С каква оценка биха ме приели в университет?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

С каква оценка биха ме приели в университет?!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 12208 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 17 от малък град, от ромски произход и имам слаби оценки. Ако започна да ви обяснявам защо имам слаби оценки, ще ми отнеме цял час, с две думи, учих като малък в селско училище (ако беше такова, де), пък и знаете, ние циганите, сме малко по-мързеливички, когато става въпрос за даскалото.

Въпроса ми е, г/д с каква оценка се кандидатства в университет. В момента съм 11 клас. Моля, само не ме питаите с каква специалност и къде. Просто в софииските университети някъде, така де, добър за България, независимо къде. Мисля да се пробвам в журналистиката. Или нещо друго, подразберете с какво бих кандидатствал по по-долната информация:

По, математика, физика, биология, програмиране, химия и тен подобни - не ме търсете... Много съм зле...

Бива ме по БЕЛ, география, музика, философския цикъл, Изобразително Изк. и подобни.

Отворен съм към всякакви мнения, критики, съвети и коментари. Кажете, има ли надежда за мен, или /// 'да бегам и я у чужбина ' ///.

П. п. уча в една от най-елитните гимназии в града. Все към 4 (добър) някъде ше е. Плс, хелппп.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: ff4860f3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Авторе, малко късничко си се сетил, вече си 11 клас.
Имаш шанс, ако изкараш на матурите или на кандидат-студентските изпити повечко...
Иначе, в частните университети ще те приемат по-лесно. Във Варненския братовчед ми учи Право с диплома под 4-ка, много е доволен, има и реализация, ако си добър и се докажеш.
За чужбина можеш да забравиш, защото се конкурираш с другите българи с пълни шестици. И без това е по-добре първо Бакалавър да завършиш, после да отидеш да учиш Магистър в чужбина. Варненският университет е и сертифициран по ECTS и можеш поне теоретично да се прехвърлиш в университет на Запад дори.
Както и да е... пробвай се навсякъде, все някъде ще те приемат, но се постарай за оценка над 4, към 5.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2d48a5ba04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И със "среден 3" ще те приемат, но зависи къде. Ако си решил да учиш само да отбиеш номера, избери си някой университет в малък град, там приемат стига да си завършил гимназия.
Но ако наистина ти се учи в университет, залягай над уроците, а и мисля че в 12 клас дават да си оправиш оценките от 9 и 10 клас чрез изпити за повишаване на оценката.
А и след като влезеш в университет, ако не си сигурен, че ще можеш да издържиш 4г и да учиш доста, то тогава по-добре не си прави труда да влезеш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a131398248
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Споко бе ще те приемат и с двойка. Знаеш ли колко свободни места има в университетите? МНОГО. Те си търсят хора да запълват бройката, защото ако няма учащи няма да има и заплати за преподавателите. Пък и ти си от малцинствата. Вие сте с привилегии навсякъде. Ще те приемат не се притеснявай и изпитите ще ти дават без да си мръднеш пръста. Аз завърших преди 7 години и още от тогава съм видял как толерират малцинствата. Ако преписват няма проблем(разиграваха се някакви театри. Даскала ядосан, вика дрън, дрън... Нали трябваше да ни замажат очите, но в крайна сметка не биваха изгонени от изпита и накрая го взимаха)Ако не знаят елементарни неща също няма проблем. За нас българите не беше така разбира се. Ние и да знаехме ни правеха на изтривалки понякога.
Не се притеснявай чака те светлото ромско бъдеще. Ще те изучим, ще ти отгледаме децата, ще ги изучими тях...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 008fdb274e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   За оценка към четри някъде, да, ама към 5... Невъзможно... TCTCTCTCTCTC


Автора.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7365bfa444
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ами, трудно особено с журналистиката... В СУ трудно се влиза в такава специалност, а в УНСС мисля че също има, но пак трудно се влиза...

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a7cff0ac4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз не смятам, че късничко се е сетил автора. Няма късно, желание има ли. Завършила съм в чужбина и мога да каже, че като почнах на 18 в университета средната възраст на местните студентите беше 25-30 години. А пък магистратура рядко правят веднага след бакалавъра, така че там и 30 е една нормална възраст за магистър. Също така постът му е доста по-грамотно написан от много друти коментари или теми, написани от българи, което означава, че учи и следователно има шансове да влезе нещо.
Първо поздравления, че имаш желание да учиш и гледай а запазиш този хъс в себе си. На всеки му е лесно да реши да учи като родителите му го натискат и му дават рамо, но сам да проявиш желание е много повече.
Бих ти препоръчала или с матурата по БЕЛ да кандидатстваш всички възможни специалности в Софийския университет като педагогики, бълг. филология и т. н. или с география и БЕЛ икономика някъде. Смятам, че с повече желание ще се справиш. Важно е да четеш, да си вземеш примерни тестове и да ги решаваш.
Влез в сайтовете на СУ и други университети в България, виж какво пише на минали кандидат-студентски кампании, погледни балообразуване и достигнати минимални балове. Така лесно ще разбереш горе-долу какви оценки трябва да имаш за различните специалности. Ако имаш силно желание, можеш да се явиш в края на 12 клас на 3 повишителни изпита мисля. Трябва да си избереш три изпита (примерно БЕЛ 10 клас, БЕЛ 11 клас и География 10 клас) и можеш да се явиш и се пиша оценката, която си изкарал на този изпит в дипломата.
Успех и не се отказвай от желанието си да учиш и да се развиваш!
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 686330e1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако ти си писал писмото, грамотно е написано.
Ако си реално съществуващ, защото имам малко съмнение, иди в общината и виж там кой отговаря за държавните поръчки.
Така ще се ориентираш.
Имам познати, нека ги нарека цигани, много свестни хора, те си изучиха дъщерята право в Бургаския университет. Много умно и кадърно дете беше. Но и родителите много я насърчаваха.
Така, че има място за всеки, стига да поиска.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f70b0a54d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Можеш да влезеш всичко и навсякъде стига да имаш достатъчно голямо желание. Специално за СУ и журналистиката мога да кажа много.
Оценката ти се формира от матурата по БЕЛ и средно аритметично от оценката по история от дипломата (или, ако държиш матура по история - оценката от матурата) държиш писмен изпит по журналистика чиято оценка се умножава по три и устен по журналистика. Общия бал, който можеш да имаш е 30. За журналистика баловете по принцип са си високи, миналата година минималния е бил около 26, което ще рече по 5 и малко на всички изпити и матури.
За УНСС, където също има журналистика, почти нищо не мога да кажа, само знам, че гледат дипломата и оценка по език (не съм сигурна в това, по-добре провери).
Ако имаш достатъчно желание и седнеш да учиш можеш да влезеш, не си се сетил късно. Матурата ти включва метериал по литература от тази и следващата година, така че... А изпита по журналистика е по актуален проблем.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8cae35d939
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Бягай в чужбина!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 15 дни
hash: 44587b7012
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А аз пълна стипендия какво трябва да направя. Мога ли с отличие по 1 предмет които ми е и специалност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker