ПУ - притеснявам се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ПУ - притеснявам се
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2595 пъти
От 01.10 започвам образованието си в ПУ (Лингвистика с ИТ - английски с немски),с наближаването на първите лекции расте и безпокойството ми: 1.Съвсем нова съм в града,всичко ми е непознато 2.Притеснявам се ще намеря ли лесно нужните ми зали и аудитории 3.Наех квартира в Кючук Париж,пеш е далеч от ректората,а и нямам представа дали ще имам лекции в Новата сграда :( Много съм зле с маршрутките,никога не съм пътувала с обществен транспорт,изобщоо ще се лутам като муха без глава... Ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще е хубаво- нова квартира ли да търся,добра идея ли е да ходя пеш на лекции (предпочитам го) пред това да вися по спирките?? ако има запознат и да ми каже дали ще имам лекции в Новата сграда???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: b96dbfdaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! И аз ще бъда в първи курс тази година, но съм си от Пловдив. Градът много ще ти хареса, няма да искаш да се прибираш в родното си място :). Що се отнася до новата сграда- не съм сигурна, но мисля, че там се карат само математиката и педагогиките. Автобус номер 4 ходи на университета, ако квартирата ти е в района на билата, може и пеш да си ходиш без праблеми. Много късмет ти желая и току виж сме се запознали през годината :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7586c9d114
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз заминах да уча в Германия на английски, без да говоря грам немски, без да знам как даже от къде да си купя билет, къде се намира университета и дори къде точно ще живея, как и къде из града да си направя осигуровка, банкова сметка и да подпиша договор за общежитието. Всичките притеснения бяха точно 2 седмици, после си научих всичко и всичко си дойде на мястото. Всеки университет приема стотици хора всяка година, които идват от друг град/държава. Всички тези хора също като теб не знаят нищо и не познават никого. В началото не знаете къде сте и като се запознаете на 1. 10 започвате веднага да се питате един друг къде, какво и как. Всеки разполага с различна информация и така се получава обмен на информация. Знам, че в България транспортът е далеч по-объркан, както и университетската бюрокрация, но всичко се научава за не повече от 2 седмици, даже по-малко. Аз на карта не мога да се ориентирам накъде е дясно и накъде ляво, а за 2 месеца вече кръстосвах едномилионен град съвсем спокойно.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b1d203e4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се притеснявай, всичко ще се нареди с времето! Аз уча също в ПУ, но специалност Право, тази година ще съм 2-ри курс. Не съм от Пловдив и се чувствах досущ като теб. Според мен веднага ще си намериш приятелки в курса, дори и от твоя квартал, с които спокойно ще си ходите заедно. С мен стана така. Далеч няма да си сама, не се притеснявай изобщо! Между другото и моята квартира е в Кючука и понякога и пеша си ходя до Ректората. Ако ти се налага да отиваш до Новата сграда, хващаш първо до ПУ-Ректорат и след това от спирката на Ректората до Новата сграда. В момента не помня точно кои линии стигаха до Нова сграда, тъй като на мен само Английският ми беше там. Ако някой от Пловдив се включи, може да ти каже. Важното е да си много спокойна! Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2da205e4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно:) Почти всеки минава през това през първата година. Залите ще ги намериш лесно - в ректората във фоайето на приземния етаж има табло с номерата на всички аудитории и в коя сграда и на кой етаж се намират (м/д първият етаж в ректората се нарича партерен, а вторият е първи.. надали ме разбра ама както и да е:)) За градския транспорт си е въпрос на личен избор ама ако решиш да ходиш пеша наистина ще ти идва далечко. Иначе с тази специалност със сигурност ще имаш лекции и упражнения в Новата сграда (даже предимно там ще карате). За спирките и номерата на автобусите и кой къде отива не се тревожи толкова - всеки може да те упъти, а и по принцип на първи курс първия ден заедно с правилника на университета им раздават и карти на града с отбелязани автобусни линии (поне при нас мин. година така направиха). Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker