Защо всички в университета са толкова неамбициозни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо всички в университета са толкова неамбициозни?
преди: 23 дни, 13 часа, прочетена 430 пъти
Непрекъснато отсъстват от занятия били те лекции, упражнения или спорт. Да, и аз не съм голям фен на скучните часове по математика, но те просто стоят 2 часа в университета и след това бягат. Когато имаме спорт ми се налага да ходя сам, защото те са се записали някъде, където уж не държали на присъствието. Аз също като всеки друг съм пропускал часове, но това преминава всякакви граници. Уж казват, че университета е място, където да завържиш контакти, които да са ти полезни после в професията или живота, но в моя случай това не е възможно. Как да завържиш контакти с хора, които знаят само да мрънкат колко скучни били часовете или с такива с които почти не се срещаш. Имам чувството, че всички амбициозни и кадърни хора са отишли в чужбина да учат, а тук са останали само незаинтересованите... не искам никого да обиждам в последното изречение, но това е единственото ми обяснение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 23 дни, 6 часа
hash: 60cbec686e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   В университета се изучават много излишни предмети.
Отделно лекциите и упражненията са много дълги и не на всеки му се карат всички лекции и упражнения.
Аз, като бях студент отначало ходех на всички лекции и упражнения, но след 2 седмици престанах и си набелязвах тези, които са най-важните за мен.
Много хора се записват в университета понеже иначе ще трябва да си търсят работа, ако не учат пък, като са записани родителите им ще им дават пари и те ще ходят по заведения и партита-

 
  ...
преди: 23 дни, 5 часа
hash: 95e35ed043
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   В България никой не обича амбициозните и в крайна сметка, ако в някоя компания/фирма има такъв човек, той е най-грешния и дразни всички. За това хората по принцип не се преструват, още повече, че в Булгаристан успяват връзкари, хора с възможности, подмазвачи и доносници. Но все пак трябва да има и хора като теб та малко по малко да излезем от това блато... Съсипаха я тази държава.

 
  ...
преди: 23 дни, 52 мин.
hash: 2fc4a39949
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зависи в кой университет си. Аз съм завършила един от (уж) елитните университети в България, казвам елитни заради нивото на трудност на моята специалност и реализацията след това.

Нямам наблюдение върху новото поколение, но наскоро чух обнадеждаващ коментар. Бивш книжар, известно време стопанисвал една от книжарниците до Ректората, преди няколко години. Беше изумен колко ученолюбиви студенти са го посещавали: с широк мироглед, информирани, говорещи по няколко езика (вкл. по-редки като иврит, корейски и т. н. ). Сега, може би по принцип в книжарниците отиват по правило по-четящите, тези, на които им се занимава. Но все пак...

Моят съвет би бил да обмислиш смяна на мястото (факултет, град, страната дори), ако това съответства на интересите ти. Красотата на студентствавето е работата в екип - и ако не си на една вълна с тези хора, все едно си самостоятелна форма. Зависи и от специалността - колко е абстрактна и т. н. От опит твърдя, че колектив, където има по-умни и по-амбициозни от теб действа много стимулиращо.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 23 часа
hash: 98dab96cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Защото в последните 15 години падна изключително много нивото на висшето образование в България. То и на какво остана високо нивото в България е отделен въпрос. Тази година завърших бакалавър във Велико търговския университет. Имах колеги, които почти не се вярваха на лекции и упражнения и после идваха на изпитите, и къде с късмет, къде с преписване, къде с малко учене минаваха изпитите. Това е положението в българските университети за голямо съжаление.

 
  ...
преди: 22 дни, 14 часа
hash: 664a4111e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти сам даваш отговор на въпроса си. Хората около теб са неамбициозни, защото си попаднал в грешния университет. Какви контакти очакваш в харманлийския филиал на Варненския свободен университет, примерно? Или даже в Софийския? ! Контактите са на запад от Калотина, от Виена нататък. Затова е добре човек да учи в престижен университет в чужбина, не само заради престижа, а заради контактите. А, после се върни в България с 2-3 езика, знания, умения и контакти.

 
  ...


...
преди: 22 дни, 9 часа
hash: a5cbc35965
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Повечето хора учат специалности, които не им харесват и гледат да минат максимално тънко. От друга страна и университетите масово не стават. Обучението е разтегнато в пет години и е пълно с излишни предмети.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 5 часа
hash: 07f0a803d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Това е абсолютно вярно. Аз затова и не можах да завържа контакти в университета. Тук таме някой се появи на лекция/упражнение и за следващия път вече го няма. И на преподавателите грам не им пука. Много късно осъзнах, че този университет е само една формалност и без това нивото на висшето образование е супер ниско, материалът безсмислен и остарял, та като завършиш и ти не знаеш какво си учил. Направо ми се реве като кандидатствам за работа - на работодателите грам не им дреме за образованието ти. Трябват опит и връзки. Ето затова съжалявам, че нямах контакти в университета и сам сама, но и вината не е моя. Колегите не идваха просто, явно имаха съвсем други приоритети, повече работеха и си имаха приятелски кръг извън университета. Та така....

 
  ...
преди: 22 дни, 3 часа
hash: 07ae5e6bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Престани да гледаш другите, а себе си. Тука ти е грешката.
Ако на някого не са му интересни лекциите няма да ходи и готово. Ако на теб ти харесва тогава ходи, какъв е проблема?

Не си мисли обаче, че щом завършиш висшето образование, то ще ти послужи за нещо.
А, с такива съставки ще се сблъсквал цял живот в работата, не само в университета. Тогава е по гадно!

 
  ...
преди: 21 дни, 14 часа
hash: 38e8ba1ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От моя опит истински амбициозните работеха от втори курс. Зависи каква ти е специалността, но за повечето професии е хубаво да започнеш да ходиш на стажове/работа по специалността още от 2 курс, ако можеш и от първи. На мен това ми даде голям трамплин, защото като получих диплома имах и 3 години опит, а не тепърва да търся работа.

Пак казвам, че зависи от професията, но за мен амбициозните хора съчетават чудесно работата и университета. Това е натоварващо, разбира се, не е за всеки. Но ако умееш да учиш сам, взимаш записки от колегите и учебника и учиш сам, а не висиш на лекции по 8-9 часа, за да ти разтягат локуми. С времето ще видиш, че точно това правят, защото им се плаща на час, а не да те научат на важното.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker