Застраховане и социално дело -Свищов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Застраховане и социално дело -Свищов
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3289 пъти
Тази година завършвам (момиче съм), и съм се насочила към Свищов, не съм отличничка но не съм и със слаб успех, по средата съм. Мисля да запиша няколко специалности като ;Стопанско управление, Застраховане и социално дело, и Финанси. Искам да поразпитам и да науча, добри ли са специалностите и и нещичко да ми разкажете за общежитията и града като цяло. Бях чула че приемат с много ниски оценки от дипломите и матурите, надявам се да ми отговорите

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 232cbfdd28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Свищака е пропаднало място!!! Уникално малък е! Ако няма студенти е село! Цените там са малки спрямо тея в големите градове. Там освен да се напиваш, купонясваш и по дискотеки друго няма какво да се прави. Центъра е 100 метра на 100 метра! Общо взето 1-ви курс е якото после едно и също само. Даже 8-ми декември става нещо като поредната вечер. Селяния на макс из свищщака.
РАБОТА като барман, сервитьор и от тоя бранш НЯМА ДРУГО!
Сега за даскалото.
Ами пропаднало е! Учиш някакви неща и после съвсем друго е в практиката ( ОСВЕН АКО НЕ Е СЧЕТОВОДСТВО ). Семестара ти е 130 лв и нагоре. Ще те спамят да си купиш, учебници, помагала и прочие. Академията не е училище а бизнес. Лежат на стари лаври!
Ако ти се ходи по чужбината на бригади - това става, може, ама да ти е ясно ще влечеш някой друг изпит.
Сега по специалността дето ти е в заглавието:
И без висше може да я работиш. Тея застраховките са отвратително нещо! Реално ти се казва: докарай толкова хора да се застраховат при тебе и ще ти дадем толкова пари и се почва филма ако докараш повече хора колко много пари може да изкараш. Абсолютен филм! Социално дето нищо не знам какво се учи какво се прави.
Само счетоводството става - то си е занаят - учиш го хубаво и директно почваш работа!!!! Другото доста по-различно!!!
МАРКЕТИНГ, СЧЕТОВОДСТВО - много учене трябва и доста са тежки изпитите и даскалите!!!

На кратко - Ако ти се ходи по леки жени, коври( плевен ряпа да яде по коври), чалга, пиене ( общо взето пропаднал живот )- РАЙ Е ЗА ТЕБ.
Ако търсиш друго - кофти ще ти е.
АКО НЯМАШ ПАРИ, не ти се работи там е за теб щото евтино излиза.
Ако ти се работи и учи - варна, софия, пловдив... Ама доста трудно да съчетаваш двете в едно - или няма да научиш това което ще ти трябва или пък няма да работиш кат хората.

Ами това е. Избирай си сам.
п. с. Аз съм учил там до преди 5 години.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 232cbfdd28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Опа, сега прочетох какво си писала... Ще ти отговоря:
Общежагите ги ремонтират. Тея ремонтираните са добри, адекватни за живот. 3-ма сте в стая, имате малко антре - където са гардеробите ви. Имате и мивка с баня. Обаче, ако си сама там, ще ти цъфнат 2 непознати, ако сте 3 приятелки заедно, ще се скарате и разделите, после ще разберете, че сте добри приятелки, ама просто не може да живеете заедно в 1 стая (последното може и да не стане). Просто това е ЗАКОН! Топла вода не чакай, няма. Нямате ли болерче в стаята, забрави ( цяло чудо ще е ) ако имате!!! Парно не чакай, носи си печка да ви топли. Водата не става за пиене, камо ли за къпане. Пример - къпиш се и излизаш от банята и опа ръката ти е бяла!!! По-някога водата става като... кафето. БУКВАЛНО! Храната в столовете става, преди за 1 лев се наяждаш сега 2-3 лв. Ако не си в ремонтирано общежитие, се приготви за адската мизерия. Ако си на квартира ще ти излиза по-скъпо, но колко от харчовете си зависи.
Стопанско управление - ти ще се занимаваш ли със стопанство? Ще правиш ли бизнеси със земеделие, животновъдство и от сорта? Ако не ами не го учи!
Финансии - само празни суперлативи!!! Реалността е че даскалите знаят как да вадят яко пари и никога няма да те научат на това!!! Финансиите се равняват на следното: от къде да вземеш пари и как да ги умножаваш. Ако ти можеш да си правиш разчет на парите ти за месеца, няма много смисал да го учиш това.

Във академията вземат и с ниски успехи. Пиши на 1-во място и 2-ро и т. н. неща дето ти харесват! Всичко други приказки са лъжовни!!!!

Във Свищака е бъкано с момичета, коефицента е 1:10. Там има хора от ЦЯЛА Б-Я!!! Момичетата от село, повечето са ОЛЕ МАЛЕ, СВЯТ и МЪЖЕ не видяло!

п. с. не пиша измислици, 2 висши и 1 магистратура изкарах там, за да разбера до някаква степен как работи в момента робският ни свят и как сме в безизходица.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 71a0540bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 и номер 2, аз съм завършил в Свищов преди повече от 15 години. Като ви гледам писанията наистина се уверявам, че мястото вече е пропаднало. Но не мястото е виновно...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f439d97a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравейте,
Аз съм от Свищов и все още живея тук и работя. Моята теза е следната:
Свищов в сравнение с други по-малки или малко по-големи градове изглежда доста по-прилично и не съм на мнение, че визуално пропада. През последните няколко години се наляха (естествено и откраднаха) доста евро пари за проекти подобряващи градската среда като цяло. Но наистина е факт, че и тук има безработица и много ниски заплати, а лятото, когато всички студенти си заминат и младите офейкат към морето, градът обезлюдява. Както се казва "С кола да караш по тротоара, няма кого да блъснеш".
Колкото до университета - голяма пародия. Можеш да си изкараш студентството без да полагаш почти никакви усилия. (Колко човек ще излезе специалист, зависи единствено и само от него). Единственото условие да не те скъсат е, че всяка година трябва да заделяш пари за нови учебници. Но повечето университети имат подобни политики за изкарване на пари. В Русе например, масово късат студентите на редовните изпити и поправките с цел явяване на ликвидация, която струва 15-20 лв.
Малкото градче струпва всички на едно място, което гарантира емоции и динамичен студентски живот :) С течение на обстоятелствата се запознах с много студенти и всеки от тях ми е споделял, че е преживял незабравими 4-5 години.
Колкото до общежитията, зависи на каква стая ще попадне човек. Има и мизерни, има и ремонтирани стаи. Но и в който, университет да учиш, едва ли ще имаш самостоятелна стая (освен ако няма такава опция с допълнително заплащане. )
В по-горен коментар бях прочел за свищовската вода. Наистина не става за пиене, но това за къпането си е леко преувеличено. Никога не съм излизал от банята бял :)
За специалностите не мога да дам конкретно мнение тъй като съм завършил в друга сфера. Най-добре, отвори сайта, прочети какво пише и избери тази специалност, която те влече най-много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker