Помогнете ми в избора, моля ви! не знам къде да се насоча - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Помогнете ми в избора, моля ви! не знам къде да се насоча
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 1465 пъти
Здравейте! На бързо за протокола - на 16г. съм, тази година ще бъда 11-ти клас. Уча в икономическа гимназия във Варна. И така... Мисля вече да се насоча какво да уча. Ако продължа с икономика - нямам особено големи шансове за развитие, а и не проявявам особен интерес към това. Харесвам счетоводството, добре се справям със специалните предмети, пълна отличничка съм, но... Някак си чувствам, че това няма да бъде моята професия. В края на годината записах Зип-биология за другата година, за да се готвя за матури (избрах биология като 2-ра матура), с мисълта да се насоча към МУ-Варна, защото мисля, че ще имам по-голям шанс за развитие. Харесвам биологията, интересна ми е, но по химия не съм много добра. На теория мога да изуча всичко, но изравняванията и тем подобните неща са ми трудни. Нямам пари за допълнителни уроци, ако имах щях да се запиша. Та, не мисля да влизам веднага след 12-ти клас. Най-вероятно ще работа една година, ще си събера пари и ще се готвя за кандидат-студентските изпити. Иска ми се да работя в тази сфера, поне ще взимам и някакви пари.
Та това, което ме гложди е - харесвам биологията и искам да вляза в МУ, обаче влизането там е трудно и почти невъзможно, ще трябва да се побъркам от учене, другия вариант е - ВИНС-Варна -там ще успея да вляза, сигурна съм, но ако не е счетоводство, просто не искам. Притеснено ми е изключително много! Имам да се готвя за доста изпити, а имам само 2г. Не съм от богато семейство, затова трябва да се стегна и да направя по-добрият избор, но химията ме притеснява. В смисъл... имам 6-ци, но и аз не знам как съм ги изкарвала, учила съм неща, които вече не помня. Трябва да знам хиляди неща наизуст... Имам желание, но много се притеснявам.

Според вас кое да избера? Да си наблегна по икономически неща и да не се натоварвам с химия и биология или обратното? Все пак и държавни ще имам по икономика накрая и пак ще трябва да се учи... Много съм объркана.
Моля модераторите да публикуват историята ми!! благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1fcdd1035b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   МУ, има по-добра перспектива. Аз също съм се ориентирала към медицина, по химия доскоро горе-долу се оправях, ама органичната направо ме закопа. И аз ще съм 11-ти клас тази година и гледам да се стягам повече. Виж, ако искаш нещо достатъчно много, ще се справиш. Да, трудно се влиза, но веднъж влезеш ли, ще се изучиш добре и после ще ти е по-лесно в живота. То хубавите неща трудно стават :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f3372bab79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като бях на твоите години и аз бях изпаднала в такава дилема. Лутах се м/у нотариус, пластичен хирург, лейтенант-военна и счетоводство. Но съдбата си знае работата. Най-много исках да вляза във военното в софия. 2години тренирах и накрая обявиха нулев прием. Пластичен хирург-достраша ме от това, че ще ме вкарат в моргата да се обучавам. Отърване няма искаш не искаш вкарват те. Адвокат, нотариус-та аз не мога да помня дати. А там се учи доста история. Накрая записах счетоводство. Не съжалявам. Има повече работни места за счетоводители, но има и мнооого счетоводители и борбата за 1 раб. място е голяма. Учи каквото ти е най на сърце. Но и все пак да е специалност с бъдеще и реализация. И помни:изпити се вземат, нужно е само да си го поставиш за цел. Каквото и да запишеш хората диплома не подаряват. За всичко ще ти се скъса задника от учене. Амбиция му е майката!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker