Да го последвам ли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да го последвам ли
преди: 3 месеца, 25 дни, прочетена 1414 пъти
Здравейте, пише Ви една объркана 26 - годишна жена, с молба за мнение по въпроса. За пръв път в живота си съм пред такава дилема, която ме измъчва и се съсипвам. Живея с приятеля си от 2 години. Втората година от връзката ни, отношенията ни се счупиха. Не мога да кажа, че е заради външни фактори. Виня само нас. Той е на 29г. И двамата имаме чудесни професии и се справяме добре финансово. На квартира сме. Аз съм пушач на електронна цигара, той е твърдо против пушенето. Идваме от различни градове. С времето и няколко семейни поводи, между нас възникнаха конфликти. Приятеля ми не се спогоди с моята рода и от година насам, не е стъпвал в родния ми град. Само аз ходя при роднините си. Имам омъжена, по - голяма от мен сестра. За приятеля ми, проблемът е тя с мъжа си. На тези семейни поводи се е случвало да носим някаква почерпка и те да кажат, че е отвратителна. Случвало се е мъжът на сестра ми да ме нарече “зелена”, да кажат, че сме “бавни”, по отношение на правенето на деца, да вземат заем, и преди да са го върнали, да се обадят, питайки от къде да си купят маса и столове за кухнята. Родителите ми пък, коментирали с техен приятел, че сигурно ще си взимаме жилище и този техен приятел, веднъж видя партньора ми и каза, че е чул, че ще си взимаме жилище. Моят човек побесня, че майка ми и баща ми са коментирали такива теми с приятеля си, а не с нас. Също така, мъжа на сестра ми, измисли прякор на едни наши много добри приятели (които ни запознаха), като прякора е “Валя и Моро” ( ромите ). След всички тези неща, партньора ми се настрои много остро и спря всякакъв контакт с родата ми. Има още случки, но ще премина към дилемата.. Той е програмист и от май месец ги задължават да работят от офиса, а не от вкъщи. В града, в който живеем, фирмата няма офис - има единствено в София. За него би било страхотно да сме там, далече от роднините ми, за да няма никакви ситуации и по възможност да не се срещам често с тях. На мен никак не ми се ходи в София, обаче пък изпускам шанса, за създаване на семейство, ако се разделим. Според него сме в супер ситуация, защото не сме взели жилище в сегашния ни град, от моята работа има офис и в София ( иначе има и в града, в който сме ), друг плюс е, че нямаме дете, да го местим по градини и училища. Той от сега иска да се ориентира за София, още преди окончателно да им кажат. Страх ме е да споделя с нашите, ако евентуално реша да го последвам. Страх ме е, че много рядко ще ги видя, ако сме в София. Но ме е страх и от това да стоя дълго сама и да пропадна, не намирайки човека за мен. Не знам дали да го последвам …. Много ми е трудно, какво е мнението ви? Мерси много, приемам мненив, критики и въпроси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 25 дни
hash: be4a0e7a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ами, във връзката ви ти не си читавата. Така че по-добре е да го оставиш и да си гледаш родата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 26de9a902e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   В началото пишеш, че отношенията ви са счупени, после пишеш, че искаш да го следваш. Защо?
Бъди честна със себе си. Мислиш да си с него, защото те е страх от самотата, че часовникът тиктака и т. н. А не, защото искаш конкретно него. Удивително е колко жени имат робска психика и стоят години в някакви отношения, за да не са сами. В 21-ви век още жените мислят като роби.
Какво му харесваш? Мрази родата ти, изпокарал се е с всичките. Ти хубаво ще отидеш подире му в столицата, но какви са намеренията му към теб? Брак, деца? Ще съжителствате като гаджета до свършека на света? Той сам за себе си е решил какъв ще му е живота. Ти реши за себе си.
Поне на мен не ми звучи като човек, който ти е обещал сигурност, обвързване. По-скоро с теб, или без теб, все тая му е.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: a027c9c341
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз не бих прекъснала контакти със семейството си. Мъже много...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 4c579b5e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   На 26 си и те е страх да се отделиш от вашите? Не мислиш ли, че даже малко си закъсняла?
Няма как да седиш до задника на вашите цял живот.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 2521e9d94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Еееее, ми не идвайте в София...

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: a28a27adda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ами, моме, отлепи се от мама, тати, бати и кака, ако искаш да имаш свое семейство. Сестра ти са доста безпардонни и изобщо, съветът ми да направиш избор. Ако си сикнала да си до бузата на мама, стой си до нея, но явно няма да си с този човек. Чак и страх я било, ами не си дорасла още за семейство.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: de197ae8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Мама и тате са до време, както и цялата рода, не може да си зависима от тях цял живот.... да, ще се виждате, ще помагаш, но когато и колкото можеш, ако останеш сама, какво правиш.... аз се омъжих на 19г., но съм близо до моите, и винаги сме помагали, и те на нас, но там няма кой друг, аз съм една, а пък сега вече са на по 90г. и през ден съм при тях.. родителите не бива да се изоставят, но и не може цял живот да им отдадеш... избери семейство, пък другото ще се нареди.... успех!!!! Ж 60г.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: eafbdb0ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   По думите ти разбирам, че нито го обичаш, нито искаш в София, ами си дъриш на роднините си, които са типични ганьовци и ти се месят за всичко, но пък понеже се страхуваш сакън да не останеш стара мома, си склонна да отидеш в София дори с човек, който не обичаш и не предпочиташ пред ганьовски роднини. В такъв случай съветът ми е да го оставиш да си намери жена, която би го обичала, а ти да си намериш някой от твоя си град, който да прилича на типичен Ганьо като вашите и всички да сте си щастливи и задружни Ганьовци на село.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: b3a2a510c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Преди време беше писала тема за тоя. Не мога да повярвам че още го търпиш тоя боклук. Сега е против семейството ти като се изнесете ще намери друг повод за намилане. Такива индивиди са отровни. Няма как някой да застане между мен и семейството ми. Няма как да изберя някой бунак пред семейството ми.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 3b7715198b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Авторката не заслужава мъжа си. Една жена, която обича, за секунда няма да го обмисля.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: baa6ea85b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Истински се разсмях с, , Валя и Моро, , Това ваше приятелско семейство според мен са пичове и със страхотно чувство за хумор. Аз не видях никаква обида от тяхна страна. Просто хората са по-директни и обичат явно да се шегуват. С жена ми нямаме приятели, и тежко се живее без приятели. С някой, който да седнеш и да изпиеш една бира и да се посмеете. Според мен много хора нямат приятели вече и това е най-лошото човек да оскотее. Да няма с кой да си кажеш две приказки. Тоя твоя точно това иска. Мяза ми на някакъв аутист. Иска да живеете изолирано. Недей да си почерняш живота. Той сам си почерня неговия, като взима всичко на вътре, и всяка дума интерпретира като обида срещу него. Ще си намериш друг по-готин. Леле как не понасям сухари като твоя. Абе хора имайте някакво чувство за хумор. Смейте се. Човек, който не смее ще се разболее от мъка. Бягай от този токсичен човек.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 7c24f01b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Такива несамостоятелни вързани за полата на мама жени като теб са направо отвратителни. Роднините са ти утайки. Бе се усещаш но вървиш по техните крачки. Дано момчето си намери по-адекватна и сериозна приятелка, не си му на нивото мисловно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 640b525f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И друг път си писала тук, и още се чудиш. Защото си се вкопчила в този, като да е последния мъж на Земята. Разбирам го, родители са ти, роднини, прав е, че не са читави хора. Не знам доколко са правилни реакциите му, но твоето питане е друго. Ти не си убедена, че това е твоят човек, затова се чудиш дали да го последваш и затова намесваш и други обстоятелства в казуса- роднинските отношения. Разбирам и теб, каквито и да са, роднини са ти и ти е неприятно външен човек да не ги уважава. Значи проблемите с роднините са едно, а местоживеенето ти с този човек друго. Ако го последваш, това не значи, че се отказваш от тях. Какво като не ги виждаш често, голям праз. Не си търси мотиви да му откажеш да го последваш извън него и вас. Освен това решението за преместване не е лично негово, а фирмена политика.
Не се страхувай, че ще се преместите, време ви е за ваше гнездо, не се страхувай и ако се разделите, просто казано така наречената зона на комфорт убива хората. Защо си мислиш, че няма други свестни мъже? Я по- смело с изборите, нищо фатално няма да стане. Ако искаш сериозна връзка, бъди сериозна и ти, бъди готова до даваш и да правиш компромиси, с мярка, разбира се. Не "ти", а "ние".
И сестра ти и зет ти да ви върнат заема, много хитри лисици го раздават. Каквото и да решиш все ще е добре, успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: ce8da49740
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   На 26 години си, а не знаеш какво искаш.
София предлага повече възможности, но и квартирите струват повече. Първо провери дали може да се преместиш в софийски клон на фирмата, защото не изглежда сигурно, че има свободни позиции там.
Ако има свободно място за твоята длъжност, не жертваш нищо, пак ще си на същия тип работа и може би с малко по-висока заплата. Когато поживееш с този твой приятел далече от всички, ще разбереш дали отношението му се е променило или нещата продължават да не вървят.
Дори и да се разделите, в големия град има много по-голям шанс да срещнеш подходящ човек. Вече никоя жена не бърза да се жени преди 30, нито да ражда деца, така че си още млада за семейство.

Роднините ти са проблем и с поведението си биха издразнили/вбесили всеки..

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: ecd671ab6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това ми звучи като "Раул и Моро" (Раул Гонзалес и Фернандо Мориентес), тези цигани, които бяха изключителни партньори в отбора на Реал (М) в края на 90-те и началото на новия век. Страхотна двойка, която беше истинско страшилище на местна и международна почва (става въпрос за ФУТБОЛ, да не ме разберете погрешно).
Та... , ако роднините ти не ви харесват като двойка, тогава защо и твоя приятел да им прави се натрапва? Решението му е правилно... или ще "живеят като хората с вас" или довиждане. Ти каква страна заемаш?

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: d47fd0791a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Да, последвай го. В София има много повече възможности и така и двамата ще се чувствате добре. Пожелавам ти успех. :)

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 438de9860a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ситуацията е деликатна. Помисли си дали наистина искаш да създадеш семейство с този човек. Не го мисли като пропусната възможност, ако нещата не вървят. Преди време бях с човек, когото много обичах, но той нямаше уважение към родителите ми. Няма ли уважение към тях, няма и към мен. Само ще кажа, че винаги спрямо него са се държали добре... Сама прецени дали е способен да ти даде уважението и отношението, което заслужаваш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 9edeb8d7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Обичаш ли го?
Прав е да ги избягва, както го описват, но ти къде си в цялата картинка...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 1ae77b749f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Отдели се от вашите и сложни граница на простотиите на роднините ти.
Приятелят ти е прав, да не ходи там, защо да ходи, като го обиждат, правят се на интересни и ви държат сметка за деца. Хигена та говоренето и възпитание. И ти трябва да кажеш, не се месете, където не ви е работата.
Второ, ти обичаш ли го или си с него, защото ти смяташ че ако го изпуснеш, оставаш "стара мома".
Излез от ниския манталитет и дете да имате трябва да сте гъвкави да не стои въобще като проблем местене, аз в чужбина се преместих с дете, освен простотии са слушам как може, как нищо няма да разбира.... и т. н.
Всъщност ти нямаш никакъв проблем, проблемът ти, че не можеш да се отделиш от вашите, да си самостоятелна, за се развиваш и градищ твоя живот, без одобрението на вашите, сестра ти, съседите, сульо и пульо. Ако си на 5 питаш мамо може ли, на 29 извинявай.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 22eaca0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторке, не го заслужаваш. Какво си се лепнала за мама и тати? Те ли ще ти направят дете? Цял живот ли смяташ да си до полата на мама и тати?
Ти този човек не го обичаш. Остави го по-добре, за да си намери стойностна жена. Ти не си неговата жена.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 22eaca0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Аз бих последвала съпруга ми навсякъде. Той е любовта на живота ми и домът е там, където е той. Не си дорасла за семейство. В главата ти са още мама и тати.
Както беше написано преди мен - ганьовска история.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: b3a2a510c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Днес няма уважение към семейството ти, утре няма да има към теб. Родителите са единствените, които ще са до теб в здраве и болест, в боггатство и бедност, в хубаво и лошо. Не се залъггвай че на тоя можеш да разчиташ. Майката е една, бещата един, мъже - милиони. Млада си, забила си се с тоя които е с претенции без покритие. Великото ай-ти, на което никой не може да даде съвет. Не бих търпяла такъв и месец.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1ae77b749f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Тук има някакви много ограничени хора, аз няма да се отделя от семейството си, ами стойте си с майка си, баща си, със сестра и мъжът й които си позволяват да се месят и да ви казват, кога да правите деца, как да живеете.

11. На един голям човек, не може каквото му е в главата да го каже. В България всичко се оправдава с директност, но това е простотия. Това е негатив. Човек трябва да си мери приказките, да не си позволява лични коментари, да лети етикети, кой какъв, да сравнява с някой си, това е обидно.

Авторка, остани си, "пусни" този мъж и си намери някой, с който си пасват. Дори и да сте заедно в София, само проблеми ще е връзката ви.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 86337e52f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Божее, хората се местят в Бразилия и Австралия, тук София е големият проблем... Ако имаш желание, редовно можеш да виждаш семейството си... Но тук проблемът е друг, дали го обичаш, дали имате хубава връзка, която су струва да се развива... Съжалявам, но коментар номер 8 доста добре описва ситуацията...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 4c1e47217c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Верния ход е да се отделиш вече от мама и кака. Само партнира, ти може да ти бъде опора и смисъл на живота ти. Мама и кака ще ти бъдат винаги най- близките роднини- няма страшно в това да са вече малко в дистанция.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: ab4f303bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Жена съм, но ако бях на мястото на приятеля ти, и аз нямаше да искам да виждам родата ти. Съжалявам за изказването, но звучат като отвратителни хора. Той е с теб все пак, не с тях, не е и длъжен изобщо да се разбира с тях. Друг е въпросът, че ти искаш да си с него само защото те е страх да не останеш сама. Нещата няма да се получат, както и да го гледаме. По-добре остави момчето да си намери някоя сериозна.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: eafbdb0ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Аз да съм, и аз няма да искам да се виждам с вашите.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1ae77b749f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   22 Какво уважението да има към хора, който се държат по този начин. Второ са ти грешни представите за живота. Мама и тати никога не може да им се угоди, а ако човек не се отдели от тях, гарантирано е съсипал живота си Отделянето трябва да е не само физическо, но и емоционално. Прочети малко психология, това е нещо, заради което кабинетите на психолозите са пълни. Към родителите само уважение, партньорът стои най-близко до нас, родителите ще си отидат, затова при подреждане на приоритетите в живота ни, според СПЕЦИАЛИСТИТЕ, на първо място сме ние, на второ партньора, децата, защото и те растат и поемат пътя си, ни и тогава родителите и ако подредиш по друг начин, вече проблема е на лице. И още един проблем българските родители са доста токсични, месят се, всичко. знаят, обясняват се на всички и не случайно сме такова болно общество, с токсични отношения, скандали, злоба, коментари, токсичен хумор, който явно е хумор, само за този, който го казва. си е нещо нормално.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: b3a2a510c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   29 То в книгите всичко е много лесно. Ганьо обаче не заслужава нищо от това. Мислиш ли че с партньорът ти днес ще си до живот? И струва ли си да правиш жертви за временно пребиваващ в живота ти човек? Мъжете дне не струват и 10 стотинки от това което са били нашите дядовци и прадядовци. Тичкат след първата фуста пратила им гола снимка. Не им пука ни за дете, ни за нищо. "Искрата угасна" - най-честата причина за развод. Без да мислят с кратуните си че със сигурност ще дойде скуката в брака. На баба ти и дядо ти, които не са могли и от България да излезат заради режима все им е било весело ли? Или са имали възможности да си разнообразяват живота. Сори, няма как да скъсам връзка със семейството ми, няма как някой да заеме тяхното място в живота ми. Никой мъж никога няма да е на първо място, на 3-то, 4-то-да. Като не му оттърва пътеката.
от22

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker