Проблеми с колеги в университета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблеми с колеги в университета
преди: 4 месеца, 10 дни, прочетена 908 пъти
Здравейте! Четвърта година съм в университет, но от миналата година колегите ми почнаха да се дъжат много нападателно с мен. Първите 2 години се дразних на безотговорността им и че не идваха на повечето лекции, но бяхме повече хора и не ми беше толкова голям проблем, беше поносимо, но след като отговорните напуснаха, с които ходих на лекции, в 3тата година останаха само безотговорните и аз. Опитах се да им обясня, че няма как постоянно да не идват на лекции и да викат на преподавателите да им пишели на изпитите по високи оценки, за да хванели стипендия, защото реално аз се трудя и мъча за да получа оценка, а те без да идват почти цял семестър и после да ходят да искат по високи оценки. И не ми се струва справедливо да имат същите оценки като мен. Опитах се да им го обясня, защото един ден просто ми кипна и си го излях в нашия общ чат. Предимно сме момичета, естествено момичетата не ме разбраха и почнаха да ме нападат. Решиха, че съм им казала все едно, че са там само за да получават стипендия, което беше коренно различно от контекста на всичко, което бях написала. Едно от момичетата беше по обидено от останалите и настрои останалите срещу мен, (поне аз така го виждам) а те като нея я няма ми говорят от време на време, а пък като тя е там всички се заяждат и не спират да повтарят как добре, че получавали стипендия, че да им оправила живота. Аз си мълча, но го търпя вече почти 2 години и се чувствам ужасно, не искам да говоря, понеже кажа ли нещо, пак може да ме разберат грешно и ще излезе все едно аз правя драми и интриги. Иначе преди да се скараме много им помагах, явно недооценено, все им казвах кога имаме лекции, час и за изпитите. Миналата година, в която се скарахме, всички преподаватели им казаха същото, което и аз им бях казала, че са крайно безотговорни и че тук (университета) им се дава безплатно, а ние не взимаме. Също така, миналата година, всички преподаватели похвалиха мен, а другите ги нахокаха, а аз на преподавателите нищо не съм казвала, те сами са си преценили и си знаят, че има някакви проблеми с курса, но не знаят точно какви. Аз искам да се разбираме, все пак ни е последна година, бях се опитала да им обясня, че са ме разбрали погрешно, но нищо.. Снимат се без мен за както казват "спомени" и дори и да се карат по между си, те се сдобряват, а нещата към мен са си все същите. Не знам какво да направя, чувствам се много самотна, не мога да се концентрирам върху нещата в университета, заради всичката тази драма. Моля дайде ми съвет. Какво да правя? Ние сме такава специалност дето за повечето неща трябва да сме екип. Надявам се да съм описала достатъчно добре нещата за да ми се даде адекватен съвет. Има още много, но не мога да споделя, защото не знам кой гледа този сайт и ако споделя още, може и някой колега да се усети коя съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 00fa21e163
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти каква си, шеф, координатор. Развадаш правосъдие, спри се. Никой не е длъжен да ти се обяснява и на никой не можеш да държиш отговорност за действията му. Оценките решение взима преподавателя. Затова всичко са срещу теб. Кой, какво иска не е твоя работа. Рацсъждаваш, като третокласничка. Учиш, ходиш на лекции, оценки и до там. Утре си на работа и там ли ще д пиеш сметка, 6ой идва, не идва болничен е.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 00fa21e163
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   да викат на преподавателите да им пишели на изпитите по високи оценки, за да хванели стипендия,

Това не може да е изказ на студент, викат, хванат стипендия, по-високи, тъй като е сравнение се пише е с тире, учи се първи клас, втори срок.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: e82acee85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Държиш им сметка, после хленчиш че не говорели с теб. А коя си ти? Семестрите ли им плащаш или са на масата ти. Аман от хора, които не си знаят мястото. Всеки си има глава на раменете и си решава какво да прави. Гледай себе си. Вживяла си се в ролята на ментор и очакваш някой да изпълнява заповедите ти. И аз да съм и аз ще се правя че не съществуваш

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: e2675147e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Намери си приятел и не се занимавай с глупости.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 1787c2d6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Ти не си тази, която ще казва, кой да ходи и кой да не ходи на лекции.
Ако има някой, който може да им направи забележка са преподавателите, научния ръководител на специалността (ако имате такъв), декана и Ректора. Никой друг!
Защо целият курс да се съобразява с теб? И защо гледаш по чуждите паници? Не го казвам, като заяждане, ама такива хора, като теб сами си създавате неприятности в колектива. Ти си конфликтна, никой не желае да общува с конфликтни хора!

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 9f5e94beed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Въпреки критиката, която отнесе, искам да те поздравя за ценния житейски урок, който си научила от личен опит - резултатите които получаваш (оценки, заплата, похвали, мнения и т. н. ) не са пропорционални на положеният от теб труд! Просто приеми този факт и спри да се опитваш да промениш как работи света около теб. Когато почнеш работа и се появи някой, който с по-малко стаж вземе по-висока позиция или извънредния ти труд не се заплаща - спомни си горното изречение, усмихне се и карай нататък. И друг урок - въздържай се да изказваш недоволството си нагласа освен когато не си на протест - сега си станала мислене. Виж как и тук те обстрелват хората

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 1787c2d6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   И какво от това? Мислиш ли, че на някого му пука, кой с колко е завършил? Дали с 3 или 6? Живота май не те е очукал още.
Ако си така в работата, никой няма да те търпи.
На теб ще ти се обясняват, дрисла на която още не ѝ е дошъл цикала.
Тази стипендия задето толкова завиждаш на колегите си, че я получават колко е? Мислиш ли, че им стига за нещо?

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: fedfb5c4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Това не е училище, най-вероятно щом сте 4ти курс са си намерили работа за да се издържат сами. Очевидно си от тези където седят отпред и се мазнят на учителите или на преподавателите в случаят. Не съм изненадан и грам, че странят от теб, държиш се незряло и като нарцистичен манипулатор.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: cc68de7ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Здравей! Разбирам ти проблема за разлика от другите дето са писали коментари, явно. Като работата е колективна, един да отсъства и всичко се прецаква. От личен опит знам. Вече масово хората са безотговорни и повечето ходят на уни, само за да изкарат висше. А след това продължава да си ги мързи и бачкат нещо, колкото да не стоят гладни. Така сме в България, всеки е безотговорен и на всеки много му знае устата. В Ю. Корея или Япония как не е така? То затова са на светлинни години от нас, защото те си ходят на училище, на лекции и работа. Там системата им е различна. Сигурен съм, че тия дето са писали коментарите са точно от тоя тип хора дето ги мързи да живеят! Преди години пак имаше такива в университетите, обаче при някои преподаватели номерата не минаваха с милите очички и ги подкупваха с пари, секс и т. н. Докато аз примерно постоянно учих и си заслужавах оценките или имах по ниски оценки... Поне знаех, че съм я изкарал с труд, беше ме яд естествено, че други без да са идвали цяла година имаха по високи оценки, като са си ги купили. И аз съм им казвал, ама аз съм мъж и не ме еб*ше, че се сърдиха и дали ще бъда сам, като им казвах, че не си заслужават оценките. Даже спах с три от тях и с двете от тях правих тройка, след като бях спал преди това с всяка по отделно. Голям кеф, щях да се учудя на дъртите преподаватели да бяха пуснали, а на мен не. Тогава си бях хубав, сега не толкоз, както и да е, отклоних се. Безотговорните няма да те разберат, защото са от тая част дето или не са ходили на уни или не са били редовни и после са се молили за оценки и си плащат, докато ти се мъчиш, но аз те разбирам. Не се връзвай на хейтърите.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: cc68de7ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Разбирам те момиче, горе главата, още около 6 месеца ти остават. Не се връзвай на тия комплексари които са писали първите 5 коментара. Предполагам, че си имаш приятел, даже без що въобще го свързват с това -_-. Не мисля, че командориш, а просто си изразила мнението си и не са те разбрали (като тия тук), на тъп човек и да му обясняваш нещо, никога няма да те разбере. А към N5, къде прочете, че тя е конфликтна личност? Тя е написала, че не иска повече да говори с тях за да не си помислят, че пак ги напада и за да не си помислят, че прави драми след като е споделила мнение. Всеки има право на мнение, за ко съдим? Следователно е написала точно обратното на това, което вие сте написали, че не е конфликтна личност и в момента само да ви кажа, че хората масово предпочитат вече конфликтните личности, защото си мислят, че са по харизматични и интересни, но всичко е до известно време. Не се занимавай с тия, ти си ходи на лекциите, пък то преподавателите си знаят, че не си заслужават оценките, щом дори си написала, че единствено теб са похвалили, а тях нахокали, явно е имало за кво. А за помощта, колкото и да даваш на някого, пак може да не оцени нищо и пак ти да си му виновен/а за неговите проблеми, които ти дори не знаеш.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 9339665687
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Какво те интересуват другите? Гледай себе си. Утре ще тръгнеш на работа и там ще държиш сметка и ще си докараш презрението на колегите, а като нищо и уволнение. Като нищо и бой ще ядеш някъде.

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: ebab9d89f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Към предишните коментари, няма нужда да нападате толкова момичето. Да, не е добре да им го казва веднага директно, че трябва да ходят на лекции, но от друга страна групичката от другите момичета и правят проблеми също.
Според мен опитай да говориш с тази, която настройва останалите срещу теб, просто издебни когато тя не е с другите и когато не са те нападали, кажи и защо така мислиш, защо си го казала това за оценките, ако и това не помогне - просто гледай тя да не е около другите момичета, ако и другите се държат зле с теб, просто ги избягвай, гледай да си с хора, с които има смисъл. Ти казваш, че не сте само ти и тази групичка - постави акцента върху останалите, не си писала те какво мислят по въпроса и дали изобщо са наясно.
Изглеждаш ми умно момиче, с амбиции за твоето бъдеще и въобще не си толкова конфликтна колкото те изкарава номер 5 и повечето горенаписани. Просто не е трябвало да влагаш толкова емоции тогава. На теб ти трябва социализация - правилния екип, правилните хора, помисли освен това дали когато си написала това съобщение след това някой те е защитил по някакъв начин, това е една малка крачка.
Интересно ми е каква специалност си? Питам те защото това което си избрала ти го учиш 4-5 години най-често (зависи дали си бакалавър или направо излизаш магистър). Не си писала също и това което си избрала дали ти харесва, дали се виждаш да се занимаваш след това с професията, към която си се насочила, много е важно да ти харесва, а не да си се записала, за да имаш някаква специалност.
Пожелавам ти тази ситуация да се разреши, ако искаш мога да ти дам скайп или нещо друго за връзка, да ми пишеш как се развиват нещата.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: d76ada4ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Категорично нямаш права да казваш на колегите кой какво да правел, ако и на мен се опиташ да кажеш и аз ще те намразя, това не са ти съученичките от 3-4 клас, това са ти колеги, пълнолетни хора, всеки от тях сам подрежда живота си. Право на преподавателя е да пише оценките и щом той е решил да им пише подобна на твоята оценка значи намира нещо положително в техните занимания, защото да ходиш на лекции е похвално, но да трупаш стаж в кариерата и да си полезен с нещо на обществото и на себе си, не е по малко похвално нещо, затова и оценките ви са подобни. Преподавателят ви е наясно, че само с образование не става, трябва и опит на работни места, пък било то и на ниски позиции без квалификация.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: c3bf91cae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Момиче, трябва да се научиш да живееш с несправедливостите. Не стига, че всички са се обединили срещу теб, ами сега и тук ще трябва да изтърпиш критика. Запомни- на този свят справедливост няма, а също така че посредствените, а в случая и морално укоримите и мързеливите, много по- лесно ще се обединяват срещу външна заплаха, в случая това си ти. Така е устроен този свят. Успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: fab16d46ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   В първите редове и аз се настроих негативно към авторката, но после стигнах до края, където си пише съвсем ясно: "Ние сме такава специалност дето за повечето неща трябва да сме екип. " Ами, ако трябва да се работи екип, а колегите са ти някакви незаинтересовани повлекани, които не знаят за какво са влезли в университет и само саботират учебния процес, естествено е мотивираният човек да се дразни. И аз бих постъпил като авторката, единствено бих им го казал в очите, защото по тези чатове се изкривяват нещата и се отпушват излишни недоразумения.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 89828c910b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   По-голямата част от коментарите в темата са показателни защо сме на това дередже и скоро няма да се измъкнем. Съгласен съм, че авторката не е някакъв авторитет в университета и че те не са длъжни да и се подчиняват, но е права от морална гледна точка и с право се възмущава от колегите си.
Аз също съм студент, първи курс, на 22 години, уча задочно и съм потресен от малоумниците, които са ми колеги и колежки. Татуси, нокти, маркови дрехи, джуки, 2 мозъчни клетки... Или не идват на лекции, или ако го направят си тръгват след час, два. През малкото време в което са там не показват никакъв интерес към това, което изучават и само си гледат в телефоните като зомбита. ТикТок, Инстаграм, Галин, Сузанита, Азис, БеЕмВета... Друго не ги интересува! Същите хубосници дори не учат за изпити, но това не ги притеснява, понеже знаят, че ще им пишат тройка по милост и ще минат напред. Абсолютно потресаващо е нивото и изискванията тук и голяма част от "висшистите" в България, нямаше да завършат дори средно в Германия, където живеех до скоро.
Същите тези след като завършат образованието си ще се водят "специалисти", а те нищо не знаят и не са научили. Ще пренесат поведението и мързелът си и на работното място, защото просто така са свикнали. И в училище, и в университет, дори и да не полагат никакво старание, все някак минават между капките, понеже изискванията са адски занижени. Същото ще е и на работа. Ще си взимат парите, пък дали си я вършат добре, това не ги интересува.
Просто наистина 80% от наборите ми са абсолютно деградирали безперспективници и лош човешки материал, а България не я очакват по-добри дни с тези създания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker