За английския език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

За английския език
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3938 пъти
Аз съм на 17 години. Уча английски от 8 годишна. Като го чета го разбирам, но стигне ли се до говорене... Много ми е трудно да разбирам какво ми говорят и това страшно ме притеснява. А и аз самата не мога да го говоря свободно. Не знам какво да правя. Моля помогнете ми!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 447e4f70f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Плюеш си в пазвата и дерзаеш. Това без опит не става, и първите опити никога, ама никога не са блестящи. Аз вече четвърти език уча, всеки път съм учил първо с учебници, след това попадам на място и... изведнъж осъзнаваш, че правиш много грешки като говориш и че много неща не разбираш. Трябва да правиш усилие и да устискаш първия месец. Ако наистина си учила добре и направиш усилие с комуникацията, до месец ще комуникираш свободно. Перфектност отнема по-дълго, но...
Гледане на филми, непреведени, помага много. Даже ако имаш любим филм, го гледай много пъти докато рабереш всичко.
Само не трябва да се поддаваш на притеснение и да не комуникираш от страх, че ще направиш грешка. Това е все едно да не ходиш на училище, защото нищо не знаеш. Човек ходи там, за да научи, с чакане не става.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2207316932
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тренирай се. Аз се научих да говоря английски около някакви предавания и клипове без превод. Ако се налага спирай клипа на всяка дума, но се научи да разбираш изговора. Можеш ли да четеш транскрипции? Ако не можеш, то се научи и ги потърси в учебниците, все някъде трябва да ги има. Опитай се да учиш и изговор и граматика, докато взимате нови неща. Така е по-лесно, научава нови думи, пишеш ги ( ако ти се налага за да запомниш правописа им), после си ги изговаряш докато не се получи добре и на другия ден пак една такава тренировка. Но не се притеснявай, ужасно много хора са добре на теория и не толкова добре на практика.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 82f05065e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   http://www.teachingenglish.org.uk/activities/phonemic-chart
http://www.stuff.co.uk/calcul_nd.htm
http://www.aplicaciones.info/ingles/ingles.htm Научи тези произношения като за начало после се мъчи да превеждаш песни и филми повтаряй изречението след певеца/актьора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 68c2866ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гледай филми на английски с английски субтитри - Така хем чуваш произношението хем виждаш как се пише. Започни така и изгледай 20-30 филма. После изключи субтитрите и изгледай същите тези филми. Ще ти бъде лесно да ги рабереш защото си ги гледала вече. След това мини на филми които не си гледала но без субтитри. Ще ти бъде по трудно, но ще усетиш че ги разбираш вече и само от време на време ще изтърваш по някоя дума. Това е за слушането и разбирането и проработи учудващо добре при мен.

Говоренето е изцяло ново предизвикателство и там само практиката е решението. Има чат канали в интернет в които хора искащи да подобрят нивото на говоримия език си говорят на общи теми. Препоръчвам ти да се включиш. Няма от какво да се притесняваш защото никой не те вижда (освен ако не решиш да пробваш някой видео чат) и всички искат да се опражняват. Запознай се и с хора за които енглийския е майчин и също си говори с тях. Помоли ги още от началото да те поправят като правиш грешки. Не се отчайва защото в самото начало ще правиш много грешки. Аз от 11 години говоря повече англиийски (живея и работя в чужбина) отколкото български и все още се хващам че правя грешки от време на време.

Желая ти успех!

~M28

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7d288e117b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Имам същия проблем учителката ми по английски казва че го знам над средното ниво ,аз го говоря добре даже бързо на нея също и разбирам .Но пусна ли някой филм край някой изречения само други не и започвам да се комплексирам.Ако е с некой мои познат говоря на английски обаче ако е от друга държава ми пада пердето просто и не знам нищо.Но мисля че ще стане с практиката доста помага и това дето са ти препоръчали!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker