Изпити в ТУ-София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изпити в ТУ-София
преди: 3 месеца, 25 дни, прочетена 547 пъти
Здравейте,
трети курс съм в ТУ-София (5ти семстър) и не знам нищо. До сега някак все минавах между капките - я препишех на изпита, я научех нещо малко колкото да мина, обаче положението този семестър се забатачи. Влача само 1 изпит от миналия семестър (всичко друго съм си взел), но този семестър са се събрали всички "гадни" преподаватели и се очертават поне 4 невзети изпита да имам. Другото което е че съм с последно предупреждение пред изключване (защотото очевидно в ТУ са много обидчиви) и в момента декан на моя факултет е точно тази преподавателка, която ме изпрати на декански съвет. С две думи няма минаване в следващ семестър тъй като по правилник с над 2 невзети изпита може да преминеш само с разрешение от декана, а тя най-вероятно няма да ме допусне :(

Сега на въпроса - някой знае ли човек на човек, на човек на когото да платя за да мина поне 2 от тях и да премина в следващия семестър?

Моля коментари от сорта на "седни учи" да няма. Изпуснал съм 2 години и половин в общи линии (основите), няма как за 1-2 седмици да науча всичко.

PS: не съм по желание в ТУ, а по задължение - работата ми го изисква въпреки че реално почти нищо научено там не би имало приложение в моята конкретна професия (дори не работя по специалността която "изучавам" в университета. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 0df7f743b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Дано те изключат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 1d1908159f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аха, типичен случай на човек, който не знае за какво се намира в университета, иска да си плати да мине, нищо не знае, нищо не може, като излезе ще е поредният, който ще се бие в гърдите че има диплома, но без никакво покритие и ще мрънка как държавата му е виновна че за нищо не става... но проблема не е в него, а в учителите....

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 82094f3609
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не ползвай измама и лъжа - това е тежък грях!

Въпреки, че си писал, че не искаш такива съвети, единственият правилен съвет за теб е:

Сядай и учи!

Като не можеш - ще прекъснеш и толкова!

Има хиляди хора в такова положение - учили недоучили висше образование - и не са умрели от това! И ти ще бъдеш един от тях.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: f6cd286f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз така си ги очертавах доста невзети във ФМИ, но в крайна сметка ги взех. Просто си спазвай мотото на ТУ (тъпи и упорити) и най-вероятно ще те пуснат в един момент.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1d1908159f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Иначе егати работата, егати образованието. Хем нищо от там не ти трябва, хем за работа ти трябва която пък нямала нищо общо...

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 78c7b8959e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В ТУ повечето предмети не са свързани с предишни години, така че това с изпускането си е оправдание да не кажеш, че всъщност те мързи. Интересно пишеш по време на сесията, но нямаш голям избор освен да седнеш и да учиш. Сега нивото е толкова ниско, че аз си научавах нещата само докато си подготвях пищови които така и не ползвах, а се подготвях за над 5. 50 само да точа пари от стипендии. Ти си знаеш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: c45672557b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Само един човек (номер 5) ми каза нещо нормално, всички други просто си изляха гнева... иначе моето било "българска му работа".

Номер 7 - чел недочел - работя като младши инженер, за да взимам адекватна заплата ми трябва скапаната хартия от университета. Ти най-вероятно си бил от онези "зубърчета" които всеки е тъпчел и в момента си комплексар, но с диплома. И какво точно от университета ти е послужило в живота или професионално?

Номер 3 - няма човек без грях, по-добре с измама и да живея добре отколкото по честния начин и да живея зле

номер 2 - къде точно обвиних държавата. Макар че ако се стараеха да обновяват от време на време образователната система, да я направят по-практически насочена, а не просто суха скучна теория може би нямаше да има такива случаи като мен.

Номер 1 - няма дори да те коментирам, ти си просто един дребен човечец изпълнен със злоба. Ама да не забравяме че всеки може да кълне.

И в заключение, пак се убеждавам че българинът може само да седи анонимно зад екрана и да пише гневни коментари. Сигурен съм че никой от вас не би застанал да ми го каже в очите!

от Автора

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 69f93f9b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Едно си представяш друго става, никога това което е в главата ти, дръж се уважително, учи, явявайки се на изпити и виж какво ще стане.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 051babf04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От номер 7 и аз работа като инженер. Аз нямам висше, докато другите учеха аз работих това, за което учат. Твоята диплома нали знаеш каква стойност има? Адекватна заплата се взима за адекватно свършена работа и адекватен кадър, не за една хартийка. Не мога да повярвам че още има такива долнопробни формички дето за една хартийка те режат...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 1dcbdecbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Не зная на кого можеш да платиш. но мисля че няма никакъв смисъл. Ще си загубиш парите, веднага когато разберат че нищо не знеш и нищо не можеш. И аз работя като инженер цял живо. Не съм бил никога блестящ, напротив дипломата ми от ВМЕИ Ленин е 3. 56. Но се оказа, че за да работя нещо интересно, трябва да имам понятие от предмети, които никога не бях харесвал. И се наложи да ги уча по трудния начин - след като завърших. И беше трудно, наистина. Сега са минали много години, получавам прилична заплата около 10 кЕвро, ама вече не съм млад и според мен е по-добре да мислиш за това, което може да се случи а не за това което работиш сега! От теб зависи!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: ecea278259
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За всички - това което работя ми харесва, интересно ми е и си върша работата адекватно. Рабитя от 1 година. Каквото е необходимо го уча с желание. Те си ме обучиха от нулата и продължават да ме учат. Дипломата ми я изискват за да се махне това "младши" от позицията ми и да вземам адекватна заплата. А от предметите в университета до тук единствено ми е послужила електротехниката. В университета уча за някакви мрежи и интернет протоколи, а това което ми харесва е това което работя - чист хардуер.

От автора

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 82094f3609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От човекът с коментар 2

Да бъдеш честен и почтен човек в живота е достойно и редно! Затова моят съвет си остава: не ползвай лъжа и измама!

И още един съвет: научи се да приемаш критика, защото тя е полезната, а не когато те хвалят!

И тук - като си пуснал тема, приемай и се замисляй и върху критичните коментари, защото обикновено те са правилните и "повредата е в твоя телевизор"!


Сега, ще ти напиша още нещо, след последния ти коментар:

Ами значи просто не си се записал точната специалност, или направление, защото при нас имахме две направления след 3-ти курс: софтуер и хардуер, и всеки си избираше.

Така, че поинтересувай се и евентуално смени специалността, или изчакай и изтикай някак - като положиш поне минимални усилия, докато може евентуално да си избереш направление хардуер.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: ef5d9d09c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, въобще не слушай хората по - горе, които те кълнат, поучават или дават безценният си съвет. Коментарите, абсолютно всички са тотални глупости с изключение на един два.
Към коментиралите по - горе, наясно ли сте как се завършва специално този ВУЗ? Или сме завършили УНСС или колежче по нещо си и сега в коментарите сме тежки … съжалявам, че ще го кажа, но хората, които вините този човек сте тотални глупаци, не знам наясно ли сте, колко кръв и пот се лее за да се завърши тоя ад? И не ми изнасяйте доводи, че преписвал или си плащал, едно да знаете от мен: Този, който учи полага доста по - малко работа от този, който се бори да успее с цената на всичко. Да взимал е изпити, като примерно е преписал и??? Труда, който е положил да препише, както и стреса са много по - големи от това да научиш всичко. Всеки сам избира как да успее, нещо се помисляте ли? Кои сте вие, че да го осъждате за решението, което е взел как да успява??? Ок Вие сте страшно умни и интелигентни, нали така? А той не е умен, не е интелигентен и се стреми да преписва и да мами..? Чакай бе, Зоро.. всеки услява в живота си, както намери за най - удачно спрямо, качества, капацитет и ситуация..
И защото сте интелигентни всичките, би трябвало прекрасно да знаете, че университета и хартията, която получаваш след 5 години, която така готино запълва място в касата ти в гардероба, не те подготвя за това, което те очаква в професионален план, а би трябвало да се съгласите с мен, че функцията на един ВУЗ е да ти даде образно казано “инструментите” с които ти ще бъдеш адекватен на пазара на труда, като това не са само знания…
И сега веднага ще ме налазите, че как има хора на които им дава знания и успяват, а има хора да кажем, като автора, които излизат без грам знания? Веднага ви отговарям, хората на които им е наистина интересно успяват, защото го искат със сърцето си, което няма нищо общо с университета учене, пикаене, преподаватели и т. н
Авторе, истината е само една братленце, аз самия съм завършил там, че стигнах даже и до докторантура, когато разбрах, че съм го завършил, само и само от инат :) чета ти историйката и толкова се препокрива с моята, че чак би трябвало да ти олекне.. освен това, че си пред изгонване, не те знам какво си правил, обаче не ме кефи, бъди умен и си го избутай, тръгнал си да играеш хорото, ще го играеш до край.
Един съвет от мен, страшното братленце идва, когато си получиш листчето с кожената корица, изпаднеш в еуфория, че си “Инженер”… как звучи а, кой като теб хаха :))
Та като ти мине ще отвориш джобсчето, ще започнеш да пускаш СВ-нца ииии познай? Само след първите 10-15 интервюта, защото ти си млад човек, ако се уважаваш ще избираш работодателите, така както те теб, процеса е взаимен, никъв страх, ти си човека. Те искат да ти платят за времето, ти също, такаче се разсъждава и се избира.
Таааа след необходимия брой интервюта за жалост, предполагам, че ще се разочероваш страшно много и ще осъзнаеш, че това в което си вложил усилия и аз много добре знам, те не са малки, въпреки, че хората ще кажат “Амаааа вие кви усилия, вие мамите и преписвате. ”, ще ги оставя без коментар, само ти знаеш кво си дал да успееш, да съдиш, че човека дава всичко от себе си за да успее, без значение дали преписва, учи, плаща и т. н е твърде тясно схващане, така като четете писанията му, случайно да ви прилича на някакъв “лайнар”, който Тати има лев и плаща всичко, ми не е, това е човек, който се бори, и за жалост, който си е объркал професията, аз съм същия :)
Авторе съвета ми, относно изпитите:
Взимай слушалка блутут с огърлица, която се слага в ухото, не която ти пада в тъпанчето, те са колкото мъничко кутре и ти влиза в ухото, като слушалка, но е ок, не се вижда. Хващай там Сашо, Асен, Гошо и т. н да ти диктуват, помисли го, говора от опит.
Съвета ми за живота ти за напред приятел, ами за жалост пак казвам, може би си бил мотивиран от родители от самата цел да си инж, ок вземи си шибания лист и започни веднага да търсиш себе си, ако това не те влече и не ти е интересно, просто намери себе си, виж кво те пали от какво изпитваш кеф, удоволствие и направи така, че това да ти бъде професия, дипломката ще ти е супер, помага в подбора за работа, не ти е излишна въобще дори и повярвай ми всичко това те е направило по - силен и по - умен. Дипломата знаеш ли за какво е, единствено и само да покаже на работодателя ти, че си се явил в правилното време на правилното място и си покрил някакъв си норматив, него го интересува само и единствено, ти като работник да не му прецакаш нещата и дипломата ти е вид гаранция за това, че този човек щом 4, 5 години е бил последователен, влезнал е в някъв критерии, предполага се, че няма да прецакаш нещата :)

Това е от мен, запалих се нещо супер много, защото абсолютно знам какво му е, а в коментарите не видях, нито едно лице, което да го подкрепи, а хората имаме нужда.
За това, това съм аз, бъдете здрави и ми простете, ако съм обидил някого, просто говора със сърцето си, нямаме нужда от упреци, или живеем заедно, като братя или ще умрем заедно, като глупаци…
Образно казано..

А

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 3f5631fbde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Абе ще плащаш, за да минаваш. Те са длъжни да те научат на нещо и само от часовете им да си подготвен за изпити. Аз също уча в ТУ и съм почти като твоя случай и напълно те разбирам. Вече ми е омръзнало от тези преподаватели с двойни стандарти... Защото докато теб те късат и се заяждат с теб съм наясно, че имаш колеги които не учат и минават без проблеми. Така че според мен трябва да се обърнем към някой над Ректора, но силно се съмнявам, че ще бъдем чути, все пак това е един от "най-престижните" университети!

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 5f68806634
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Познавам лично двама от дългогодишните главни асистенти там. Единият ми е много близък приятел и категорично мога да заявя, че ско отидеш да го подкупваш, ще излетиш еднопосочно и завинаги от ТУ без право на връщане.
Като ученолюбив човек, който обича знанието, мога да кажа, че начинът ти на мислене ми е чужд. Става дума за професия, за знания, които ще ти бъдат нужни в работата, от която ще изкарваш пари.
Ако не умееш да учиш и да се развиваш в името на това, което си избрал за професия, едва ли си в състояние да работиш мотивирано, ефективно и качествено.
Няма да ти казвам да учиш, защото е ясно, че не искаш.
Човек, ако е мотивиран и концентриран, може да научи огромно количество информация за много кратко време, но то не си.
Всичко зависи от теб, но ако попаднеш на моя човек с тези номера, ще изхвърчиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker