Университетът е като училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Университетът е като училище
преди: 6 месеца, 27 дни, прочетена 468 пъти
За три седмици откакто съм в университета мога да заключа, че това е не по-различно от училището. Ходя на лекции от 8 до 14, дават домашни и си имаш нещо като клас. Няма да излъжа, ако кажа, че съм разочарован. Определено очаквах повече, не знам точно какво, но беше друго.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 26 дни
hash: d9d7d0281b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей! Преди 15 години и и аз имах други очаквания. И като прочетох твоята тема си спомних, да горе долу е като в училище или поне в България.
Аз тогава също си го представях едни вид като по филмите, но не се оказа така. Въпреки това, сега е твоето време и това са най хубавите говини. Насладим им се. Успех!

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 889130cbaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Зависи в кой университет си и в коя специалност. При мен изобщо не беше като в училище, нямаше домашни, бяхме над 120 човека поток, наблягаше се на самостоятелната подготовка, работата с материали извън учебника и т. н., но предвид колко е паднало нивото напоследък и на университетите и на студентите, нищо чудно скоро да се преподава като в 5 клас.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: c91e7c77a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В университета има дисциплини където за да вземеш изпита трябва да научиш целия учебник, докато в училището учиш няколко урока и изкарваш оценка.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 3e44bbd42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Е, първи курс е така. По-строго. Ама като се поопознаете с аверите, поживеете заедно в общежитието и нещата се пооправят.
Трети и четвърти курс е друго. Групите стават доста малки (понякога по 10на човека), познавате се с преподавателите, говорите си свободно с някои от тях, часовете са по-малко, позволявате си разни свободи, виждате как работи системата и как да я манипулирате... Купоните са по-яки щот вече се познавате с аверите. Има мацки, има пичове на килограм. Въпроса е да има и желание.
Ся има си го и това с некадърните преподаватели, дето държат на присъствие и наизустяване на лекции, за които няма друг източник освен присъствието в залата, подписи за присъствие, изнудване за купуване на учебници срещу заверки или оценка, подкупи, излишни предмети, остарели методики и материална база и т. н. Но има и другото - чат пат готини колеги, можете да се сдружите по интереси. Имате достатъчно време да се отдадете на тия интереси.
Не го приемай твърде сериозно, но в същото време го използвай на максимум. Университета ти дава невероятни възможности, които няма да ти попаднат по друг начин. Поне за повечето хора. За другите си е жива загуба на време и пари - някои се отдават на работа, зарязват го и стават успешни в някаква степен, останалите са си тъпи и за тях така или иначе полза няма.
И да. Българските университети нямат нищо общо със западните. Прекалено много са и нивото е прекалено ниско. Манталитета е остатък от комунистическата система. Царят интригите и борбата за пари (хорариум и студенти), правят си мръсно, прецакват се, отмъщават си на студентите ит. н.
Като цяло оценката и дипломата нямат значение, важни са знанията! Учи се, а не изкарвай оценки. Има разлика, ако си умен ще я проумееш. Честно казано, ако имаше система, която да дава знания по избор на учениците, университетите щяха да загинат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker