Маркетинг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Маркетинг
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 8432 пъти
Здравейте! Смятам да се запиша да уча Маркетинг, но според вас има ли реализация? Също се колебаех за психология, но си мисля, че нищо не ми пречи първо да запиша едното, а после и другото. Какво е мнението Ви?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: ffec49c658
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

1.   Аз уча маркетинг(сега ще съм 3-ти курс)
Смятам, че има реализация и то доста добра. И преподавателите това ни учат.
Мисля, че няма да сгрешиш ако запишеш именно това.
Психологията е несбъднатата ми мечта(така и не ме приеха)Но към момента реализацията е трудна. Психоаналитиците и психолозите като цяло не са все още много търсени в България. Хората все още са предубедени към тях.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c6ce161e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Здравей, относно въпроса ти има ли реализация за завършили те Маркетинг, ще ти отговоря със сигурност, да има на 100% реализация в маркетингови и социологически агенции, и работата е приятна, но знай заплащането е много ниско, стартова заплата около 600лв с възможност след години практика като старши изследовател да стигне 1000лв но не и по-нагоре! Според мен не ти тръбва да записваш Маркетинг, запиши по-добре специалност Социология, там се изучава Маркетинг, и Количествени и Качествени методи в емпиричните изследвания.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ba8de4a3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   А за социология каква е реализацията? Каква работа мога да работя и съответно заплащане... а за маркетинг си мислих... излизам от там икономист, не е задължително да съм в маркетингова агенция, може и другаде, където искат иконом. образование, нали? А знам и че при маркетингът се учи социология

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c6ce161e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Със завършена специалност Социология реализацията e също като при Маркетинга, изследовател в Маркетингови и Социологически агенции, но заплащането е много ниско към 600лв. ако работиш по-специалността рабира се. С завършен Маркетинг не можеш да работиш като икономист. Маркетинга се води специалност в направление икономически науки но не е икономика, професионалната клалфикация на Маркетинга е Икономист-Маркетолог. Ако искаш да работиш като икономист запиши специалност Икономика в Стопанския факултет на СУ или в УНСС. С такава завършена специалност можеш да работиш в банковия сектор, сектора на услугите, мениджър по управление на човешките ресурси, в много области, докато с Маркетинга си ограничен само в областта на изследването и диагностиката на пазара на стоки и услуги. Не ти знам възножностите по математика и чужд език, но те съветвам много добра специалност със срахотна реализация е специалност Стопанско управление в СУ, но се кандидаства с два приемни изпита по математика и чужд език и са писмени, няма като в УНСС тест.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ba8de4a3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Ами с чуждите езици съм много добре, но не толкова с математиката...

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c6ce161e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Здравей, еми в такъв случай те съветвам запиши специалност Социология и след това карай магистратура по Маркенинг. Имай предвид, че в България почти всички маркетолози са социолози.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 59d02f4a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Психолозите са по-търсени на запад. Там хората са по-широкоскроени, разкрепостени, не се притесняват да споделят проблемите си. Дори го правят за нещо много дребно. А ние българите всички сме за психолог, но нямаме изградени навици да ходим да се "изповядваме" за проблемите си и често излизаме с оправданието :"Няма да обсъждам личните си проблеми с непознат", което е доста ограничено. На психолога това му е работата. Имаме нужда от такива кадри, но преди това трябва да изкореним българкото си тесногръдие.
Аз лично бих предпочела Психологията пред Маркетинга. С Маркетинг си общо взето търговец, магазинер, а като такъв можеш да работиш и без висше образование.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker