Право - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2935 пъти
Мисля вече да започна уроци по История, защото искам да следвам право. Само че проблемът е, че не знам къде да го следвам-имам амбиции за Германия, но отида ли там, няма да мога да се върна тук, защото ще уча немските закони, а ако остана тук-трябва да забравя за Германия, защото ще уча българските закони. Какво да правя? А и за правото трябва да се избере специалност още в началото, нали? Не е да се учи общо в началото и след време да си избера специалността-дали да уча за адвокат, или за нотариус?
Моля за съвет! Избрах право, защото е стабилно образование в днешно всеме и отваря много врати, така че какво ще кажете-Германия или България?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 45f533f711
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей! За България или за Германия съвет не мога да ти дам - вече е въпрос на избор къде искаш да живееш занапред. Иначе, предполагам, че може да се признаят част от изпитите ако са взети в Германия например после за диплома и в Бг - трябва да проучиш. Относно специалността, грешиш - всички завършват с магистърска степен специалност право. За да станеш адвокат, държиш изпит след като вече си завършил и правоспособен юрист, за нотариус се явяваш на конкурс, същото е за съдия - и винаги можеш да ги сменяш. В някои случаи се изисква стаж, да не изброявам конкретно - въпросът е, че е достатъчно да решиш да учиш право, няма нужда да си определяш предварително професията. Дипломата за юрист е еднаква за съдиите, адвокатите и т. н.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d7c2fee56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо искаш ние да кажем? Имаш си глава на раменете, предполагам 16 години, имаш си и мечтите, които ние няма как да знаем, затова този, който знае отговора си ти.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 33fb0cab82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не е нужно да се специализираш отначало. Дори и до края на следването няма никакво специализиране, всичко се учи общо.
После вече си има изпит за адвокати, за младши съдии, прокурори и т. н. Но те са след като се дипломираш (след което пък имаш изпит за правоспособност, за да можеш да си юрист и той е задължителен независимо после към какво ще се насочиш). Информацията ми е за България, в Германия нямам идея как е.
Като цяло е тежка специалност, ако си в СУ поне, много нерви, много учене, но от прагматична гледна точка имаш право, че после можеш да работиш доста неща. Въпросът е, че в общия случай първите години след дипломирането работиш за обидно малко пари.
Каквото и да решиш - успех :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ae10cabebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Последна година право съм в Българя. По стечение на обстоятелствата след като завърша, ще се преместя в Англия. Тук имаш доста алтернативи, можеш да поучиш още 3 години за GDL, има и едногодишен курс с 9 изпита, за да те обърнат на тяхното законодателство. Плюс това има Директива на ЕС, в която се казва, че ако имаш 3 годишен стаж като адвокат, в коя и да е членка на ЕС, след представяне на надлежните доказателства за това, можеш спокойно да практукуваш като юрист без дори да те държиш някакви изпити. Така че мен, ако питаш няма много значение къде ще го завършиш, защото всичко е възможно. Все пак ако искаш съвет - завърши го в България, после върви си търси щастието, ще имаш добра основана повярвай ми, колкото и да се различават нещата, ти ще си юридически грамотна и ще можеш да се справяш по-лесно и с материала, и с натоварването. Аз сама се убеждавам в това, разглеждайки английското законодателство, повечето неща ги изкарвам логически само от това, че съм юридически грамотна. Плюс това, тук имаш и възможност да записваш допълнителни дисциплини като - международно публично право, международно наказателно право. Имаш и задължителни като международно частно право, право на европейския съюз и т. н. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 918c710f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката: Искам да попитам с колко евро може човек да изкара месечно в Германия? Лесно ли се намира работа там, въпреки че и тях ги удали кризата и от познати знам, че вече доста трудно се намира работа? Ако ме приемат в университет там, полага ли ми се да ползвам общежитие или изобщо, освен на квартира, някакъв друг вариант има ли, защото аз нямам роднини в Германия или приятели, при които да отседна? Нека който има информация да пише, за да мога да взема окончателно решение-дали да се пробвам там, или да си оставам в България (въпреки че изобщо не ми се остава тук)!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 918c710f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много благодаря на всички и особено на №4. Май, май... ще си остана в България. Обаче ме притеснява това, което една приятелка ми каза, че в СУ искали да им се плаща допълнително на ръка, за да ти пишат тройка или четворка, в зависимост колко им дадеш на учителите. Аз нямам такива възможности, и без това, докато следвам, ще трябва да работя, защото родителите ми няма да могат да покрият разходите ми. Казват, че и пловдивският не бил лош. Има ли някой, който да ми каже така ли е в действителност?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b65b14a2e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това, което си си избрала, е много добро наистина! Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 918c710f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това за софийския и аз съм го чувала...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6cd8510eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Адски си наивна, по-добре учи за детска учителка.
Аз учих право преди 1000 години, не тук, в чужбина. Тогава беше още по-трудно. Когато падна комунистически режими се върнах тук и криво-ляво легализирах документи за прилагане на знанията и тук.

Обаче, ако си мислиш, че днес всеки 3-ти не учи право и всеки 3-ти не си плаща, за да стигне много по-далеч от теб - лъжеш се. Също се лъжеш, че след всичките години учене ще стигнеш по-далеч от застраховател.
Кадъра от 90-та нататък все прависти се извъдиха, бре.
Разбираш ли, много сте като за едно поколение. По мои години бяхме съвсем малко.

А, ако все пак учиш и прилагаш знания в Бг, нямаш друг избор или някаква там адвокатка на дела тип бракоразводни, или нечисти игри (а не знам ти ще издържиш ли там и знаеш ли изобщо за какво иде реч). Това като първо.
Като второ - ако не запишеш право за първо висше образование, не можеш да го избереш като последващо или много простичко - ако завършиш Българска филология след това нямаш право на Право, но ако завършиш Право имаш правата да запишеш като второ, каквото и да е друго образование.

Това е реалността, ти си решавай.
На учене се набляга там колкото да сглобиш някаква оценка, никой няма да ти гледа дипломата, другото е нюх, предприемачески нюх и адска, силна, непоклатима борбеност!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2687b74b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това за Софийския, че си плащали за изпити, е пълна глупост. Ако си учиш стабилно, си изкарваш изпитите без проблем. Казвам ти, защото самата аз уча право в СУ. А иначе за плащанията - сигурно има, къде ли няма, но това е за тъпи хора, така или иначе не е масова практика, защото не се е чуло из университета някой да си е платил за даден изпит.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 267fc2619b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Кой каквото ще да казва, специалността е престижна и още повече, щом я искаш, давай :) Какво като сме много, всеки си има късмет. Не избираш раздел, учиш ги всички и накрая се насочваш към нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker