Как да се съсредоточа над учебниците . - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да се съсредоточа над учебниците .
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 5615 пъти
Студентка съм във втори курс и имам проблем с съсредоточаването върху учебния материал уж чета всичко внимателно после на контролни все се излагам в някои случаи. Другия ми проблем е, че ми е трудно да прочета и науча дълъг материал за кратко време темите в учебниците са дълги и често се мъча с една 3, та и понякога и повече часа. Като ми писне карам по бързата процедура чета лекциите. Също така прекарвам и много време във фб. Знам че ми вреди, но не знам как да го откажа просто. Миналия семестър бях малко по - добре ама не знам вече имам една сигурна шестица по един предмет, но по останалите не знам. Моля ви дайте ми съвет как да се концентрирам по - лесно избягвайки външни влияния.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1dee139747
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това с фб - просто не се лигави като имаш да учиш. Има различни техники за учене - аз правех следното - вземам учебника (или лекциите) и ги прочитам наведнъж - това обикновено отнемаше няколко часа и по време на първия прочит почти нищо не запомнях. След това почивах - колкото ми е необходимо за да си събера акъла и прочитах материала втори път - отново наведнъж. Ако материала е лесен при втория прочит си правех нещо като план конспект на целия материал и с това приключвах. Ако обаче е труден - процедурата се повтаряше още. Имах приятел, които учеше по такава система инженерна специалност - не помня предмета, но помня, че на осмия път пак имаше неща, които не може да разбере. Е тази система не става за математика - там просто трябва да решаваш задачи.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 39c09b76a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Да разбирам но почна ли да чета все ми се вижда много и рядко да успея да науча абсолютно целия материал например от общо 8 теми за контролно времето ми е стигало за 5 от тях е пак съм изкарвала добри оценки, но тази година е доста по трудна и предметите ни по - тежки и не знам как да смогна сега имам по две три контролни на седмица, та понякога и в един и същи ден. Когато е така никога не успявам да науча добре всички неща като хората.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 140046d12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   хахаха да ти имам проблема ами аз съм студент по медицина и не ми говори за 8 теми ние сме с по 3-4 изпита всеки с по над 100 теми и се намира време просто си седни на задника и учи

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 242a0cb314
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   На фб вместо да разглеждаш приятели, намери страници, които са пряко свързани с това, което учиш. Ще видиш, че това ще ти бъде много полезно помагало.

Не казваш, какво учиш. Няма значение. Но щом имаш проблем с усвояването на материала, предлагам ти да търсиш помощ на интернет - уебстраници, видео с лекции, flash cards, мнемоники и т. н. Със сигурност ако вникнеш в материала, ще ти бъде много по-лесно.

Освен това си направи план в кои часове на деня какъв материал да научиш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 52093314f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Според мен, от висшето образование има общо ДВЕ големи дълготрайни ползи, и те изобщо не са свързани с конкретния материал, който се изучава. Това са:

1) Придобиване на умението да се "смила" огромен материал за кратко време. "Да се отсява зърното от плявата". И

2) Приятелствата, връзките и социалните контакти, които се създават там, и които след това имат значение за цял живот.

Всичко останало - да, има смисъл. Придобитите знания не са без значение, но... пропуснеш ли да направиш тези 2 неща - по-добре изобщо не карай висше, ами се самообразовай в къщи (самообразованието води до най-голямо и трайно познание, понеже е направено от интерес).

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 39c09b76a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката : № 6 Това, което уча наистина ми е много интересно иначе нямаше да го записвам, може би наистина си права горе. Може би не успявам защото все не мога да си разпределя времето, както трябва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4342f24322
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   № 6, да вземат всички лекари да се самообразоват, щото иначе е загуба на време... Има твърде много професии, за които е кощунство да се каже "самообразовай се, ще ти бъде по-полезно". Човек може да следва нещо с интерес и дори нещата, които са му досадни, да му потрябват един ден. На мен поне ми се случва много често. Затова изобщо не съм съгласна. Ако искаш да работиш в някаква област, е много наивно да си мислиш, че като си четеш книжки вкъщи и се самообразоваш, някой ще те вземе на сериозно, когато кандидатстваш за работа. На теория е много лесно да се оплюе висшето образование, но на практика нещата не стоят точно така. Да, образованието не ти гарантира, че ще работиш това, което искаш. Но без него съвсем никакъв шанс нямаш.

Авторке, трябва да имаш повече воля. Налагаш си, че няма да правиш нищо друго, докато не постигнеш някаква цел (една глава или един урок примерно). Аз учех като пишех много в тетрадки, правех планове, ако става въпрос за някакви основни факти, години, чужди думи, също помагат билетчета, на които от едната страна пишеш понятието/думата/годината, а от другата - обяснението, и си "теглиш", докато не научиш всички. Малко е зубраческо, но помага при трудно запаметяване. Но най-вечер трябва да си наложиш силна воля и наистина да си забраняваш разсейване. Поставяй си малки цели, ако ще ти е по-лесно, можеш после да се "награждаваш" като децата. Например, ако прочета уроците до еди-кой си номер, после ще изляза на разходка/ще ям шоколад/ ще изглеждам епизод от любим сериал... такива неща.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 39c09b76a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторката №5 уча икономика и бизнес някои предмети са ми по - лесни, но други са по трудни. Може и аз да съм си виновна, че се поизтървах този семестър, но дисциплините поне някои са си доста сложнички.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 52093314f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №8, говоря общо, сега разбира се че има изключения и при специалностите, от които зависят човешки животи или изискват голям практически опит, който се събира през учебно време и се осигурява от конкретното учебно заведение, да има и няколко допълнителни условия. Точните науки, инженерните, филологиите, информатиката, разните арт, дизайн, мениджмънт и т.н. спокойно могат да се минат и на самообразование.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1c34992643
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Тези фесбуци вредят - виж аз как се отказах.. - изтрих го - направих така че никога да не влизамл, зависи от теб! фейса или учебници?

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 97b5af69e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-лесно е да си определиш всеки час какво да правиш

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b0f9ff4b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Просто кажете някой лесен начин за съсредоточаване над уроците.
Добре аз го чета но стигна на половината и започна да се занимавам с нещо друго. Ту си връзвам косата защото ми пречи ту ям защото съм гладна. Обикновено докато свърша с уроците вече поне 10 пъти съм си вързала косата и 20 пъти съм ял и още 100 други неща съм правила.
Пробвала съм много различни начини и не помагат просто. Ето и сега имам за учене и аз пак се разсейвам с това че ви пиша. Но не знам как да се съсредоточа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker