Стоматология в чужбина. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Стоматология в чужбина.
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2644 пъти
Здравейте, аз съм момче на 15 години и искам да се реализирам в чужбина като стоматолог, по точно в Германия, защото сега уча немски език. Дали ще може да ми дадете насоки, какво да следвам след 12 клас и как да отида в Германия да уча и каква специалност да запиша там. Съжалявам ако съм задал глупав въпрос, но искам да се осведомя предварително за стоматологията. А също така, ако има хора които знаят какъв доход печелят стоматолозите в Германия, ще съм им благодарен, ако споделят. Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: ec4c49b2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ползвай Чичко Гугъл на немски... той ще ти отвори нужното инфо на немски, както и форуми с мнения на немски стоматолози.

Аз правя това на английски, защото съм в Англия и доста научих вече.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 93e0956390
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-голямата ти грешка ще е да отидеш и да следваш там. Най-добрата ми приятелка сега завършва и ще ти разкажа какво се случи с нея. Принципно тя е много умна и мн амбициозна, в училище бяхме двете пълни отличнички, като тя ходеше паралелно и на всякакви допълнителни уроци, защото техните бяха по-заможни, но и наистина ходеше да учи, а не като други приятели, които само пръскаха пари. За кандидатстване в Германия ти трябва изпит по език - ниво Ц1. Има такива ДАФ и ДСД - изпит за ниво, провери в някоя школа и те ще ти дадат повече инфо, като им обясниш за какво ти е нужен езикът. Та трябва ти сертификат, признат от Германия, и отличен успех, защото по успех приемат. Дори една стотничка и си изпаднал от класирането. Момичето успя да се класира и то в един признат университет, замина и оттук почнаха проблемите.

Отношението спрямо нея беше ужано - и преподаватели, и студенти я третираха все е едно е боклук, защото е от Бг. Късаха я за половин или една точка, което доведе до това, че се налагаше да поватаря семестри, защото там ако те скъсат на един изпит, повтаряш в повечето случаи цял семестър отново с всички изпити на куп. Нямаше с кого да общува, да и помага за лекциите и практиката. Там постоянно имаш практически задачи, които трябва да правиш в екип, а с нея нямаше кой да работи. В момента, вече 7ма година не може да завърши и в най-добрия случай и остават още две и половина - три. Нервите й са тотално разбити и няма търпение да се прибере завинаги тук, даже обмисля да прекъсно, но дано не го направи, че ще е загуба пълна за целия труд и мъка. Иначе факт е, че там имаше много повече практика, много повече неща ги учат, с много по-модерна апаратура, но и другото го има, че тази специалност там я избират само богати, немски, глезени дечица с особено мнение и после е много трудно да си намериш като чужденец ти самия работа там, та да почнеш и да печелиш. За печеленето, вадят пари тези, които са в големи клиники или на частно, но ти няма да си от тях според мен, защото никой немец няма да отиде при българка/българин да му работи зъбите, като може да иде при друг немец.

Аз бих те посъветвала, като най-изгодно, ако имаш нерви за трошене и вашите пари, та да те издържат там 6-7 години, (защото забрави да работиш там и да следваш, няма как да стане с понякога 14 часов ден на лекции и в клиника на пррактика), да си изкараш там висшето и после да се върнеш тук и с един модерно обзаведен кабинет да почнеш да се реализираш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker