История в СУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

История в СУ
преди: 1 месец, 20 дни, прочетена 484 пъти
Здравейте, накратко 12ти клас, насочен съм към история в софийския, какво е вашето мнение и какви са възможните реализации, струва ли си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 20 дни
hash: 1a33b68ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Зависи какви са целите ти. Най-много да станеш учител по история, но и това не е сигурно. Ще учиш с Х на брой състуденти, които после ще са ти конкуренция. Винаги можеш да работиш и друго, разбира се, но няма да е по специалността.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 1a7e31319c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не си струва.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 1cb75c7e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей!
Завършила съм История в СУ преди няколко години, но ако нямаш планове да станеш учител, шансовете ти да си работиш по специалността си не са много големи (БАН, някой музей... ), а и заплащането не е много добре. Накратко сега работя нещо съвсем различно, а историята си ми остана хоби.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 639b6eb94d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Регионални и градски музеи, училища, Държавна агенция "Архиви", архивни отдели на различни ведомства, книгоиздателства, библиотеки, Министерство на образованието, Министерство на културата, Общини, туроператорски фирми, журналистически офиси, БТА и др. Аз съм завършила история и винаги съм работила по специалността. Първоначално парите бяха смешни, сега съм много добре. На 30 съм.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 18aa0636d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Реализация - никаква. Казвам ти го като реализирал се с история.

Истината е, че история учиш за кеф, ако имаш пари. Ако нямаш богати родители, е лудост някаква. Особено, ако си мъж.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: fa5fbe3c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   История ама ще има да си учиш отживелици ще ти бъде преподавано от специалната книга на професора, която струва "майка си и баща си" и единственият вариант да си я закупиш ще бъде от него или в краен случай в самата книжарница в университета евентуално!
Това е пълна загуба на време и пари повярвай ми играх го тоя мач не струва!
Ще има да те разкарват за една лекция до 4км, защото нямат една аудитория в СУ свободна после от там пак ще се връщаш обратно, а като падне сняг не е сигурно дали ще се върнеш, че там задръстване до откат.
До към 3 курс ще бъде извори древногръцки професори казали, написали абе простотия до шия!
То цялото учене в тоя Софийски е под всякаква критика...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: ec80e4500a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Шотландия,
-Ела със Нас?
-Защо?
-Не знаем?
-Само двама ли сте?
-Да, моля Ви?
-Семпер Дивилио.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: ba43efa7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички за отговорите може ли да кажете къде сте се реализирали а към номер 4 да права си но това пише и на сайта на историческия факултет към су а всеки в българия знае че да се уредиш на някакви подобни позиции си трябват връзки мислех да стана доцент по история или археология но и там трябват връзки явно за тази прекрасна наука няма реализация в бг ще се бяга на запад

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: eac102ad84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Какъв сняг в София, при който да не можеш да хванеш автобуса за 3 спирки (включително 9-ката и трамвай 20 от Гео Милев, за да се избегне тапата сутрин и след 4ч) до Южното крило? За 4 години в ИФ само 10-тина общо лекции сме имали в корпуса на ФФ на "4ти км". Що лъжеш човека? ! Древната история се учи до 2рата година. Дори не беше ли само първата, че нямам много спомен вече, в 3ти курс определено не сме се занимавали с Елада, Рим, Одриското царство и прочие. Май не си много в час, а, и затова ти се струва безпредметно ученето в тази специалност? ! И кво да учи човека? Право, за да е яко в кереча и съвсем да не може да си намери работа? Авторе, завършил съм история в СУ преди кажи-реми 12 години. Работих кво ли не- като студент работих в книжарница, после работих в туроператорска фирма като екскурзовод, сега работя в държ. администрация. Явих се на конкурс и го спечелих без да имам връзки. Почнах там от нулата. В момента заплатата ми е много добра и ми стига. За сравнение- имам стари съученици от гимназията, които завършиха право в СУ. От 5 човека, само 1 е успешен. Повярвай ми, няма толкова работа за юристи, колкото смятат всички. Но истината като цяло е, че няма значение какво точно си завършил. Дипломата може да ти отвори врати за някои сфери. Останалото зависи само от теб.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: eac102ad84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   В допълнение- учебници на преподаватели никога не ни е казвано да си купуваме, съответно не сме. Готвили сме се от наличностите във факултетната библиотека.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1a33b68ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   9, един юрист има много по-приложими знания за работа във всяка една администрация. И най-малкото излиза магистър, а не бакалавър. Повечето ми колеги от специалност "Право" се реализираха, вкл. и аз. Не злобей, явно ти е било мечта, а класирането е стигнало само за "История".

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: dd5af304a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Защо се пропуска възможността да стане университетски преподавател по история?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: ff626c1784
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Към номер 12,
Почти невъзможно страшно много връзки се искат нали всеки гледа да се навира в университетите за пари

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: ace6e08a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   11. Нямате актуални наблюдения. Съгласен съм с човека, чийто коментар визирате. В работата ми се срещам с много юристи в администрации (местни и държавни), в банки и прочие. Нямате си идея на какво ниско ниво са тези хора. Иначе самочувствие голямо. И дори нямат приложими знания, каквито визирате, камо ли тясно или широкоспециализирани. При всяко завръщане в даденото учреждение на тези постове има други хора, текуществото е голямо, просто защото тези хора НЕ стават. Обиждате грубо човека и показвате само колко сте ограничен с втората част от коментара Ви. А към автора- запиши каквото ти се учи, за да го завършиш с желание. В работата ти за напред няма кой знае какво значение какво си завършил. Имам преки наблюдения за кадрите в една държавна агенция - всички без изключение са завършили хуманитарни специалности. Има реализация, спокойно :)

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 57afb9921d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Разбрах реализация има явно само в KFC след като завършиш история или археология

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 60260d7a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Лесно е да влезеш, нужна ти е оценка от матурата по БГ над 4, 80 относително. Балообразуването в момента е матурата *3 оценката ти по история от дипломата или от матура по история, ако си записал.
В момента дисциплината в университета е под всякаква критика, както в повечето български университети, с някой изключения в някои специалности на някои места(право в СУ например).
Но това далеч не се случва единствено в България и проблемът далеч не е от национално ниво. В световен мащаб образованието губи своята важност и следователно стойност, поради новите технологии, бумът в IT сферата, социалните медии и новите доходоносни последвали финансови възможности.
Този процес обективно погледнато е напълно нормален, интелектуалните среди, образованите хора и научните трудове няма да изчезнат, но ще намалеят в голям мащаб, което няма да бъде фатално, правилните неща ще устоят и ще се запазят, светът ни върви към деволюция, имаме други интереси, но това е естествения ход на колелото на живота и вселената.
Хубаво е да изучаваш специалността, ако изпитваш искрена страст и интерес към Историята, в такъв случай ще ти се отдава и ще допринесеш с добро към света и без да е нужно да постигаш кой знае какви изследователски резултати, да си учител е достатъчно полезно както за теб така и за общото бъдеще. Материално е средна работа, въпреки че повишиха заплатите, би имал нормален стандарт, но ценността би дошла от възможността да влияеш на новите поколения.
Упадъкът в дисциплината всъщност е единствено в твой плюс, от личен опит го казвам, при налична от теб отдаденост, моментално ще изпъкваш, можеш много по-лесно да направиш добро впечатление на преподавателите отколкото в миналото.
Следователно:
-По лесно изкарваш добри оценки
-Може преподавател да те избере за негов асистент
-Можеш да влезеш в студентски съвет, всъщност доста лесно, което отваря много възможности от най-различно естество, финансови, връзки и др. ( Специално в съвета на Софийски университет, който на високи нива е обвързан с политиката и други престижни организации като Младежки форум).
Ако искаш добро бъдеще там имаш много възможности, но повечето студенти са напълно слепи за гореизброените точки, от които ти можеш да се възползваш, отново тяхната глупост е в твой .
Не знам от къде си, но трябва и да си наясно, че 95% състуденти по специалността ще бъдат от провинцията, като често поради младата си възраст и липса на добро възпитание(не заради произхода си) ще им липсват базови човешки умения и тънкости за успех в живота, които ще ти трябват за добри постижения и ще изпъкнеш много само чрез тях, дори и без знания.
Тези базови умения и тънкости са:
-лична хигиена, масово миришат, устна хигиена, на дрехите и всичко, което се сетиш
- любезно, тактично и позитивно отношение към Всички, но
- без безумно, дори смешно подмазничене, всичко си има граници, на първо място базово възпитание
-нормално облекло, даже не ми се коментира как се обличат хората в днешно време, по възможност бъди официален, така са облечени хората от наистина престижните специалности, ако не знаеш, но отново не прекалявай с нищо
Само тези три неща ще те накарат да изпъкнеш на фона на днешната младеж, на 21 съм и пак съм потресена от тях.
И не забравяй, че тази база далеч не означава, че трябва да си като пенсионер или натрапчиво сериозен, приятелското отношение, Чувството за Хумор и лекия флирт са тайната съставка за успех, в която и да е социална среда.
Качествено образование можеш да постигнеш там при отдаденост към историята, преподаваното и с внимание и старание!!!

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 186cd4c2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много благодаря на 16, може ли да ми обясниш по-подробдно за обличането, от София съм искам и да се свържем по някакъв начин в социалните мрежи

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 5bddac8781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Към автора от номер 16:
Благодаря, че оцени коментара ми.
За съжаление сайтът е анонимен и не би позволил да публикувам данните си в социалните мрежи.
Но за облеклото: трябва да бъде нормално, тоест стандартно и класическо.
Ще започна с най-важното, а именно как да не се обличаш:
-без тениски, блузи и чорапи с детски мотиви, анимационни герои, твърде ярки цветове, шарении и тем подобни.
-избягвай твърде спортно облекло като анцузи, потници, спортни якета и маратонки, не е чак недопустимо, но трябва да бъде рядкост
-не обличай стари дрехи с кръпки, дупки или избеляващ цвят
-трябва и да ти подхожда като размер, тоест да не си с твърде тесни или широки дрехи, но това не е толкова важно, за всеки случай го казвам
Как е хубаво да се обличаш:
-първо и основно е дрехите ти да са чисти, да не миришат, да не са изцапани или намачкани(ако си с риза да бъде изгладена). Винаги ги следи и поддържай чисти.
-като начало наблягай на стандартно облекло, тоест: черни и бели, сиви, тъмно зелени, бордо, сини и др. тениски, блузи и пуловери;
дънки и панталони, които отново да са черни, бели, сини, сиви, Но Не и модерни скъсани дънки или с преливащи цветове и подобни глупости.
-През студените месеци е хубаво да носиш Палто, а не шушлякови якета, палтото моментално прави добро впечатление, въпреки това може и да си ходиш нормално с якета, като избягваш спортни и ярки цветове
-Хората много гледат обувките, винаги трябва да бъдат чисти, даже има един лаф, че по обувките се познава хигиената на човек. Стига да не са скъсани, или да не си винаги със спортни маратонки ще си добре.
Ако се целиш високо и искаш да си облечен много добре, да правиш впечатление и да се вписваш в най-престижните среди, децата на политиците от юридическия и членовете на студентския клуб на политолога са облечени по следния начин:
-горни дрехи: само пуловери, едноцветни, не зубърски, през по-топло време само ризи, има и официални тениски те също са добър вариант
-за връхни дрехи само палта, черно или сиво като начало
-без дънки, единствено панталони, има всякакви
-официални мъжки обувки
Бонус:
-винаги с чиста коса и да се подстригваш редовно
-хубавия мъжки парфюм е много ключов и ще ти даде много лесно и бързо предимство при отношенията с дамите.

Трябва да имаш предвид, че при такъв външен вид, ако си по-затворен или притеснителен по характер, пак ще правиш добро впечатление на преподавателите, но не и на състудентите си, биха могли да те помислят за смотан и да се превърнеш в тяхна мишена.
Но в СУ зубърът и популярният сред випуска бъдещ политик понякога са облечени еднакво.
Тук ключов е характерът, външният вид не е всичко.
Трябва ти да:
-си много общителен със всички(колеги, преподаватели, и хора от всички специалности, с които се засечеш
-бъди уверен в себе си, но не надут или перко
-включвай се във всякакви допълнителни дейности свързани със студентски съвет
-разговаряй с колегите си, ходи на кафета с тях, по дискотеки, по всичко за което се сетиш
-отбягвай инфантилните хора
-вдигай ръка по време на лекциите по всяка възможност, когато си сигурен във въпроса или знанията си
-Чувство за Хумор
-Готин характер

Късмет!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker