Труден избор на университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Труден избор на университет
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1955 пъти
Сега съм на 20 години и уча в МУ-София (уча фармация там). Обаче в последно време, това изобщо не ме влече. Преди исках да се занимавам с неорганична химия. Родителите ми само за МУ-София ми говорят. Аз обаче вмомента съм там и въпреки, че съм 1 курс химията не е на ниво. Не знам какво ще правя нататък, но сега учим 2 вида химия. Понеже ще имам възможност да се запиша в университет отново се чудя къде да вляза. Иска ми се да знам испански език, защото имам планове за Испания и Аржентина. Затова си мислих за испанска филология. Гадното за мен обаче е, че изобщо не съм го учил. Брат е на 18 и ще кандидатства Английска филология в СУ. Там имало съвсем различна система на обучение, от там излизали много хора за чужбина, изучавало се по няколко езика. Бихте ли разяснили малко за СУ - за системата на образвуание, добри ли са преподавателите, каква е таксата, ...? Най-добрият ми приятел щял да ходи в някакъв технически университет ли какъв беше където се кандидатствало с математика и се изучавало много физика. Нещо обаче математика и физика не ми се връзват Както и да е. За него също се чудя. Бихте ли дали малко информация за горепосочените и също така дайте други предложения Благодаря от сега!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9c81df17f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм студентка в СУ, 4. курс.
Не е кой знае какво нивото на преподаване в СУ.
Запиши се на курсове по испански, за какво ти е цяла филология!?
А ако толкова те влече химията /и то неорганичната/ – Химическия факултет на СУ е най-добрият избор в Бг, дипломата се признава в ЕС (за Аржентина обаче не съм сигурна).
"Нещо обаче математика и физика не ми се връзват Както и да е. " – физика без математика не може (химия без математика – също). Е, не цялата математика, но част от нея се налага да се разбира и ползва.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dbb81224a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само тези с най-високи оценки плащат половин такса или не плащат изобщо. А това, че може доа отидеш в друга страна после... Ами, на една позната й бяха казали, че може да отиде в Америка май, ама не можело да учи право и медицина... Тоест най-престижните специалности не може да ги учиш... Поговори и с някой друг, защото не съм много информирана. Това е което знам... Надявам се да съм ти помогнала поне малко.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7c38bdfbc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   МОЛЯ ТЕ НЕ ПРАВИ ТАЯ ГЛУПОСТ.
Не прекъсвай фармацията за нищо на света.
Малък си и не знаеш каква глупост правиш.
Испански можеш да научиш и между другото, или като идеш да живееш там, но с реномирана диплома и уважавана професия.
Ако прекъснеш фармацията - дето си заел мястото на един добър човек и заради теб той няма да получи професия а ти прекъснеш
Значи си голям боклук и неблагодарник.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dbb81224a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Софийският е зле само кинти, кинти(само ако си 1-ви на изпита не плащаш, първите не-знам-си-колко плащат наполовина).... и тинтири-минтири...
Едно приятелче учи в някакво училище с такава насоченост(химия/химични глупости). Ако не се лъжа... справочниче нямаш ли... хмм.. в сайта на министерство на образОванието трябва да има списък с училищата....

аз като бях в МУ-София преди 3 години не си представях да уча другаде... иначе какъв е смисълът да кандидатстваш
Има допълнителни часове/занимания по химия, за желаещите... наш'те момчета си ходят по състезания, учат си, печелят от време на време...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 239cb55560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Как да учи нещо, което не му харесва? Вярно, направил е избор и е решил, че не е бил правилен, но не е нужно да го обиждате. Всички грешим.
Аз съм на мнение, че една специалност трябва да е добра и да те влече. На мен не ми ли грабне интереса, не знам как ще се занимавам след време с професията, с която е свързана.
За СУ кой знае какво мнение не мога да ти дам. Бях на предварителен кандидат-студентски изпит преди 2 дни и си чакам резултата, но съм чела, че е най-добрият университет в страната и много ми се иска да ме приемат там.
Всичко за балообразуването, кандидатстването, таксите и т. н. ще научиш в сайта на университета.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dbb81224a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пробвай се в Софийския, супер як университет е. От тази година съм там и много ми харесва. Учителите са големи пичове, както и хората, които учат тамСамият университет е огромен с много сгради, игрища и алеи, а не като повечето университети-голям, гол и асфалтен двор, без нито едно дърво.
Относно таксите ако си в първите 50 плашташ 50% от таксата, също ако си в 50-те имаш възможост да кандидатстваш за финансова помощ(виж в forum. uni-sofia. bg/)
Друго предимство е, че има много спортове и други занимания, които са безплатни.
Според мен това е най-добрият университет в България, което може да те изпрати след като завършиш в наи-добрите държави в света, разбира се, ако искаш и ако това са ти амбициите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker