Възможно ли е да започна втори семестър ако не съм взела изпит от първия семестър? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Възможно ли е да започна втори семестър ако не съм взела изпит от първия семестър?
преди: 3 месеца, 27 дни, прочетена 311 пъти
Първа година ми е и нищо не разбирам. В училище беше така, първи срок имаш ли двойка май те карат да ходиш на обща подкрепа. Не съм завършвала нито един срок с двойка. Обаче университетът е нещо различно. Може да имаш много знания и пак да се издъниш на изпита. Имаме професори за които се води славата, че трудно пускат хората да минават. Една позната се има с едно момче от задочното и той и е казал, че от малко над 200 студенти, 103 студенти са били скъсани. Включително и той, една точка не му е стигнала. Преди това задочниците правиха предварителен изпит. И там беше зле. Там пък 97 студенти бяха изкарали двойки.

Това е наистина важен предмет и професорката има високи стандарти. Малко не ми достигаше винаги на тестовете в училище за 5, винаги една точка. Завърших с 4 по български, сега в университета не знам дали ще си взема изпитите. Уж не съм неграмотна, ама като правихме тест имах 2. 50. Беше ме яд. Да, бая се притеснявах, особено когато професорката обикаляше из стаята по време на теста, да, бях сигурна, че съм допуснала тъпи грешки, но не очаквах да съм се изложила по този начин. Една друга професорка ни сподели че по този предмет най-много късали. Явно знае що за стока е професорката ни по този предмет. Не ме разбирайте погрешно, по доста интересен начин преподава, даже забавен бих казала, но стандартите и за оценяване са високи.

На изпита ще имаме 60 минути, 60 въпроса и ние трябва да имаме 31 точки за да вземем изпита с 3. На мен ми трябва по-малко от минута да прочета въпроса, минимум още една да помисля над отговора, максимум 5 ако ме затрудни. Ето, минимум прекарвам 2 минути на въпрос. Тя сама сподели че го прави за да няма преписване. Още от пандемията е решила да си прави изпитите по този начин онлайн, но за да няма начин как да препишем ни е дала прекалено малко време. Повярвайте ми, след като правя тестове аз накрая отделям 10 минути за да си проверя отговорите и винаги, ама винаги намирам, че все на поне един въпрос съм дала грешен отговор.

Също има още един предмет по който не знам дали ще се справя, изпита ще е присъствен за жалост. Той самият предмет е лесен според мен, но за тази професорка се носи подобна слава. Носи се такава слава, че колкото и да зубриш, тя задава въпросите по объркващ начин за да им отговориш грешно и да те скъса. Ясно е, за пари го правят. Явно три бона на месец не им стигат.

Обаче аз питам, евентуално, късат ме, явявам се на поправка, пак ме късат, ще мога ли да започна втория семестър безпроблемно и само този изпит да ме мъчи? Мама ми сподели че на една нейна колежка, синът и не е правил изпити до края на обучението си. Натрупали са му се. Родителите му са платили, но той пак не се е явил. Възможно ли е такова нещо?

Също още един тъп въпрос, но на колко поправки мога да се явя? Някъде четох, че безброй много, но не ми се вярва. Значи ми казвате че евентуално 10 пъти мога да се явя на поправка? То тогава по-добре да платя на професорите да ми пишат една тройка и това е.

Някъде чух, че евентуално ако не минеш теорията, няма да те допуснат на практиката, вярно ли е? Бая куцам в теорията, по-лесно ми е на практика да науча нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 02d2e1912e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Значи дори и да не вземеш изпит имаш право да запишеш следващ семестър, вика му се "влачене" на изпити. Но накрая, за да бъдеш допуснат до държавен, трябва преди това да си си взел всички изпити, завлачени през годините. как и кога ще ги взимаш, си е твоя работа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 1f13c14831
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Тези въпроси трябва да ги отнесеш към отдел Студенти или към администрацията на съответния факултет, в който се обучаваш. Нито казваш в кой университет учиш, нито специалност. Никаква уточняваща информация не предоставяш. Анонимни читатели няма как да ти помогнем с нещо толкова конкретно и специфично.

Нормално е след училището първата година в университета да ти е трудна, защото разликата между двете е тотално несравнима. Също така е нормално в началото да получиш някоя по-ниска и дори слаба оценка. Не се стряскай. Ще свикнеш да усвояваш много по-голям обем от информация. И да знаеш - до края на следването си ще срещнеш всякакви преподаватели. Ще се срещнеш и с оценяването на "купчинки" - т. е работата ти ще бъде оценена ей така на пръв поглед и прочетена по диагонал, и поставената ти оценка няма да отговаря на написаното от теб.
Късмет в следването! :)

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 89a30c5089
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Трябва да питаш в канцеларията на факултета. Би трябвало да може.
По мое време можеше. Даваха поправителна сесия в началото на втория семестър, ако и на нея не се явиш или те скъсат - оставаш за септември. Но от моето дипломиране са минали доста години.
Ако изобщо не се явиш на изпит от страх, получаваш служебно двойка. По-добре да се явиш и да получиш тройка, отколкото да ходиш на поправителен. Не си заслужава отделеното време и стреса.
Във всяка специалност има по един гадняр, за който се знае, че къса наред.
И при нас имаше една злобна стара мома асистентка. На първия изпит скъса всички от курса, без 5-6 човека, после пусна втора дата за поправка - минаха още 3-4 и всички останали ни чакаше през септември. Е, тогава не пусна 2-ма. Беше ги нарочила, защото никога не й ходеха на лекциите. Записаха годината служебно. Единият и следващата година не го пусна и прекъсна. Та има и такива, но за нея ни бяха предупредили от горните курсове, че това й е методът на действие.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 67e7810ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Звучиш като 12 годишна. Много детски разсъждения. Първо кой изкарал, какво било в училище е бля бля, излишни приказки. Вчера гледах един преподавател, който се е отказал да преподава. Както казва "празен поглед", никаква мотивация, там са да вземат една хартийка. Затова гледай себе си, нивото е потресаващо ниско. Каквото и да учиш, не четеш ли, не се ли развиваш допълнително оставяш едно голямо нищо. И в един момент е редно когато говориш, да казвай майка ми, а не мама. Това е присъщо за изказ на малко дете.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 638799a595
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Абе може бе. Сега всичко може. Дори по едно време позволяваха и да се плаща.
Въпроса е дали ти трябва такова нещо? Целта на образованието не е да имаш хартийка с оценки. Целта е да придобиеш знания, с които да си изкарваш прехраната.
Образованието е инвестиция и ако не можеш да си възвърнеш парите, е чиста загуба. Осъзнай, че след като си вземеш дипломата, всичко приключва! Спираш да се изкачваш по стълбичката, спират "наградите за постижения", спират похвалите и правилата рязко се променят. Излизаш на улицата и ако нямаш знания, които практически да приложиш, ще трябва да си отвориш акаунт в сайта за фенове...
Изпити, мизпити, всичко е до време и създава фалшиво усещане че вземайки ги с високи оценки постигаш нещо. Това е като един конвейр, който те изкачва на високо и в един момент те изхвърля в пространството.
Та не се коси много. Да не ти пука. Особено ако не си инженерна или медицинска специалност. Критериите за изпитите нямат много общо с реалния живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker