Висше образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше образование
преди: 3 месеца, 26 дни, прочетена 385 пъти
На 22 години съм, момче. Завърших Езикова гимназия с английски и немски език, … и двата езика ги владея на ниво С1. 2. Имам и сертификати. Не продължих със следване във ВУЗ, защото не бях много ориентиран какво да уча и къде. И досега съм си така. Започнах да работя. Първоначално бях в кол център с немски. Сега си намерих работа като офис асистент в една фирма и отделно превеждам на хонорар от немски език в една преводаческа агенция. Бих казал, че съм доволен от заплащането си. С немски език си намирам доста платени дейности. Повече от английския. Но гледайки във фирмата служителите, повечето са с Висше образование, да не кажа ВСИЧКИ, си задавам въпроса дали и аз да не запиша висше образование? . Мислил съм си да уча Немска филология, но от една страна се отказвам, защото езика вече го знам на достатъчно високо ниво, до степен да ползвам специализирана и художествена литература. Нямам намерение да развивам учителска дейност. Смятам пък да запиша икономика, в частност - икономика на на човешките ресурси, защото дейността ми във фирмата е косвено свързана с това. А и контактите с HR отдела допринасят за желанието ми. Целта ми е да ме преместят в същия този отдел, но се изисква висше образование. Просто не знам дали тази 4-годишна инвестиция ще си струва, защото не се знае дали шефът ще ме държи, докато завърша.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 62f651bd2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Инвестицията в образование винаги си струва и се изплаща във времето. Особено ако запишеш специалност, към която имаш интерес и наистина искаш да научиш, а не го правиш само заради дипломата накрая.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 43a0d37d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Просто запиши нещо задочно или дистанционно. Така ще можеш да продължиш да си робтиш докато паралелно учиш. Освен човешки ресурси и икономика може да се разровиш и за дигитален маркетинг или някакъв вид мениджмънт, с двата езика, които знаеш ще имаш добри възможности за работа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: bfd6f42a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ако ще учиш фиология ще е загуба на време. Икономика, ЧР, Финанси повече смисъл имат.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 46dc128136
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз пък се чудя кой те допусна с С1 ниво да превеждаш, затова една германка се хвана за главата, като видя документа за превод. от България за развод, потресаващо ниво. Преводачите ТРЯБВА да са филолози, учили техника на превод и да са на друго ниво. Аз живея в Германия, работя в голяма фирма, днес им "скриха шапката" на колегите по повод Futur 2, пасив... говорихме си за английска граматика и после за немски и с ежедневен контакт не бих имала самочувствие да превеждам документи в агенция. И аз си мислех, че С1 е "върха", но е нищо, добри знания и до там. Вземи си висшето, реално пак ще ти влезе нещо в главата въпреки потресаващото ниво. В ТУ има немски факултет поне съчетай с немския.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker