Какво да кандидатствам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да кандидатствам?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 6023 пъти
Сега съм 11 клас и вече започнах да се замислям какво искам да правя с живота си по-нататък. Проблемът е, че не мога да реша какво да кандидатствам. Не знам кой вариант ще е най-добрият за мен, затова ви моля за съвет (тези, които имате повече опит). Има три предмета. в които съм добра - Български език, География и Английски език. Първо реших, че искам да кандидатствам журналистика, но от всякъде чувам, че журналистиката била платена професия и ако нямаш някого зад гърба си, то и нямаш много възможности за реализация. След това си мислех за БГ. филология, но нещо не ми допада, тъй като ми се струва малко скучно. Мисля си че мога да запиша Английска филология, за да си усъвършенствам езика и после като магистратура да запиша туризъм. Но още не знам какво да правя. Знам само, че не искам да работя в офис до края на живота си и да се занимавам с много книжа и документации ( най-вероятно ще полудея). Моля ви да ми кажете малко повече за това, по какъв начин мога да се реализирам ако завърша някоя от горе споменатите филологии, а също така дали си заслужава да се занимавам с туризъм, след като ще вложа толкова усилия в областта на английския. Ако имате други предложения ще се радвам да ги чуя. Само та уточня, че говорим за рамките на България. Не смятам да се изнасям в Чужбина след като завърша, както правят повечето млади хора. Искам да съм в полза на страната си и вярвам, че нашата могат да се променят, нужни са само интелигентни хора, но това е друга тема. Искрено ви моля за съвет и много ще съм ви благодарна, ако пишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 061ba0734b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   моя съвет, огледай се кои сектори на икономиката в БГ страдат от липса на кадри (Банки и финанси, право, туризъм и прочее НЕ са такива). Помисли на къде е тръгнал света. Наистина перспективни сектори в световен мащаб са : генно инженерство, биотехнологии, фармация, химия. Така, като чета какво си написала, точните науки (инженерните) са ти далечни, но ако решиш : в какъвто сектор да е инженерното образование няма да сбъркаш, особено ще се развиват нанотехнологиите съсвсем скоро. Нещо в хранително вкусовата промишленост - технолог или подобно също е перспективно (хората няма да спрат храната). Като цяло мисли от къде можеш да изкарваш пари и да направиш бърза кариера. Успех!!!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 061ba0734b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   номер 1 съм, забравих да кажа : английския сам по себе си не ти дава никакво предимство (особено във формата филология), имам не малко познати които сега за секретарки с езикова гимназия и английска филология. Основната цел трябва да ти бъде : развитие - кариерно и финансово!!!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: db13468aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Подкрепям номер 1/2, но не съм съгласна, че в областта на икономическите науки не липсват кадри. Отворете „Кариери“ в Дневник, пълно е с обяви. Самата аз се явявах на 19 интервюта в София преди година, отказах много работи, и днес ме търсят хората, но съм завършила икономика в чужбина. Много чужди компании просто не могат да намерят качествени мениджъри тук и командироват кадрите си, което не говори добре за нашите специалисти в областта на икономиката.
Липсват в цяла Европа иначе инжинери и информатици, кадри в областта на медицината и социалните услуги, но в България липсват добре подготвени икономисти и затова нямат работа, не че няма длъжности за тях. Работа за икономисти - много, но кадри няма. В момента изпълнявам няколко длъжности във фирмата си, защото няма качествен човек, който да назнача.
Съгласна съм с 1/2, че езиците сами по себе си не са квалификация, но за да работиш в мултинационален концерн си ти трябват езици. Английски немски или руски са много добра комбинация. Аз веднага бих назначила 2-ма човека, които да са спецове в областта „Контролинг“, „Маркетинг“ малко английски и руски на работно ниво, може и без стаж, но просто не намирам хората, който да са на ниво и да ми вършат работа. Ако имах бюджет, щях да си назнача направо чужденци от Западна Европа. Положението е плачевно. Всичко почва в университетите като УНСС, където няма качествени професори и свършва при липсата на езикови познании на студентите, които така и не могат да четат най-новата литература. Плачевно е положението направо!
За правото не съм съгласна. Не познавам безработен правист. Братовчед ми има работа още преди да е завършил, за икономисти има работа, но моля - не учете в България или в разли фалшиви бизнес-училища на Острова.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b59f71efa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще следя темата, че и аз съм почти на същото положение като теб :)
Иначе нещо, свързано с храната, какво бихте препоръчали? :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e5798a72ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Учила съм английска филология, в Софийския университет. Кандидатствах тази специалност точно със същата цел - за да си усъвършенствам езика. При мен английският просто се подобри, чак за усъвършенстване не мога да говоря. Нещата сигурно зависят и от това какво е нивото на владеене на езика при влизането в университета. На кандидатстудентския изпит изкарах 4. 61.
В тази специалност се учат много дисциплини, които, така като гледам, никога няма да ми бъдат нужни. От учене по тях нямаш толкова време колкото ти се иска за практическия английски език, и тук въпросът не опира само до умение или неумение да си разпределиш времето.
Може би при мен нещата са станали така отчасти защото като че ли запомням бавно...
В тази специалност студентите нямат голяма възможност да говорят, за да си практикуват езика. А когато някой студент докато говори прави някакви грешки, невинаги го поправят.
Мисля, че нямаше семестър, в който да сме имали по-малко от шест изпита (някои от тях не се водят an exam, но количеството материал, който трябва да научиш е почти същото колкото за тези, които са an exam).
За всичките четири години обучение и около 45 дисциплини, имахме възможност да бъдем освободени от изпит само по две дисциплини. 2 от около 45.
Софийски университет има страхотна английска библиотека - resource centre. Ама то и без да си студент по английска филология можеш да се запишеш там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker