Фармация - отговорете бързо моля :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Фармация - отговорете бързо моля :)
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 19046 пъти
Привет. Пиша ви, за да събера информация и съвети относно някои неща, свързани с фармацията и се надявам да получа отговори възможно най-скоро, защото имам срок :)
Иска ми се да запиша да уча фармация, тъй като специалността е добра понеже после се получава много добра заплата и работата не е тежка, но има едно НО..
Аз не знам нищо по химия и сега се чудя дали за само 8 месеца ще мога да се подготвя с всичките неща по химия и биология, нужни за кандидатстването..
Дали ще успея да ги науча всички неща по 2-та предмета за толкова малко време (малко ми се вижда, тъй като другите, които учеха за медицина примерно 2 години ходиха на уроци, а аз ако ходя само 8 месеца, ще ми стигнат ли.. аз ще започна от нулата, нищо не знам? ).. Това ме притеснява - 1. дали времето до юни някъде когато са кандидатстудентските изпити ще ми стигне, за да науча всичкия материал по химия и биология, нужен за кандидатстването и ще ме приемат..
2. Какви оценки най-малко трябва да имаш на изпитите, за да те приемат?
3. Какви са изпитите за фармация - в смисъл тест ли са, как са.. по биология чух, че е тест, не знам дали е така наистина, но за химията идея си нямам, нито под какъв вид са изпитите, нито колко въпроса са..
Доколкото съм разбрала, се спукваш много яко от учене и за кандидатстването, и през годините.. Така ли е, и какво точно трябва да знам?
4. Как е през годините докато завършиш? Какво се учи, много ли е трудно, кога имат лекции през седмицата ( примерно 3 дни в седмицата ли, как? ) и т. н.?
5. Моля всеки от вас, който знае нещичко относно фармацията, обучението, кандидатстването, приемните изпити, абе всичко, свързано със специалността, да сподели (за предпочитане сигурна информация, а не само слухове).. Както и да ми отговори на зададените въпроси :)
Ако се сетя още нещо, ще питам, моля ви спешно за отговори, мнения, съвети и т. н. на зададените въпроси и изобщо за специалността :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3b4bb4bc9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че трябва да имаш солидна подготовка, а ти май я нямаш. Времето е твърде кратко за да успееш да наваксаш с материала. И все пак ако искаш опитай, ако не стане тази година догодина поне шансовете ще са по-големи.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 48b217a244
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трудно е, разбира се. Както кандидатстудентските изпити, така и обучението след това. Според мен обаче, ако наистина имаш желание, ще успееш да се подготвиш от септември до юни. Задължително се запСофияиши на частни уроци, много хора ходят при асистенти от МУ на уроци, но те са много скъпи. До колкото знам, и уроците в Образователни технологии са добри. Темите, които се развиват, са към 20 страници всяка, по химия има и задачи. Зависи в кой университет искаш да кандидатстваш. В МУ София изпитите са теми. В СУ мисля, че също откриха специалност фармация, там изпитите са тестове и задачи.

Като цяло обучението е трудно, изисква се много учене, но толкова много хора се справят, ще се справиш и ти според мен. Учи се доста видове химия през годините. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3be41c1745
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   1) Темите са адски много и специфични за всеки университет. Тоест- всеки университет изисква да се включат различни неща в темата. Без уроци няма да стане, най-малкото защото не знам от къде другаде ще намериш темите. Но един съвет от мен- ако не разбираш химия се откажи на момента. Животът ти ще се превърне в ад.
2) Пак зависи от университета. Ако си момче ти трябва 3ка и си вътре. Ако си момиче най-малко 4ка. Оценките се вадят много трудно. Но пак казвам- зависи от броя на желаещите и техния успех. Например една приятелка имаше 4ки по химия и биология на изпитите на Тракийския в Стара Загора, но на някакво последно класиране я приеха, и то медицина. За София пак имаше 4ки и нямаше никакъв шанс. Но за Фармация предполагам, че ще е по-лесно, повечето хора искат медицина.
3) Не мога да отговоря, дано някой друг може. Но не вярвам да е тест. Българската образователна система залага на зубрене и писане на теми. Няма да я коментирам. Ако са теми- то трябва да ги знаеш със запетайките, напълно наизуст без да пропускаш и дума от разработените теми, които са ти дали от.. уроците например.
Нататък не мога да отговоря. Не уча фармация, уча биология. За биологията трябва много химия и виждам как хора, които са добри по биология, отпадат масово от университета заради химията. Много добре си помисли дали си заслужава. Също така ако те приемат със сигурност ще учиш и физика. Още веднъж- много добре си помисли имаш ли сили...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 80eb9105bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ако учиш много ще можеш закупи си готови теми от учител или от ученици които продават своите

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: be257a67c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   Ако парите са ти мотивацията, а не здравето на хората и целта ти е да отвориш аптека и да забогатеещ, вместо да предлагаш качествена информация, мед услуги и др. просто не ставаш!

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9d0352b6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Всичко е възможно, ако имаш желание и си постоянен, естествено и късмет, но без много труд от твоя страна, не разчитай само на късмета!
Успех:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ec46da1dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо не си наемеш учител прекарай няколко урока и преценете дали ще се справиш с матеряла. Можеш да го попиташ всичко което те интересува ако е професионалист.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От авторката - Здравейте :) Прочела съм само 1, 2 и 3 коментар, другите още не са одобрени, но от прочетеното мога да кажа, че искам да кандидатствам в Пловдив. Също така, брат ми е по-голям от мен и учи в медицинския, тоест от него имам темите и каквото друго там трябва, по което той е учил, а и ако реша да уча фармация, със сигурност ще се запиша при същата учителка на частни уроци по химия, иначе абсурд да успея сама. По биология ми каза, че ми трябвали учебниците от 8, 9 и 10 клас да уча по тях, там мисля, че и сама мога да се справя, тъй като аз тези години по биология си учех. За химията определено ако реша да уча фармация, ще ходя на частни уроци и темите мисля, че имам и всичко, а и тя учителката ще ми даде нужното. Да добавя, че трябва сега да съм 1-ва година студентка, дори съм приета и записана вече в ПУ с икономическа специалност, която не искам (не питайте защо се записах, глупава постъпка).. всичко ми е готово, само че сега до понеделник-вторник трябва да реша какво да правя - да се преместя друга специалност (мисля за Стопанско управление) или да подам молба до ректора и да се откажа да уча тази година (така ще ми е свободна годината и ако се откажа, ще е за да уча за фармацията)... Тъй като трябва до вторник най-късно да реша какво да правя, сега събирам информация един вид и да реша дали да уча фармация и да се откажа сега от ПУ или ако няма да уча фармация - да се преместя друга икономическа специалност. Притеснява ме това, че не знам дали ще успея да науча всичкия материал за фармацията, дали времето ще ми стигне. Казват ми, че ако повярвам в себе си и уча усърдно всеки ден може да стане, понеже няма да ходя на училище сега тази година и ще уча само по химия и биология.
Моля ви, помогнете ми да реша, сега очаквам да видя одобрени и останалите 4 коментара, но и вие ме посъветвайте относно фармацията :) Ако не я записвам нея, а се преместя Стопанско, мислите ли че има смисъл, да не съжалявам ( за СУ четох, че имат някаква статистика, че 98% от завършилите Стопанско управление после си намират работа, и от там предположих, че е добра специалността и няма да е безсмислено да я уча, вие как мислите)..
Моля ви помогнете ми да реша до вторник, много е важно!!! :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   От авторката да добавя : За СУ казвате, че изпитите са тестове.. Това и по биология, и по химия ли? Защото по биология доколкото разбрах се развиват теми.. Ако е тест няма ли да е по-лесно? Ако е така хрумна ми, че може би по-лесно ще е за София да кандидатствам и ако ме приемат, примерно другата година да се преместя в Пловдив, възможно ли е? Объркана съм, съжалявам, ако кажа нещо безсмислено :D но в главата ми сега е една каша и не знам какво да реша, помогнете ми :)))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката : Да ви питам още нещо.. Ако реша помощник-фармацевт, те каква заплата получават? Примерно фармацевтите са около 1000лв, а помощник-фармацевтите? Защото за там разбрах, че е нужна само биология или предимно биология, та поне ще ми е по-лесно да се подготвя, не да се вайкам и за химията..
Моля ви отговорете ми по-скоро и на този, и на предните 2 коментара, много ми е важно!!! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 48b217a244
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Авторке, преди малко говорих с една моя приятелка, която учи фармация в МУ София. Тя ми каза, че в ПУ местата за фармация са десетина, в СУ е също горе-долу същото, така че е трудно да се вреди човек при толкова малко места. И на двете места тези специалности са нови от година-две и нямат традицията и опита на МУ. Аз лично те съветам, ако искаш даучиш фармация, да кандидатстваш в МУ и другите университети да са ти резервен вариант. А от СУ да се прехвърлиш в ПУ би било грешка, защото ще отидеш на по-лошо. Ако държиш да си останеш в Пловдив, според мен по-добре си остани с икономиката, общо взето всички икономически специалности са еднакви като изучавана материя и реализацията с тях е еднаква без значение дали се казват стопанско упраление, икономика, мениджмънт или бизнес администрация. В СУ има смисъл да го учиш само защото на стопанското управление обучението е на немски. Разгледай внимателно сайта на СУ, там пише всичко за изпитите по биология и химия, защото аз не съм сигурна дали биологията е тест. И успех от мен!
П. С. И също те съветвам да го обсъдиш с вашите, не само във форума.
Номер 2

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката : В ПУ изобщо няма места за фармация доколкото знам или поне не съм разбрала . Аз в Пловдив фармация искам в МУ :) Днес бях на урок по химия , трябва яко да уча през годината и по химия , и по биология и ще канидадтствам когато са изпитите , надявам се да ме приемат :) За София темите са други и материалът е повече , а не мисля , че времето ще ми стигне да се подготвя чак толкова , така че ще си кандидатствам в Пловдив . Освен фармация какви други специалности с химия/биология може да запиша като резерви тогава ? Сега тази седмица ще ходя да се отпиша от ПУ и така , нашите са наясно с тези неща . Какво можете да ме посъветвате още за обучението ми за фармация ? :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторката : И за помощник-фармацевта какво можете да ми кажете? :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3346b31358
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До авторката: Подкрепям коментар №5 и си мисля, че основната причина за фармацията са ти парите. Всъщност най-вероятно ти се ще да кандидатстваш медицина, но си преценяваш, че нямаш достатъчно възможности. Каква професия ще избереш е много важен избор по принцип. И въобще не те съветвам да се хващаш с нещо, което не ти допада с основен мотив заплащане. Тази работа ще я работиш в следващите 40 години. Добре си помисли защо я искаш и тогава вземи решението си.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 48b217a244
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Он номер 11

Моя е грешката, авторке. Като казах десетина места за фармация, имах предвид пловдивския МУ, не ПУ. Но провери сама, инфото ми е от преди 2 години. А ти защо толкова държиш да учиш в Пловдив? Там нито базата, нито обучението са на нивото на МУ София.

Иначе в Медицинския колеж в София можеш да учиш за помощник-фармацевт, лаборант и др подобни, за Пловдив обаче нямам инфо. Те взимат около 600-800 лв заплата, зависи от аптеката. Но не можеш да си откриеш собствена аптека или пък да работиш във фармацевтична компания.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4360f3252e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке- виж сега, уча фармация 3-та година. Не е кой знае колко трудно, на семестър имаш средно по 3 изпита с по 60 теми всеки. Но се свиква, да не те плаша!
Всеки университет е специфичен сам за себе си в София при КСК (кандидат-студентски конкурсен) изпити и Варна се набляга на Неорганичната химия и малко от Органична химия, имаш логически задачи които ти дават точни в балообразуването. Важни са оценките от гимназията, добре е ако имаш 6-ци по Химия и Биология, шансовете да влезеш нарастват доста!
Във МУ-Пловдив се набляга на Органичната химия, имаш 2 теми 1 по органична и 1 по неорганична химия и 2 логически задачи. На всеки изпит имаш 5 часа за развиване на темите и писане на логическите задачи.
Всяка година е различна спрямо друга, всеки университет си има програма. Интересувай се, не чакай на готово! Никой няма да ти налее знанията с фуния и да те прати да учиш това или онова. Колкото до знанията, ако се напънеш 8 месеца са ти достатъчни! Но ако си дадеш зор, ако се мяташ по течението и се опитваш няма да стане.
Кандидатстването по Медицина, Дентална медицина и Фармация е по един и същ начин, няма разлика, изпитите са едни и същи. Бала на всеки един КС се определя от изкараните оценки и от оценките от училище. Колкото ти е по-висок бала, толкова имаш по-голям шанс. Най-високият бал е 36. Нормален бал за Фармация е между 24 и 32, което значи с две- 3ки по Химия и Биология, 3 и 4, или две 4, може и 5 и 4. Обикновено на Биологията дават (не режат), а на Химията взимат (там е яко кастрене). Сметни си и давай, но бързо защото нямаш изобщо време! :)

Помощник фармацевт не ти препоръчвам, за сега е добре платена работата но си има своите специфичности, нямаш работно време! Работиш постоянно и си все "черна овца", малко е не благодарна професия. Взимаш по-малко от Магистър фармацевта, нямаш толкова привилегии. Учиш по-малко само 3 години и за 1 вата само имаш 12 изпита, 6 само 1- ви семестър. Което значи, че ще те спукат от учене! Излизаш подготвена, но не си заслужава! :)

Колкото до студентския живот- "... ех машала... дай една ракия или квото дадеш", няма по-хубаво нещо от него, колеги, нови запознанства, особено и с тая интересна и престижна професия, направо ще се бият за теб. Важно е да комбинираш живота, с ученето иначе става лошо за теб.
Изпитите са специфични, но ако учиш редовно ще ги взимаш! Програмата ти за лекции и упражнения е конкретна за всеки семестър в София ги набутват цяла седмица да ходят, в Пловдив 2-3 дни в седмицата (през останалото време може да си живееш живота или да работиш- избора е твой! ).

Ако има нещо питай, отворен съм за въпроси! :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   От авторката към номер 16 : Много ти благодаря за подробния коментар, има полезна за мен информация :) Вече 3 пъти бях на уроци по химия и ще ходя през годината, по-нататък сигурно ще почна и по биология, дадоха ми конспекта за Пловдив и имам темите, които трябва да уча. Брат ми учи там и се е подготвял по същите, влезе с 5. 80 на изпита по химия (направо му се възхищавам как е успял да научи всичко толкова добре за почти същото време, което и аз ще имам).
Ще те помоля да ми обясниш подробно за приемните изпити - всяко нещо, което е на изпита как е, що е, че там съм изключително неинформирана.. нищо не знам за тези изпити - примерно каква тема се развива, какво, колко горе долу трябва да пишеш, какви са тези логически задачи, такива неща, всичко, което се сетиш възможно най-подробно (надявам се да отделиш толкова време) и за изпитите по химия, и по биология.
Иначе знам, че ако се стегна и уча много усърдно, ще успея да ги науча тези неща (макар сега да ме плаши малко мисълта, че ще успея да развивам и да запомня толкова дълги теми по биология и химия)... В училище оценките ми от дипломата са 6 и по двата предмета, да :)
В момента друго не се сещам, надявам се да ми отговориш и ако има още нещо, ще попитам :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторката - Някой няма ли да отговори? :) Моля ви, както и още неща от опит или съвети ако имате да кажете, ще се радвам да прочета :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0de1a0b7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   и аз мисля, че ако си за парите няма смисъл

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 300928e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Не е за парите само бе хора, моля ви се, просто моля за отговори на зададените въпроси и още съвети или нещо ако имате :)
- Авторката

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 63f4e5a20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не кандидатствай в Пловдив.. Отивай в София или Варна, там изискванията са еднакви.. докато с Пловдив има разминаване.. В София и Варна имаш изпит по химия и биология ( и за Пловдив де), но разликата е, че в София и Варна скоро смениха изпита по биология за 8 клас няма да се разработва тема а ще има тест от въпроси от някакъв сборник... и там 9 и 10 разработване на тема.. по химия имаш 1 теоретичен и 4задачи... Тези 4 задачи дори да са лесни не са по-малко от 5 страници.. трчбва всичко подробно да бъде обяснено! Успех, аз съм малчо още, но ще кандидатствам във Варна фармация.. догодина почвам уроции :) УСПЕХХХХХХ

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 19b751c882
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Здравейте, аз също съм се насочила към фармация. На мои 2 братовчетки родителите им имат 2 или 3 аптеки в гр. Шумен и си докарвали уж по ок. 20 000 хил. на месец без включените разходи обаче-закупуване на стока, ток и т. н. Баща ми работи във фирма за лекарства и при тях има 1 или 2 жени фармацевтки, които взимат заплата от ок. 3000 лв. на месец-в гр. София, зависи дали ще си отвориш собствена аптека или ще работиш на някой за заплата. Помощник-фармацевта взема ок 600-1000 лв. на месец, а фармацевта малко повече, но помощник-фармацевта не може да продава в аптеката без фармацемта. Аз се колебая дали да уча това, не разбирам мн. химия. Мен също ме интересува например какво се учи например- химия-органична, неорганична, обикновена, биология, анатомия на човека и т. н. по колко часа и какви предмети, също така какво са точно изпитите като контролните в училище ли-контролно или тест, развиват се теми и колко е таксата на месец или както се плаща-семестър...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 209578651b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Хей, Хей споко хора, доста я стресихарте или го стресирахте. Съгласна съм с това, че системата малко е гадна даже това е меко казано. Аз лично съм кандидатстудент фармация в Софийския. Първо се подготвах за медицина, но не се получи поради това, че найстина трябваше да зубря - при мен нямаше как да се получи, тъи като аз отчасти съм математичка. Моя мозък не ми позволява да зубря, тоест аз мога, но след ден два ще го забравя и просто се измъчвах докато не открих друга вид професия която също е готина и за двата пола именно фармация. Сигурно се питаш " добре де щом си почти математик там също има ацки много формоли който трябва да ги запомниш каква е разликата? " Ще ти кажа. Разликата е, че в математиката формолата ти помага , те насочва горе долу накаде да тръгнеш и какво търсиш според даденото. Има една много правилна приказка " Този който разбира математиката, не може да бъде зубар. " Затощо в математиката има логика, а в медицината логиката съществува, но много малко. Ние си мислим, че като го научем да го разказваме, казваме същото което пише в учебника. Да ама Не! Първо Биологиятта не е разказвателен предмет нито пък Химията. Това са предмети който не искат да ги разбираш и да говориш със свой думи, а да говориш с думите на този който го е написал, както той го е разбрал. Все едно е да го цитираш, същото е. А що се отнася до фармацията там изискванията са по леки от колкото в медицината или денталната медицина ако щеш дори и във Ветеринарната медицина. Там го учиш на половина ако урока ти по биология е 4 страници, ти учиш само 2 и ако има схеми или фигури бонус и си вътре във фармацията. Схемите или фигурите не искат зубрене искат само да се опражняваш да ги рисуваш това е. А що се отнася до химията там е тест в София и 4 задачи от който 2 от органичната и 2 от неорганичната, но меже и без тях. На задачите наблягат денталната и хуманната медицина :)
Надявам да се видим в София и да ми бъдеш колега или колежка :) Споко, Просто бъди спокоен/спокойна, всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4ac59a2292
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Към авторката-в крайна сметка приеха ли те?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2b8b7db8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Здравейте :) Аз все още съм ученичка в 10ти клас съм, но ме влече фармацията .. от около 2 години мисля след завършването на средното си образование да запиша Фармацевтика в ПУ .. да има още много време, но искам да се подготвя от сега за да ми бъде по лесно, когато му дойде времето :) има ли нещо специално от двата предмета към което да обърна повече внимание сега в 10ти, 11ти, 12ти клас .. или трябва цялостно да обръщам внимание.. само към биология и химия ли да обръщам внимание или и математика ще ми трябва ? благодаря предварително! :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e0b5938cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До номер 5.
А в тези тежки времена и в бедната България кое да и бъде мотивацията? Никой не работи за Бог да прости и никоя работа не е хубава. Хубаво ти става в края на месеца като посетиш банкомата!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fd421aac3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Помощник-фармацевта какви пари взима горе-долу на месец и магистъра какви? Ясно е, че е по-добре магистър, но ако стане помощник каква ще е горе-долу заплатата?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3486fea353
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   26, по твоята логика да вземем да се метнем пред влак или да се самозапалим за сеир!
Аз взимам над 2 хил. Лв, а мъжът ми на месец над 10 хил в руска фирма, а сме нямали връзки, от село сме, но взехме, че се образовахме! Много за препоръчване!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fd421aac3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Номер 25 , момиченце , в ПУ няма фармация :) В Медицинския в Пловдив (МУ-Пловдив) да , но в ПУ не .

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fd421aac3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   И аз искам отговори на въпросите на номер 27 ... моля

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4614e7bfd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   трябва ти химия но не мисля че ще успееш за толкова кратко време

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker