Май ще ме наказват за отсъствия, какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121536)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18611)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Май ще ме наказват за отсъствия, какво да правя?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1856 пъти
Привет! Аз съм момиче, в 10-ти клас съм, профилирана паралелка, уча в соу, а градът, в който живея е доста малък. Може да се каже, че спадам към отличниците и примерните (обичайните), поради което взимам стипендия. Класната ми е относително строга, смръмрянето при нея няма как да се размине на който и да е. Въпреки всичките ни всеобщи провинения твърди, че си ни обича. :D Та, нека пристъпя към същината на тревогата ми. Досега имах 3 и 1/3 неизвинени отсъствия, натрупани предимно от закъснения и две бягства на класа. На осми март съучениците ми бяха решили, че трябва да си тръгнат от последните два часа, които бяха при една и съща учителка. Целият ден, както беше предполагаемо протече в стил "айляк", не бях единствената, която се чудеше защо не са изтърпели буквално още един астрономически час.

И сега не знам какво по-конкретно ме чака. Въпреки, че е било празник, тази учителка е доста принципна и твърда по характер - една секунда да влезеш по-късно, получаваш неизбежно закъснение, а какво остава за класно бягство, дори в празничен ден.
Не ме притеснява толкова гнева на класната ми, който предполагам, че ще се излее върху всички ни под формата на обезкостяване и/или обезглавяване с чудния ни дневник.

Може би ще ми направят компромис да ми извинят едното, защото класната с отношението си е показала, че за нея съм ценна по някакъв начин и едва ли ще допусне да стигна до наказание или засрамване пред учителския съвет. Плюс това винаги съм присъствала на училище, независимо колко болна, недоспала съм била, освен когато ми се е налагало да пътувам с нашите за важен преглед. Но аз искам да се отърва и от двете, независимо колко учене ще ми коства. Смятам да предложа на класната да се обърне с молбата към нея да ме изпитва във всеки нейн час в продължение на две седмици /и без това имам да поправям една оценка/. Предметът е разказвателен, не ми е проблем да ме въртят на шиш колкото си искат по него. Когато се стегна и си седна сериозно на трибуквието наистина се представям на високо ниво.

Предполагам, че единият ми родител ще бъде осведомен за издънката ми по телефона, което е в реда на правилника. Чудя се дали може да ми бъде издадена бележка от личния лекар, което май няма да стане поради трансформирането им в задължително въвеждани в системата листове. Не се учудвайте на шмекериите, които замислям, класната ми на какви ли не оправдания се е натъкнала и е правила безкрайно много компромиси на крайно несериозни и своеволни ученици, само за да не отнесат наказания и двете страни. Моля да ми разясните последствията и да предложите някакви компромисни решения, макар и някои от вас да ви е смешно.
Благодаря за отделените внимание и време на проблема ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7c55418804
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Момиче, сериозно ли се притесняваш, че ще направиш малко над 5 отсъствия? :Д Няма от какво да се тревожиш.. нищо няма да стане... дори родителите ти няма да ги викат щом не са над 10...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7493aa786e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако станат 5 неизвинени ще имаш наказание - забележка. И мисля, че ще ти спрат детските, но само за 1 месец.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker