Учителка и същевременно съседка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учителка и същевременно съседка
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 1841 пъти
Здравейте! Проблемът ми е следния:моята учителка е също и моя съседка. Затова и съучениците ми си мислят, че аз получавам оценките ми, защото живеем една до друга. Това не е вярно. Аз много се стараех през цялото начално. Изкарвах шестиците си с труд, а непрекъснато чувах коментари от рода на "Оценките ти са просто едни подаяния" или "И да не учиш ще изкараш добри оценки". Чувствах се така сякаш няма смисъл от цялото напрягане на мозъка ми. И вече след толкова недооценяване на знанията и уменията ми нямам увереност, за да се справя с предстоящия 5 клас. Как да си върна самочувствието? Дали щом за напред няма да ме учи съседката ми ще оценят подобаващо училищните ми успехи? Ще успея ли да им докажа какво всъщност има в главата ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 608041ad88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо трябва да им се обясняваш? Нека си злорадстват, ти продължавай да учиш. И аз съм в същото положение, дори по-зле. Тя ми е класна и естествено моите "прекрасни" съученици не забравят да ми намекнат как тя ми пише само шестици и е по-добра към мен, а това не е вярно. Преди и аз бях разстроена, но осъзнах, че те никога няма да ми повярват и за това просто спрях да ги слушам и да се обяснявам. И те спряха. В училище се дръж към нея като учител, а извън него като съседка. Това е.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7119bbbcbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако наистина ще си в 5ти клас и пишеш, и се изразяваш по този начин, ти гарантирам, че ще имаш винаги високи резултати, независимо къде живеят учителите ти.
Моята майка е учителка по химия и биология в прогимназията. Не ми е преподавала, но все пак учех в нейното училище и съответно се предполагаше, че познава всичките ми учители и са близки, и така нататък. До 4ти клас пък, госпожата ми беше най-близката приятелка на майка ми. Чувах абсолютно същите неща, как оценките ми са високи, само защото учителите са близки на майка ми. А в същото време просто си личеше, че съм по-добре от останалите и че просто уча много повече от тях (малък град- не особено голяма конкуренция). Какво стана? След 7ми клас ме приеха в езикова гимназия в друг град (без частни уроци- сама се подготвях) и завърших 8ми клас с 6, 00. Матури след 12ти клас- над 5, 50, и крайна оценка в дипломата за средно- 5, 89. От тогава никой не смее да се заяжда за оценки и така нататък. После си взех всички изпити по английски, отново без допълнителна частна подготовка, и ме приеха да уча навън, докато 80 % от бившите ми съученици до 7ми клас дори не записаха висше... Приключих случая :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 904b93b93f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви. Сега като се замисля усещам, че те просто завиждат. Пък и когато отивах в 1 клас също се притеснявах дали ще успея да науча основното като четене, защото бях много срамежлива и дори ме хващаше срам да изляза пред дъската, но в крайна сметка се научих да чета в пъти по-гладко и по-бързо от тях. Та те едва научиха таблицата за умножение и деление и все още сричат. Мисля, че ще се справя. По-големите от мен ми казваха, че в 4 клас все ще имам някоя четворка или тройка, а бележника ми беше от горе до долу с шестици и има-няма 10 петици. Вие ми повдигнахте ми духа. Сега осъзнавам, че приказките им са от завист.

-Автор

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 18ef8ece0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На един мой съученик съседката му ни преподава по биология наистина ей така си ни пише оценките не само на него а и на приятелите му (мен и другите). Ето например той си играе в часа по биология на телефона тя го вижда и не му казва нищо - ние сме със слушалки в часа тя пак ни вижда и нищо не ни вика, а пък на тестовете все 5-тици как става не знам той отговаря на късмет пък аз а, б, в, редувам ги ;д и все 5-тици и при теб е така сигурно. Да не мислиш, че знаем нещо по биология да бе учебника го върнах чисто нов не съм го отварял изобщо нямам тетрадка по тоя предмет седя на празен чин - той има там нещо, ама си драска не пише в часа и тя пак. В края на учебната година като ни викаше по номера за да ни преглежда тетрадките нарочно прескочи него, мен, надето и йоана... То ние сме така по номера (общо 32 деца сме в класа) аз съм 29 номер той е 19 Йоана е 17, а Надя е 21 и на прескочи. Не мисля, че ти завиждат на нас нищо не ни викат пък и то Крис си признава, че й е любимец на госпожата тъй, че... защо пък да ти завиждат не се сравнявай с тях какво като си научила една проклета таблица голямата работа вече обзалагам се, че в 5 клас ще имаш тройка математиката става патрон тогава трепи отвсякъде всички така си викахме ще уча и толкова да ама не.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ca41102a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз бях в подобно положение преди години, когато баща ми стана зам-директор в училището, където учех. Тогава бях пети или шести клас. Съучениците ми беснееха от злоба и постоянно повтаряха, че ми пишат оценките заради него. А аз като пълна глупачка се напъвах двойно повече, за да докажа, че оценките са си мои и изкарани със знания.
Да ти кажа нямаше полза от цялото ми това старание, те продължиха да си говорят. Когато погледна назад, осъзнавам колко глупава съм била, за да им се връзвам. Но човек постъпва така, когато е дете.
Бих те посъветвала да ги оставиш да правят каквото знаят. Те не са тези, пред които трябва да се доказваш. Ако ще доказваш знания, прави го пред учителите си, а не пред някакви деца, които нямат идея как стоят нещата. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker