Тормоз от учителка над дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Тормоз от учителка над дете
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4653 пъти
Имаме случай на тормоз от страна на учителка спрямо дъщеричката ми. Но в случая, след като се оплаках на директорката, стана по-лошо. Едно пълничко момиче биеше дъщеря ми ежедневно. Не помогнаха разговори с майка й и баба й, нито разговори с директорката. Учителката се озлоби и започна още повече да тормози и да наказва дъщеря ми, така че я накара да не иска да ходи на училище. Не знам дали педагогическа стая ще помогне. Надявам се да намеря разрешение на проблема скоро, защото не мога да пращам пак седемгодишната си дъщеря при злобна учителка, която я наказва, защото "пишела грозно". След като показах снимка на насинена буза на детето ми и показах цицината на челото на дъщеря ми на директорката, директорката предпочете да повярва на учителката и на "побойничката", че детето ми само се е ударило някъде. Друга учителка ми каза, че те се страхуват от родителите на побойниците, защото те също са агресивни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 31641efbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сменете училището от другата учебна година с такова с нормална директорка. Внимание - често децата, които имат проблеми с други деца също са проблемни. Съвсем възможно е проблемите да идват от вашето дете, ако не е така - ще спрат при смяна на клас и училище.
На всички ни се е случвало в училище да ни млатят по-силни от нас - или се налагаш, или потъваш. Това е училището на живота. Днес ще решите проблема за дъщеря си, утре ще има друг проблем и така, докато се пенсионира.
Не само дъщеря ви учи с въпросната дебелана - ако другите деца също имаха проблеми с нея, щеше да има и други родители като вас. Свържете се с тях и ако няма се питайте защо точно дъщеря ви.
В моето начално училище имаше точно такава дебелана - дете на асоциални родители, която биеше на ред. Лидия се казваше и действително ме тормозеше, тормозеше всички деца - имаше много проблеми с учители и директори, но никой не я оправи. С течение на времето намерихме ние - децата начини да се спасяваме и пазим от нея. Зависи от ситуацията, един път ще те набие, вторият път ще си събрал момчетата от вашия клас да я побъркат. Децата винаги си намират решения или потъват - от това дали детето ви ще се наложи и ще се научи да се налага и намира решения сега или ще се остави да го млатят и да тича при мама зависи дали ще има успех и в живота. Но вие си решавате - радикално е, но ефикасно - сменете училището. Бъдете сигурни обаче, че пак ще се появи проблем, защото проблеми винаги ще има, а детето ви вече не е бебе и се очаква да почва да се справя с тях - по-силни от нас винаги ще има.
Например как веднъж наказаха Лидия, която ни биеше заради мен. В час по рисуване си рисуваме спокойно целия клас - какво правя аз - късам си своята хубава рисунка, после късам нейната-грозна - онази почва да реве, да буйства. Идва учителката и аз спокойно ? обяснявам, че Лидия ми е скъсала рисунката, а аз после нейната. Вярват на мен, защото моята рисунка е по-хубава и аз проблеми не правя, а тя винаги. Онази реве, тръшка се - кой ще ? вярва, всеки вярва на мен. Наказание за побойничката, а аз спечелвам точки в класа. В първи клас да отбележа. Където не помагат мускули, помага мозък, но нито учители, нито деца гледат добре на мамините детенца.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a66ca689c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Детето на колко е години?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4f1fdf66e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Съгласна съм с №1, но само това преместване в друго училище ме притеснява. Трябва ли човек да учи детето си да бяга далече при първия проблем?
Искам да питам авторката, как точно учителката наказва за грозно писане? Какво е точното наказание?
Също кой мислите да наказвате с педагогическа стая, да водите вашата дъщеря, дебелото момиче или да пуснете оплакване срещу учителката?

Искам да попитам и коментиращите правилно ли е когато дете удари детето Ви, направо да ходите при родителите му? Аз бих постъпила по два начина в зависимост от удара или ударите. Ако е само 1 цицина от един удар ще си премълча и ще успокоя детето и ще го превержа, все пак стават такива разпри в начален курс. Ако са няколко удара, които не са за изкарване на медицинско ще ида при класния, да поговорим да се обърне внимание. Ако обаче става въпрос за здрав бой с който мога да изкарам медицинско, изкарвам медицинското и в полицията, без да занимавам директора на училището.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 013e13a6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям, сменете училището/ класа. Щом е на 7 годинки, сега ще му е по - лесно да се социализира в нова среда. Ако нямате такъв вариант, започнете с лошо - изваждане на медицинско, показване на директорката и учителката и първо заплаха, а после и реално писане на жалби до където Ви дойде на ум - МОН, Прокуратура и т. н. за физическо насилие упражнено от детето и психическо - от учителката. Също може до местната структура на Отдел "Закрила на детето", плюс комисия за превенция на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - също има местни структури. Не е лошо да доведете до знанието на "агресивните" родители какво следва - пипне ли детенцето им Вашето, да не остане институция, която да не ги посети. Заплашете ги учтиво, че изобщо няма да Ви омръзне да се занимавате с тях, което може да доведе до проучване на семейството, намеса на Социални служби и т. н. С други думи, да си озаптят зверчето и всички ще си спестите проблеми. Лично като майка обаче Ви гарантирам, че бих я спряла някоя тъмна вечер учителката да й обясня кротко, че ако още веднъж падне косъм от главата на детето ми, тя ще претърпи някой инцидент лично - съвсем случайно. признавам също, че няма да е празна заплахата. Както съм 50 кг., висшистка и доста кротка по характер. Мисля, че съпруга ми /и той като мен, но не 50 кг. / даже няма да предупреди. Одобрявам отчасти и казаното в първия коментар, но ние растяхме във времена, когато учителите бяха авторитет. Сега не е така и положението в училищата е доста по - тежко. Колкото по - активен и "луд" се покаже човек, толкова повече го зачитат и родители, и учители - това е тъжната истина сега.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2c96c61e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Преместете я в друго училище, или искайте проблемното дете да се отстрани оттам.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b734fec17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Може би да се обърнете към Агенция за Закрила на Детето? Те са много дейни! Това, което ви се случва е много сериозно! Ако я преместите в друго училище, там може да има друга такава учителка и какво - ще местите детето всеки път?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 31641efbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 - Агенцията защитават децата от родителите им или други възрастни, не от други деца. Такива като авторката са просто досадни за висчки институции и само ще гледат да се отърват от нея

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 13cd290d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Госпожо, много късно прочетох публикацията Ви. И аз имах подобен случай, само че дори не отидох при директорката, а направо при личен лекар с детето, лекарката описа нараняването и оттам в полицията за жалба и в Инспектората по образованието. Направиха проверки, предупредиха учителката със полицейска заповед да се въздържа от насилие над сина ми. За тези неща, обикновено колегите и директорите ги покриват, действайте като търсите сътрудници между родителите и ако трябва се стига до съд. Заповядайте в нашата група във фейсбук, която се казва :, , Против учителското насилие, , още е нова и мъничка, но имаме нужда от хора, които наистина са загрижени за децата и не одобряват насилието в никоя от неговите форми.
С уважение

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker