти е ниска заплатата.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: f2da025138
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   От номер 8 до 23- влизайки в този форум, действително исках да дам обективна морална оценка на случващото се в България, но виждайки коментар като твоя, мисля че е невъзможно да накарам някой друг да прогледне за собствените си трески и начин на мислене. Покъртително е. На никого не му е приятно да бъде разобличен и ако сам не желае да прогледне, друг не може да го направи вместо него.

Това относно :
" А иначе въобще не ме интересува дали такива "дами" като номер 8 ще седят гладни. Така или иначе гладна проститутка не съм видял. Така че няма какво да ги мислим, авторе. "

Ставаше въпрос за нормалните работещи жени. Не знам защо обърна че всички жени са проститутки. Щом не те интересува дали другия пол има образование, работа, и пълноценен живот и храна на масата, също като теб, значи че ти не възприемаш другия пол за равен, а за по-долен вид от теб. Значи че го мразиш, озлобен си и така. Може да си и потенциално опасен тип за обществото, кой знае. Такива екстремни изказвания се пораждат от много злоба. Теб сигурно те е родил мъж. И ако имаш дъщеря някой ден, значи също няма да я пращаш на училище и да ти пука има ли образование или не, щом не ти пука дали ще работи и дали ще има какво да яде.

И ми е интересно какво предлагаш? Щом смяташ че твоето мнение е правилното, и не трябва да ви пука дали жените имат достъп до работа, какво трябва да се случи? Да ги заключите, да им сложите бурките, или направо да унищожите целия женски пол, с което ще сложите край на човечеството?

Давам такива екстремни примери, защото в зародиша на всяко абсурдно изказване като твоето е именно това - омраза, ненавист и опит за оронване на достойнството на друго човешко същество. Ако например аз ако бях като теб, и на мен можеше да не ми пука дали ти имаш храна на масата, и ако имах властта да управлявам света, да реша да унищожа всички мъже и с това приключване на човечеството. Щом на теб не ти пука за жените, приравняваш всички жени с проститутки, значи ти си женомразец, и си обсебен от чувство на омраза. Кой знае с какви жени общувате, покъртително е наистина. Не можете да си дадете адекватна преценка че има хора и хора (мъже и мъже и жени и жени). И сега разбирам защо ни предстои тази демографска криза, с такова омразно и неадекватно мислене, такъв народ не заслужава да се запази. Моралът е на дъното, а отговорността за вашето мислене, си я носите вие, всички тези, които са погълнати от чувство на омраза.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 19 часа
hash: 305a6525f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   До номер 8/25

Не ми говори само за демография. Вие българките сте виновни за положението, пред което сме изправени - най-старата европейска цивилизация да си отиде буквално генетически от лицето на земята! Точно последните 2 поколения жени в България са най-големите предателки за цялата хилядолетна история на този народ! Ти си също една от онези, която някой ден ще дават обяснение ЗАЩО ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТАКОВА!

По всяка вероятност имам много по-добро образование от твоето. Завършил съм най-елитните места в БГ, доколкото ги имаше. Вече и най-елитното е пълна помия. На малкия пръст не можеш да ми стъпиш по възможности и житейски опит. Не знам какво си въобразяваш, че правиш в тоя форум? Предаваш неадекватност на объркани хора? Авторът е много по-напред в материала от тебе. На теб Бог или там, който те е пръкнал, ти е дал много ясно предназначение. По западната терминология си ВТОРИЯТ ПОЛ (това според неолибералната доктрина), според християнството си второто същество, което се е пръкнало от РЕБРОТО НА АДАМ, според мюсюлманите си... и аз не знам какво - може би просто едно животно за разплод и угаждане на мъжките нужди, според Великата поднебесна империя си също едно такова второразрядно същество и от тази гледна точка внимавай как говориш с мъжете. Мъжете сме хората на тая земя.

Злоба викаш! Злобни сте вие жените. Или май не виждаш на какво се дължи емоционалното състояние на българина? Чудно кой ли е виновен за душевното ни състояние, миличка? А? Как мислиш?

Не ми се продължава повече. Ако имаш смелостта да се видиме на живо, ще ти разкажа на две, на три нещата на прост български, за да ме разбереш???

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 часа
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От автора до 8, 21, 25. Изобщо не говоря за такива случаи, каквито си описала. И не, абсолютно съм за правата на жените и те да работят наравно. Ама по мое лично впечатление и впечатление от мои приятели, масовите изисквания са мъжът да плаща минимум 80% от разходите по срещи. Не става въпрос за първите няколко пъти, а постоянно. Извинявайте, ама е нелепо аз да не живея с една жена, деца да нямам с нея, а да има изискване към мен да покривам редовно сметката, докато тя работи на заплата, която не е много по-ниска от моята. И не, не става въпрос изобщо само за българки или България, а и за чужденки също. Тези социални норми просто забелязвам, че още си стоят с пълна сила. Затова питам, как може да искаш права, да искаш заплата като мъжа, после да ревеш защо мъжът не плащал редовно (пак подчертавам, без да имате деца или съвместно съжителство с дадената жена).

От автора до 24. Изобщо не става дума за хора с деца или в съвместно съжителство. Там нормалното би било и двамата партньори да допринасят с каквото могат. То дори бих казал, че тези изиксвания вредят на децата изключително много. Всеки лев похарчен за излизания, заведения, ресторанти, почивки, е лев, който не отива примерно в образованието на децата.

От автора до 22. Ами аз я плащам първите 3-4 пъти, после изиксването продължава да е, да продължавам да я плащам без спиране. Като кажа нещо против това, нарушавам тези стари социални норми. Тогава за какво аз трябва да съм за правата на жените на работното място? Хем ви подкрепям да работите наравно с мен, хем ми злобеете върху мен, че трябва всичко да плащам.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 часа
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   От автора до 22. Тоест, за теб е нормално при почти всяко излизане (9 от 10 пъти), ти да покриваш сметките и разходите?

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   От автора до 8, 21, 25. Виж само тази тема http://spodeli. net/4/story-173405. html Остави каква била описаната в темата, погледни коментар номер 13. Има 2. 5 от 5 звезди, значи част от гласувалите, са с мнение, че мъжете ВИНАГИ трябва да плащат. Сигурен съм, че това са жени. Това дори е изключително крайна позиция. Тогава за какво малцинство от жени ми говориш, че били такива и искали това? Това ако е малцинство, то тогава е много солидно малцинство! Е тогава на какво отгоре ми реват жените за феминизъм, права на жените, равно заплащане и т. н.? Искаш да си обект, искаш всичко да ти плащат, искаш да се държат с теб като вещ, ама в същото време искаш да изкарваш пари колкото мъжете.

Аз затова и част от жените, които са станали жертва на някакъв тормоз, просто спрях да ги съжалявам. Говоря не за нашумелия случай на 18 годишното момиче, защото тя е малка и лесно се манипулира, а за жени над 25, над 30 години, които предявяват изисквания мъжете да им плащат всичко (като гласувалите този коментар в темата). Ами много ясно, че като мъжът ти плаща всичко, ти ставаш една вещ, с която той разполага. Много ясно, че изроди, ненормалници и престъпници ще се възползват от това и ще налагат насилие над теб тогава. Все едно да ходиш в гетото посред нощ и да си изненадан, че са те обрали. Жертва си, да, ама си знаел много добре, че шансът е голям да станеш жертва и пак си го направил. И това казвам е краен случай, на наистина златотърсачки, какво остава за това, за което говоря аз тогава?

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 98e9a68630
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Авторе (26) обвиняваш жените за демографската криза..?
А дори и така не разбирате, че жената трябва да ви поиска? ! Тоест- няма да стане с вашите пък стари разбирания за каквото ви изнася, и нови за каквото ви допринася към първото.
Разбирам добре какво казваш и относно плащанията докато сте гаджета- си прав!
Тогава какъв точно ти е проблемът? Не можеш да намериш свестни момиче, с което да си делите сметките?
Или не ти изнася, че независимите жени не допускат някой мачо да им казва какво, кога и как да правят с живота си? !
Не можеш да спечелиш жена с характер, със самочувствие?
За това има и процес на опознаване, който също не изнася на много мъже просто защото не покриват и 20 % от абсолютно задължителното. Въпроси като "какво работиш/ хобита и интереси" - са информация - интелект, характер, насоченост, цели.
Ама и там ревват ганьовците "ахааааа материалистки гадни"
Е, жена с високо образование, добър или висок доход, интелектуални хобита и интереси, какво да прави (освен секс) с примерно тираджия, строител ако не е лудо влюбена? ! А като свършат хормоните "лудо влюбена" и изведнъж прогледне и види с какво се е окичила?
Българският ген изчезва и няма реторн... ревете колкото си искате!
Докато няма бг мъже за бг жените, бг жените ще се ориентират към други мъже или сами. Бг жената е работеща и независима!
Вече е въпрос на капацитет кой колко заплата ще взема, а не на пол. Не ти подбира зяплатата жената, а твоите способности.
Искате жената да работи- сега пък "що работи, преебава мен".
Интересно е как от себе си дори не се срамъвате да сте толкова жалки вече с вечните оправдания и бърсане с жените.
Много гняв и злоба има в теб. Как нормална, спокойна и блага жена да речем, да иска връзка с теб и защо?
Да ти стане отдушник? Копче за душевни отпадъци? Защо да не бъде с благ, спокоен мъж? ! И пак да си делят разходи.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: f8a1e8cda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   На колко си? Ако си над 30 защо нямаш семейство и деца?
Само не излизай с това колко те тормозили жените. Тези, които си избирал, не са искали да са с теб. Тук не са важни парите, а че не ставаш като мъж и човек.
Приказваш за отговорност? Мъжете са шампиони по бягане от отговорност. Не признават деца или го правят с 300 зора. Не искат обвързване, брак. Трябва да настане Апокалипсис или нещо да му застраши живота, че да предложи брак. За каквото се сетиш, мъжа все бяга.

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 0bbed4e1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Не можеш да получаваш 3000 и да се стискаш за жена, разбирам да си беден и положението да ти налага мислите в главата, а ти взимаш 3000 и се стискаш да почерпиш едно кафе жена, защото еманципация и Бла, Бла. Друг ще взима 1500 и ще събира цяла година да заведе жената и детето на екскурзия, да, няма да е в Бали, но на него дори не му идва мисълта, еманципирайте се оправяйте се, прави го от любов. По правило стиснатите мъже рано или късно остават сами: майка му имала нужда от пари, дрън дрън, той жена си в майчинство дори на една скромна екскурзия не завел, тя не трябвало да бъде златотърсачка, а майка му трябва ли да бъде? Докато друг свестен нея, барабар с чуждото дете ще заведе на едно море и няма да го мисли, ще е щото я обича. Ей такива неща.

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   От автора до 32. Не знам колко пъти трябва да повтарям. ЧЕТЕТЕ КАКВО ПИСАХ! Никакви кафета не става въпрос, а редовно плащане на сметки, излизания и т. н. на жени, с които човек нито живее заедно, нито има деца. Редовно означава 9 от 10 пъти на ресторант, ти да покриваш сметката напълно в месеца.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: f8a1e8cda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   34, че ти може да заживееш с някоя и на 10-та година. Но дотогава ще си и ползвал тялото, ще ти е готвила, ще имате спомени заедно, прала, чистила, семействата ще ви се знаят. Тъпо е да мислиш за сметки и колко пъти плащаш, като времето няма кой да ти го върне, нито спомена ще се изтрие.
Пишеш за отговорност. Поеми отговорност за отношенията си с жените.

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: b04139e281
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Забавно ми е да чета коментарите, защото съм жена, която плаща всичко за мъжа си. Вкъщи аз изкарвам парите, той работи малко и само това, което му харесва. И двамата сме с една професия. Когато се запознахме преди почти 15 г. той изкарваше три пъти повече от мен, сега аз изкарвам в някои месеци дори десет пъти повече от него. Всичко в този живот се променя и, колкото и банално да звучи, за да се чувствате добре като двойка, важно е да има обич и взаимно уважение. Нито мъжът ми го е доядявало, когато е плащал за мен, нито аз се замислям, когато плащам за него. Всички сметки вкъщи ги плащам аз, храна и пазаруване - пак аз, той купува също неща от време на време, но аз не го следя как много си харчи парите - живеем комфортно и спестяваме заедно каквото ни остане в излишък, имаме два депозита и чакаме малко да се успокоят цените на имотите, за да купим апартамент. Живеем в негово жилище, но пък аз платих голяма част от ремонта, който направихме, когато заживяхме заедно. Аз нямам време да домакинствам, той готви, пуска миялната, пере прането. Така се стекоха нещата, че се развих професионално повече от него, но той никога не е завиждал, никога не се е опитвал да ме спира, дори напротив - подкрепя ме и ми дава шанс да се развивам, без да ме натоварва с битовизми и изисквания. Така се получава, когато двама души се обичат и имат смислено съвместно съществуване. И никога през целия ни съвместен живот не сме водили разговор за това кой ще плаща сметките. Авторе, щом тръгваш с такава нагласа, значи имаш много сериозни комплекси. Между другото. 3000 лв. не е висока заплата, плащаш наем, сметки, храна, 2-3 излизания през уикендите и сумата е заминала. Ако изкарваше повече пари, нямаше така да те боли за "почерпките".

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: daa934a6c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Авторе, аз пък не те разбирам теб!
Но хората са различни.

Затова не си задавай такива въпроси и не обвинявай, жените че заради тях вземаш по-малка заплата - защото с такова мение предизвикваш смях и недоумение! - понеже е абсурдно и не е истина!
Като си добър специалист и искаш да изкарваш повече пари - ами започни тогава да работиш за себе си!

По въпроса - кой трябва да плаща сметките?

Аз съм традиционалист и смятам, че мъжът винаги трябва да плаща сметките! И абсолютно винаги съм го правил. Дори, когато съм нямал излишни пари.

Имал съм случаи като ученик, когато съм нямал никакви пари - и тогава просто сме се разхождали или сме ходили в къщи.

Сега, ако една жена ме врънка да ходим постоянно на заведения, тогава и на мен ще ми светне червената лампа и ще й кажа, че не съм съгласен! Но аз различавах отдалече използвачките и изобщо не се хващах с такива!

Но още веднъж ти повтарям - аз винаги съм плащал сметката на заведение, когато изляза на среща с жена, и смятам, че така е редно!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   От автора до 35. Как ще ми е готвила, чистила, прала, като не живеем заедно? Ако това някоя жена го е правила, разбира се, че мъжът ще е редно да поема по-голяма част от разходите. Пак казвам, изобщо не става въпрос за такива случаи. И разбира се, че ще мисля за сметки. Утре като жената си тръгне, аз няма да си плащам ипотеката, храната и сметките със спомени.

А тялото на партньора се ползва и от двамата. Ако намекваш, че аз плащам само за да ползвам тялото на жената, има една друга дума за това - проституция.

 
  ...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 95df6c6a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Авторе и да мрънкаш и да не мрънкаш за секс винаги се плаща. Колкото по-порядъчна е жената, толкова по-скъпо ти излиза. Виждам, че се опитваш да вменяваш вина и угризения, използвайки думата проституция, но няма да ти се получи. Жените са си такива и винаги ще си останат такива, а мъжете, които са разбрали и осъзнали това, само ти се присмиват на надеждите да промениш нещо с оплакване по форумите.

 
  ...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: fcd116236a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   39, ето. Водиш отчетност за приходи и разходи. И всяка касова бележка да пазиш, тя да ти върне сщъпоценните левове, ще се сещаш за нея. Още не съществува уред за изтриване на спомени.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   От автора до 36. Радвам се за вас. И 3000 лева нетно извън София (живея извън София) е някъде около тройно над средната заплата за областта. 3000 лева нетно е с немалко по-високо и от средната заплата за София. И според мен не са мега много пари, вбъдеще може повече да изкарвам, но представете си щом аз толкова изкарвам, колко изкарват повечето работещи мъже.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 26 дни
hash: 1cf10acca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Добре, авторе, толкова ли е трудно да ги изговориш тези неща с жената, с която излизаш? Предварително да се уточните. Естествено, че ще плащате и двамата. Веднъж ти, веднъж - тя. Какво по-естествено от това.

Кое му е сложното и защо е тази драма? Мълчиш и чакаш тя да се сети ли? Ами, тя може да мисли, че на теб така ти харесва, че си от мъжете, които не обичат жената да плаща, чувстват се неудобно някоя да ги черпи. Има и такива, които при опит жената да плати дори своята част, решават, че си "феминистка", която иска да се надцаква с тях. Вече жените не смеем нищо да направим за мъжа.

Повечето жени работим, издържаме се сами, плащаме сметки и храна, та сме достатъчно наясно колко и какво може да си позволи сам човек да поема. Не знам коя и каква е тази, която спокойно оставя мъжа да плати вечери, кафета, кина, забавления, да не говорим пък и скромно море някъде, без да отвори дума поне да поеме нещо и тя. За кредитите и ипотеките пък няма смисъл и от коментар.

Понякога става въпрос за чисто недоразумение.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 46c893c620
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   От автора до 43. Да, съгласен съм с всичко, без една част. За това, което споменаваш тук -, , Не знам коя и каква е тази, която спокойно оставя мъжа да плати вечери, кафета, кина, забавления, да не говорим пък и скромно море някъде, без да отвори дума поне да поеме нещо и тя. " би се изненадала.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 341f3385bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   44, такива жени харесваш. Поеми отговорност за критериите си за жени.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: ef5c727f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   От автора до 45. Да, поемам отговорност за себе си. Но си казах наблюденията, че това изобщо не е само при мен и изобщо не е рядко срещано.

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 341f3385bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   46, всичко си е до критериите. Ако жената делеше сметки, там пък друг щеше да е проблема. Щеше да ви е скучна. Друго си е да вика:"Милооо, купи ми... " и да се разтапяте от кеф.
Като искаш делене, сядаш на първа среща и го казваш. Няма да си губите взаимно времето. Или си пазиш бележките и при раздяла искаш да ти върне сумата. Ама с това мислене как ще създадеш семейство?

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 6c49710e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   До автора, намери си свястна жена, ако търсиш връзка. Като жена ти казвам, че тази твоята е просто меркантилна и не става за дълга връзка. Редно е да почерпиш 2-3 пъти на първите срещи и после да започнете да се редувате или да делите сметката. Да, пак е хубаво да я почерпиш 2 пъти в месеца и като сте вече във връзка, както и тя теб, ама не всеки път да е едностранно.
Иначе в София 3к са ок за оцеляване на 1 човек, но не можеш да си позволиш да издържаш и нея.

Така че намери си друга или просто я води на по-бюджетни места - защо не на любимите ти дюнери или бургери. Не е нужно винаги да плащаш сметки от 80-100 лв. за вечеря. Ако пък тя каже, че е нужно - значи съвсем не ти трябва такава жена, извинявай, ама една издокарана проститутка ще ти е по-изгодна.

Твоят проблем не е какви са повечето жени/да, меркантилни са/, ама твоята цел е да си намериш свястна и ако и ти си ок като човек, е напълно постижимо, просто първо ще попаднеш на много жаби :Д

Ж, 24г.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 35643c6f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Такава ни е държавата, и да работи жената най-много за 800 лв. С тези пари семейство не се гледа. И да има професия пак същото-виж българката акушерка за пример. Работила в България и за нищо не и стигали парите, техните и помагали на запад чак я награждават. Къде е грешката тогава? Тя жената може и да иска да е самостоятелна, не всяка става обаче за лекар, адвокат, инженер. Малко са специалностите с които може наистина да се издържа жена и да живее без да чака на родители или мъж. Повчето, които познавам повече от 800 не могат да изкарат ако ще и 100 раб. места да сменят-навсякъде дават мизерни пари.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: b04139e281
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   49, много момичета сами си го правят. Раждаме се с равни възможности за развитие, мъже и жени. Просто манталитетът на голяма част от мъжете е ориенталски. Страх ги е жената да се развие повече от тях, да печели повече от тях, не искат да поемат половината от домакинските задължения, нито да се грижат наравно за децата. Далеч по-лесно им е да си имат безплатна слугиня вкъщи - приятелка или съпруга.
С това си изказване за 800-те лева ти също си част от цялата негативна тенденция. Кой те спря да учиш и да придобиеш професия, с която да си поемаш всички разходи? С какво един мъж е по-добър от теб, че той да може, а ти - не? И далеч не всички мъже са лекари, адвокати, инженери. Дори бих казала, че жените са по-старателни в придобиването и прилагането на нови знания, но не са насърчавани да го правят. Вместо това хитрата Наталия Кобилкина им измъква парите за съвети как да паразитират на нечий гръб, а те с радост следват кумира си.
Жена съм, с много стабилна професия, постигнала успехи без връзки и протекции. И, за да не кажеш, че е имало кой да ме издържа, за да уча, а други хора нямат този лукс - цялото ми следване съм платила сама, защото родителите ми нямаха финансова възможност да ме издържат, а аз исках да уча и да се оттласна от лоното на бедността. Работила съм в някои седмици всеки ден, без почивка, с малко лично време за срещи с приятели, и така общо 5 г. Всеки ден съм благодарна, че не се отказах, когато ми беше най-трудно. На много хора им липсва воля.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 35643c6f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   50 ти не четеш ли? Какво развитие бълнуваш, дадох ти за пример учила жена с не лека професия. Тук са се подигравали с нея, парите на са и стигали. Работила е и е искала пари от техните да изкара месеца. Накрая и писнало и емигрирала, награждават я жената, освен че и плащат достойно. Същата работа работи, но не чака на никой вече за да изкара месеца. Кое не разбра? От учене полза няма, уверявам те.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: b04139e281
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   51, липсата на пунктуация, правописът ти и неправилното изразяване на идеята ти пречат да се разбере напълно какво искаш да кажеш. Ако човек емигрира по необходимост, трудно бих могла да го нарека успех или щастие. Когато познатата ти е започнала да учи за акушерка, не се ли е поинтересувала какво би било възнаграждението й след дипломиране? Стига човек да учи правилните неща, полза има, и то голяма, мога да го кажа от личен опит. Две висши образования (българско и западно), знам няколко чужди езика и колкото повече нови знания и умения натрупвам, толкова повече дейности мога да извършвам в моята сфера, която е сравнително нишова, съответно генерирам и повече приходи.

 
  ...

1-50 от 65
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker