Каква специалност сте завършили?и какво работите сега? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Каква специалност сте завършили?и какво работите сега?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 4100 пъти
Каква специалност сте завършили? И какво работите сега?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: c5cf9a6ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Завършила съм икономика в чужбина - не само на фирмата (маркетинг, финанси, счетоводство по IFRS, мениджминт и т.н.), а и на народното стопанство (микро и макро) с втора специалност гражданско и търговско право и икономическа география, знам 2 чужди езика - единият перфектно, вторият на работно ниво.
Дълго работех в големи фирми на Запад някъде до средно мениджърско ниво, преди 5 г. се прибрах в България, където имам своя фирма, а работата ми е да я управлявам с идеята скоро съпругът ми да напусне работа и да поеме семейния бизнес, а аз да се отдам на деца и семейство.
Ако мога да избирам не бих работила повече :) и към това се стремя в момента - повече време за хората, които обичам, а ако мечтата ни се сбъдне - до 5 г. бизнесът ни ще се самоуправлява и ще работим само за удоволствие.
Едно научих в живота - диплома къща не храни. Каквото и да завърши човек, работата започва.... с работа!
Дипломата си не се е налагало да показвам нито веднъж на работодател, защото още преди да завърша почнах работа в голяма фирма, самоиздържайки се по време на цялото следване. Мисля дори, че дори забравиха от HR-отдела да ми поискат изобщо диплома. С две думи - дипломата е един вид хартийка, важни са качествата, които притежава човек - качества, които не се придобиват само в университет.
Моят съвет към всички, които искат да учат висше образование, без оглед на специалност, университет и държава - хора, не се плашете от работа и дори вашите да имат пари да ви издържат, почнете най-късно в третият си семестър да работите, за да имате връзка с работодатели и изградени трудови навици и стаж, а не после да обикаляте по бюрата по труда.
За избор на специалност не питайте другите и не се влияте от моди разни. Никой не е казал, че всички трябва да учат икономика и право. Познавам много успели в бизнеса хора, завършили философия, педагогика, история на изкуството! По-добре добър философ от лош икономист. Следвайте това, в което сте най-силни и ви е най-интересно.
Много е трудно днес на младите хора, много по-трудно от по мое време, защото конкуренцията е огромна, но който има желание да работи, който е честен, дисциплиниран и отговорен, той ще постигне всичко в живота, а дипломите и оценките тук нямат никакво значение!
Успех на всички млади хора и мечтайте, защото можете да постигнете всичко в живота, ако искате достатачно силно и не се страхувате от работа!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dbb2b965b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То пък като че ли работата е най-важното нещо. Няма по-висшо нещо от дома и семейството. Работата само допринася за това.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 53f0624dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имам магистратура по история, обаче завърших наскоро и не успях да си намеря работа по специалността и сега работя в сферата на туризма, а за да не си загубя знанията давам частни уроци. И така, хем си ползвам знанията, хем си докарвам допълнително пари, което винаги е добре дошло.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 12b3c9d7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Право в Софийски. Какво работя? Първо бях стажант, после хайдукатин няколко години, сега нотариус, ама няма да си казвам името, че сме малко и не е редно. Не съм на заплата, колкото овце дойдат, всичките под ножа. Парите ми за месец варират между 4 хиляди и 6 хиляди, като съм стигал до 10. Това за провинцията, в Софията ми е трудно да си представя какви пари се правят

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 21e764b8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Завърших "Финанси" в УНСС преди почти 5 години.

Имам 3 бизнеса - единият е маркетингова агенция, търгуваща с интернет реклама на западния пазар. Вторият е за инвестиции в имоти, а третият - за ценни книжа. В момента разучавам пазара за четвърти бизнес.

Висшето образование определено ми помогна донякъде, но не чак толкова. Основният фактор за успеха ми беше, че още от 1-ви курс се занимавах с интернет реклама. След много безсънни нощи станах добър в това. Сега бера плодовете - агенцията ми е доста печеливша.

В края на втори курс започнах да се занимавам с инвестиционни имоти - дори за няколко месеца работех като брокер, за да ме обучат и да разуча как стоят нещата. Имах малко спестени пари и си взех инвестиционен имот с ипотека - от там започна всичко... В момента имам 8 апартамента в София, като всички са отдадени под наем и съответно ми носят приходи без да правя почти нищо.

В четвърти курс започнах с ценните книжа. Там няма да обяснявам за какво става въпрос, защото има доста терминология.


Не правете грешката да си мислите, че съм от богато семейство - не съм. Това, което съм разбрал през годините, е, че оправданията, които хората си измислят, за да не започнат да градят нещо, обикновено са неоснователни - продукт са на страха, а не на рационалното мислене. Всеки може да постигне това, което аз съм постигнал, друг е въпросът колко хора действително са готови да работят и рискуват толкова, колкото е нужно. В началото е трудно, защото не знаеш дали ще потръгне, или не, но после всичко става игра. И, пак повтарям, всеки може да достигне това ниво, стига да го иска достатъчно силно.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dbb2b965b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Знам, познавам такива хора, но те са малко. Проблема е, че първо хората са много страхливи и не обичат да рискуват и второ - в Б-я съзнанието за предприемачество е допълнително усложнено от икономическата обстановка и най-вече от това, че заради нея доста хора умишлено си удрят спирачки, просто защото ги е страх и то без ясна и конкретна причина. Българите са много предприемчиви, но черногледството им пречи. Мутренските години от 90-те отдавна отминаха, но те още си живеят в някакъв филм на страх и безоснователно чувство на обреченост в Б-я. Все пак, трябва да притежаваш и доста личностни качества, като нюх, смелост и т. н., само д-вата не ти е виновна, че не ти върви, това е оправдание просто. И аз бях така допреди няколко години, но си промених мисленето за статуквото в БГ.
Проблема в чужбина пък е, че там е обратното. Има много повече възможности за предприемачество и собствен бизнес, но на местните не им се занимава, защото заплатите им са добри и не са мотивирани за бизнес. И в крайна сметка - доста предприемчиви чужденци, вкл. българи заемат тази ниша там. Това е моето мнение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3d84a42c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Една или две, или три дипломи са нищо, без умението те да бъдат използвани ефективно, както и без желанието да развиваш знанията си и да търсиш непрекъснато нови техни приложения. Има две образования - художник и магистър по история и теория на литературата (да, има такава магистратура, не в България обаче). Поучителното в моя случай е как със специалности, свързани с изкуства, може да оцелееш в днешната конюнктура. Обяснявам как. Да вземем художественото ми образование. Идеално за рекламата, особено когато е съчетано с творческо писане. И да, работила съм в рекламна агенция доста успешно. Езиците, които зная, съм използвала за превод на книги за различни издателства. Литературното ми образование е вършило работа и като редактор на художествена литература, била съм редактор и на литературно списание, писала съм рецензии на книги, преподавала съм творческо писане в частен колеж. Уменията ми да пиша ми отвориха път и към журналистиката. Доста сериозен стаж имам в информационните агенции и периодиката. През последните 10 години работя като редактор в един от централните ежедневници. И, забележете, областите, за които отговарям, са: литература и изобразително изкуство. А понеже хобитата ми са кулинарията и градинарството, в едно месечно женско списание водя кулинарната рубрика, а в друго едно за архитектура пиша за цветя и ландшафтен дизайн.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 270912b414
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нямам висше образование все още, може би, защото съм на 19. Иначе средното имам. Завършил съм силно изучаване на руска история и славянски езици.
Сега уча за висше. Не е точно като това, което исках да уча. Аз исках да продължа с история, ама един мой приятел (Алексей) ми каза, че е по-добре да уча за друго. Ненавиждам науките като биология и химия. Просто не са в мой стил. Така де... когато кандидатствах ми казаха от предишното ми училище, където завърших средно, че мога да продължа с история и да стана археолог или да продължа с чуждите езици и да стана преводач.
Влече ме повече историята, ама не избрах нито едно от двете. Накрая реших да уча с География. Имат доста общо с историята. Не знам как е в България, но тук в Русия имаш право след като вземеш средно една година да мислиш какво да учиш. Аз и толкова си избирах де... Какво работя, Ами най-добрият ми приятел е син на руския генерал, той ме уреди. Помагам им. Баща му казва, че ставам за военен. Предлагаше ми, заедно с Алексей да ходим в казарма, ама аз не исках. Заплата и получавам на седмица. В България до колкото знам е на месец. За сега е това... Баща ми е доволен от мен. Ама както и да е.

graf Dakula

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker