Искам да стана хирург - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да стана хирург
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2639 пъти
Здравейте, искам да споделя моите мисли и да помоля за съвет. Знам, че е много рано, но напоследък се замислих за бъдещето си.. нашите все ме натискаха за медицина, но на мен преди изобщо не ми харесваше. Сега като се замисля е супер. Много искам да стана хирург, но откакто се помня в училище не харесвам биологията. Поне химията не ми е проблем, интересна ми е, както и всички други предмети в училище. Майка ми мисли, че е по-добре за мен да стана зъболекар, въпреки че заплащането далеч не е толкова високо. Казва, че хирургията е изключително стресираща и отговорна професия. И от друга страна тук в чужбина хирургията е 9 години, а за зъболекар около 5 години, мисля че беше. Искам да ме посъветвате кое е наистина по-добре за мен.. и изобщо да се захващам ли с медицина, след като не ми харесва биологията?

Момиче на 14

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5c42b4555f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Биологията е задължителна, независимо дали я харесваш или не.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 306043f812
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Естествено, че парите са фактор при избора на професия, но при такива професии все пак би трябвало ти да решиш какво искаш да правиш - тоест избора не би трябвало изцяло да е финансов.
Иначе всяка една професия има и плюсове и минуси. Аз лично се възхищавам на лекарите, но за мен това трябва да е на първо място хуманна порфесия и да не се комерсиализира.
- хирург - можеш да бъдеш много видове хирург. Естествено, че е стресиращо, но пък помагаш на много хора. Трябва да имаш здрава психика и нагласа - представи си само да "ръчкаш" в мозъка на някого под упойка - това не е за всеки.
Като цяло не е за всеки да правиш аутопсии и т. н. - това е част както от стоматологичното, така и от медицинското образование.
- зъболекар - По-малко отговорно и стресиращо е. Но представи си да се занимаваш с недоволни възрастни хора, има хора с всякакъв дъх и т. н. Болките в кръста от постоянната наведена поза по време на работа възникват след няколко години.
Казвам ти тези неща не, за да те откажа - смятам, че което и да избереш няма да сбъркаш. Просто трябва да те водят желанията ти, а не лесното и парите. Защото лесно няма, а дори и да има едното е за сметка на другото. И двете професии са тежки и сложни, изискват упорство и задълбочени познания.
Биологията, която се учи в училище - особено като си на 14 сигурно си учил масово ботаника - няма общо с това, което се учи в университета.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b1f53cee56
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не, естествено, че не ме интересуват само парите. Още от малка ме привлича с нещо да стана хирург, като страст е. И също искам да попитам дали в университета се учи само анатомия?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b1f53cee56
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   До номер 1. Да знам, че без биология е невъзмонжо, просто исках да знам дали мога да бъда добра в нещо, което не ми е по душа и не ми е интересно.

Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 306043f812
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Авторке, трудно е да бъдеш добра в нещо, което не ти е по душа и не ти е интересно. Въпросът е, че ти няма как да знаеш дали ти е интересно или не, тъй като това, което ти разбираш под биология и това, което бъдещите лекари учат е доста различно. Виж дали биологията от 8 клас и от 10 клас ще ти допадне. Ако си решила сега да решаваш, купи двата учебника и ги разгледай. Там има анатомия, болести, генетика на едно доста по елементарно ниво, но все пак ще добиеш представа. За медицина едно време се препоръчваха учебниците на Булвест, а не на Просвета.
Ана

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d2716c58da
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Благодаря ти много, Ана!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker