Българска филология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Българска филология
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3735 пъти
Здравейте! Уча българска филология във ВТУ, първа година съм, но непрекъснато чувам отрицателни коментари. На моменти ми иде да се откажа и да запиша нещо друго. Да не говорим, че целият поток беше от 80 човека, сега дали има и 40. Знам, че е трудно, готова съм за една истинска борба, но реализацията на тази специалност била нулева. Да станеш филолог едва ли не го изкарват най-голямата грешка. Моля за мнения и съвети. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: c75fff3a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен хората са прави, но си и зависи от твоите амбиции и желание. Моята сестра завърши Славянска и днес сработи за жълти стотинки в една кланица в чужбина, но тя нямаше никакво желание за професията си, а нейни колежки станаха преводачки, учителки, докторантки, политички и т. н. Всичко си зависи от теб. Учителки по бг. език и редактори във вестници винаги ще се търсят, а и във фабриките в чужбина търсят българи за смешни пари.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 82b7ca18d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Уча славянска филология в СУ и чувам абсолютно същите работи. За сметка на това Българистиката при нас е сред популярните филологии. Сама по себе си специалността е много хубава, въпреки че е ужасно трудна. Дава ти страхотни знания, но това дали ще миеш чинии или ще работиш като "политичка", си зависи изцяло от тебе. Не са само знанията и уменията, а пробивност, амбиции, късмет, доста често връзки. Дипломата вече остава леееко на заден план. Реализация има навсякъде - телевизия, радио, издателства, самият университет, както и места, далеч от специалността ти.
Аз съм много доволна от избора си, но нямам желания за някаква нвероятна и бляскава реализация, приятно ми е да си го уча това и толкоз. Помисли хубаво дали имаш изброениете качества, които ти позволяват да следваш тази "утрепана" специалност или ти трябва нещо по-сигурно. И спри да слушаш какво ти казват другите, гледай на теб да ти е добре. Щом чуждите мнения ти действат толкова, явно не ти е много на сърце филологията. Няма да ти казвам колко тънки бъзици отнасям, колко пренебрежителни погледи, когато някой ме пита какво уча, но това вече не ме притеснява, защото знам, че искам точно тази специаност.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e0c9255bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Както горе са казали всичко зависи от твоите цели. Най-важно е ти да си се мотивирала. Не се сравнявай с останалите студенти от твоя курс. Но като идея, може да продължиш с магистърска и докторантура, а може и да предаваш български на чужденци, или да станеш преподавател в някой чуждестранен университет, където се изучава български.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 39ddf6892d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тогава стани икономист. Безработни са, ама нали е престижно. Нямаш волята за тази специалност, щом си задаваш такъв въпрос. Откажи се, докато е време.
Аз уча българска филология в СУ. :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 828a37a561
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   хей, здрасти
и аз уча БФ, и то във ВТУ, само че съм втора година
да, отзивите не са от най-добрите, но да ти кажа честно - срещат се и доста положителни. щом си записала да учиш това (стига да е било с желание, а не нещо 'колкото да влезеш') - значи не си сбъркала.
доста зор виждам аз, на моменти, но ми харесва специалността. :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker