Относно Университет „ПРОФ-Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" - БУРГАС - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Относно Университет „ПРОФ-Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" - БУРГАС
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 14235 пъти
Здравейте!

Ще се радвам някой изучаващ се в момента там да ми отговори на следните въпроси :

1. Има ли следните специалности : Администрация и управление, Международни и масови комуникации, връзки с обществеността и наказателно право?

2. С какво се кандидатства за тях (предмет)?


3. И, като цяло университета добър ли е?


4. Последен въпрос - живота в Бургас общо взето, как е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2db3926d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   животът в Бургас е ок. обаче изборът ти на университет и специалности ми се вижда доста странен. "Асен Златаров" е бившият ВХТИ, т. е. химико-технологичен институт. като такъв, в него най-развити са специалностите, свързани с химия, откъм преподаватели, материална база, качество, традиции и т. н. разбира се, в последно време всички университети нароиха какви ли не специалности и факултети, но качеството в тях е доста съмнително.
като гледам обаче и авторът не е особено ориентиран в това какво точно иска :-) специалност "Наказателно право" няма и не може да има :-) правото е регулирана професия, специалността може да се казва само Право и нищо друго, а в БТУ го няма :-)
така че ако авторът иска просто диплома, сигурно ще я получи. ако се бори за реални знания, не мисля, че това е мястото :-)
п. с. от Бургас съм и имам някакви реални наблюдения по темата

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e0b43a0f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Цялата тази информация можеш да намериш в интернет. Има няколко факултета с различни специалности: факултет по технически науки, по обществени науки, по природни науки, медицински колеж, технически колеж и колеж по туризъм.
А Бургас на два пъти е избран за "Град №1 за живеене в България". Проблем остава високото замърсяване на въздуха и кражбата на автомобили. Добре се живее, но не и до завода..

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5bedb6ff08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз уча там специалност Туризъм, изброените от теб специалности мисля, че ги няма.. добре е в университета, горе-долу... живота в Бургас е супер иначе :D

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7782e91ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Животът в Бургас е като този в Пловдив и навсякъде другаде. Отностно тези спеиалности, просто се обади и попитай в колежа, не е трудно. Имат сайт, подробно обясняващ как се кандидатства по конкретната специалност, какви са таксите за семестрите и каква е седмичната програма за обучение.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 43d850672c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз изкарах магистратурата си там. Не съм особено запозната с бакалавърските специалности, но можеш да провериш на интернет страницата. Лично аз, ако трябва да избирам отново в никакъв случай не бих избрала този университет. Качеството на обучение в Бургаски свободен университет е много по-добро, но съответно и скъпо.. иначе като град Бургас е много красив и поддържан. Ако искаш да работиш по време на обучението ти ще ти е малко трудно, но не и невъзможно. В интерес на истината там има работа предимно лятото. Надявам се да съм помогнала. Желая ти успех! ;)

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b0d54e2117
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мисля, че тези специалности ги няма, има ги в свободния. Влез в сайта на университета за повече информация.
Университета е добър ако ти си готов да положиш усилия. Има изключително кадърни преподаватели, хора, които наистина си разбират работата, но както разбираш те не могат да ти влеят акъл ако ти нямаш желание.
Базите към факултета за обществени науки (маркетинг, туризъм и пр) са добри.
А относно живота в Бургас.... относително е. Зависи какво търсиш. От финансова гледна също е относително. Така или иначе Бъргас е обявен за най-добрия град за живеене. Не мисля, че е случайно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 45ac0fc70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   А, чудесна темичка, и аз ще я следя :) И аз съм се насочила да уча в Бургас, по-точно туризъм. Искат езици, а на мен там ми е силата, така че мисля че ще ме приемат. Но ако не греша този университет за който ти пишеш е свободния, а аз мисля да кандидатсвам в другия :D Но както и да е, все пак мненията ще са ми от полза.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1fe6bd31b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Университета си има сайт, както и книжка, която може да се закупи и в нея пише къде с какво точно се кандидатства. В много от специалностите се влиза просто с матура по БЕЛ или изпит

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 515e603f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До коментар номер 7, Свободния Бургаски Университет си се води така, с това наименование, а другият в който искаш да учиш е Университет "Проф. д-р Асен Златаров".
Относно автора на темата, има си сайтове можеш да провериш подробно за специалностите и баловете от оценки, които са ти необходими.. точно тези специалности, които ти искаш ги няма.. за свободния не съм запозната особено. Ето ти сайта на "Асен Златаров"
P. S. Аз уча Туризъм там, доволна съм за сега. Ако имаш въпроси пиши. :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 515e603f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   www.btu.bg е сайта, извинявам се..пропуснах да го напиша в предния си коментар.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bf8b6a3e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Вчера се записвах в ПРОФ-Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" :
1. специалностите в сайта им не са актуални, 2. служителите определено не са любезни, 3. за да кандидатстваш трябва да си закупиш от тях една тъпа книга информацията в която не е актуална и по средата на която се намират бланките за кандидатстване. / ксерокопие на тези бланки не се приема/ 4. разбира се допълнително има и такса за кандидатстване от 35 лв., 5. банката работи само до 4 ч., 6. никъде няма нито една попълнена примерна бланка и е на принципа : Попитай и ще ти кажа. 7. семестриалните такси са почни колкото в частен университет / бонус е отношението и организацията на държавните учреждения/.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 50357d895e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добър ден! Едно питане да ли мога да какндидатствам с оценката от Матурата по Български език и литература. И да ли мога да кандидатствам в Ваички специалности в ВХт Бургас

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 50357d895e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мога ли да кандидатствам в Всички специалности Обявени от Университет Проф. д-р Асен Златаров Бургас.

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: a924f04422
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Дори и да е последния университет(колеж) на Земята не бих до препоръчала! Под всякаква критика са и двете. От администрация до цялото обучение!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 279994d35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Понеже не съм особено сигурен аз - искам да кандидатствам "Компютърни системи и технологии". Не знам кое ще е най-добрият избор - този университет с прилични семестриални такси и може би неприлична образователна база или БСУ с високите такси, който претендира за високо качество в обучението на студенти. Ще се радвам да чуя препоръки! :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7ab066be30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До номер 14: Бих заложила на БСУ - от Бургас съм и имам преки наблюдения и върху двата университета.
1) В пъти по-добра материала база, оборудвани кабинети (има няколко 3D принтера);
2) Стратегическо място - университетът е разположен до Централна автобусна спирка и е в "сърцето на Бургас" - на минута от улица Александровска и на петнадесетина минути от Морската градина.
3) По-предразполагаща атмосфера. Не съм студентка все още, но присъствах на конференция в учебното заведение и после се наложи да се върна, за да потърся забравена вещ. Портиерът прие проблема ми наистина присърце, хигиенистките също ми помогнаха...
4) Повече активности - хакатони, мероприятия, клубове по интереси,
5) Висока акредитация.

Да, таксите са високи (1300 лв на семестър, ако си редовна форма на обучение) но има възможности за студентско кредитиране, стипендии и т. н.
Да, ще се сблъскваш и с отрицателните неща - ще има и превзети колеги, които могат да си плащат таксата и са в университета само за диплома/за да угодят на "мама и тате"; има слухове и за професори, които нарочно са късали студенти на изпитите, за да се наложи да плащат за повторно явяване. Но вярвам, че ако имаш амбицията, ще успееш.

Д. С.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker