Живот в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Живот в Англия
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1915 пъти
Здравейте, от доста време съм се насочила към това да уча в Англия. Някой запознат ли е с живота там, с университетите, моля ви дайте ми малко информация къде мога да уча и какъв е изпита, кога се държи, къде се подават документите и така нататък?
В момента съм 8ми клас, знам, че още е рано да говоря за това, но все пак започвам да мисля от сега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: cf5931d4fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Първо вземи и завърши езикова гимназия, научи езика перфектно. След 5-6 я камилата, я камиларя
Колкото до Англия - зависи в коя част си. Лондон е много добре, разбира се, но в Северна Англия е пълна пустош. Внимавай, има много фалшиментос университети! Много добре проучи университета. Ако му правят реклама по българското радио например, бъди сигурна, че е фалшификат!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 23d56bc341
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   А информация за таксите не ти ли трябва? Това, може би единствено след перфектния писмен и говорим английски е едно от най-важните неща, за които трябва да мислиш, освен, ако разбира се родителите ти не са с големи възможности. На година се плащат между 4 и 9 хиляди паунда. Като масово преобладава втората цифра. Има и кредити, които се отпускат за покриването на тези такси, като изплащането може да започне след като завършиш университета и почнеш работа. Обаче нито първото е сигурно, нито второто, а парите ще трябва да се върнат. Както номер 1 е писал/а има огромно значение къде точно в Англия ще бъдеш. Големите градове, където са и по-престижните университети дават по-голяма възможност за работа и развитие. Между другото (никак не съм против разбира се обучението в друга държава) но от лични наблюдения и информация мога да кажа, че обучението по нищо не превъзхожда качество на това в някои наши ВУЗ-ове. Разликата е в парите и в реномето на институцията. Там в една детска градина (държавна, не частна) таксата, за която също е безумна, не обръщат такова внимание на дечицата, както в БГ и това го гарантирам. С очите си съм виждала как 3 годишни деца ходят с памперсите и не могат да обяснят, когато им се пишка или ака.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cf5931d4fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Номер 2, кредити вече за българи не се отпускат, защото англичаните не искат българи в страната си.
Имат няколко добри университети, в които няма как да влезнеш, всичко друго е леш и масовка - да ти вземат парите. Моята братовчедка завърши един близо до Лондон, бивше девическо училище някакво, но нейният баща е бизнесМЕН и проблеми нямаше момичето, но никой не я взе на работа в Лондон и се прибра, дано поне може за баща си да работи. Имай предвид, че това момиче у нас не го приеха никъде, но в Лондон завърши (е, в близост де). Успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6dcb6b1d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Англлийският ми е на ниво B2-C1 (тази година съм в Британика с С1) Така че това засега не е пречка за заминаването ми, прочблема ми е математиката. Родителите ми могат да плащат, говорила съм с тях, но както казах не знам дали ще се справя по математика, имам слаби оценки там, а българският ми върви сравнително добре, завърших с 6 първия срок. Кога се държат изпитите, някой има ли информация, в кой клас?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 609e41cf1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Защо не провериш в гугъл, как може да си толкова напред с материала, а да не можеш да се информираш сама.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f2770bff88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Относно кандидатстването в университетите, избираш си каква искаш да учиш, намираш уеб сайта на съответния университет и обикновено там има информация за чуждестранни ученици и списък с всички изисквания за кандидатстване. Отделно като тръгнеш да се записваш не е зле ако имаш някакви специфични въпроси да пратиш запитване по интернет (в сайтовете има данни за контакт) Относно самото кандидатстване единственият допълнителен изпит който ти трябват е по английски а останалото ти е оценката от дипломата и вече в зависимост какво искаш да учиш, изискванията ще са различни. Кандидатстването става през сайта на UCAS, много приятели така кандидатстваха успешно и също така хората от Великобритания го използват, така че той ще ти е достатъчен за самото подаване на документи. От там нататък ти си избираш място и университет и по сайтовете проучваш за изисквания, такси и др.
Надявам се да съм била от полза.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c486e3d788
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За английския език -ще трябва да се явяваш на един изпит IELTS се казва. И трябва да изкараш определен резултат/ ниво.

Направи си ресърч в нета за това, което те интересува. Нали не очакваш някой да ти обяснява от А до Я неща, които са толкова дъвкани в разни теми и сайтове.... А ти даже не си наясно какво искаш да учиш още.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: eadd5689cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да добавя няколко неща, тъй като предполагам има и други, интересуващи се от темата - преди да замине един млад човек да учи на друго място, трябва да си даде ясната сметка за няколко неща. Първо, да осъзнае, че за да се реализира там, където е учил, трябва да положи ПОВЕЧЕ усилия от местните, защото е чужденец. Елементарно, логично, а в реалност повечето не се и замислят! Един работодател ако има да избира между кандидат А(местен) и Б(чужд) със сходни квалификации, познайте кой ще избере? Ами А! Същевременно напливът от чужди студенти спомага за икономиката на съответната държава, плаща се наем, храна всеки месец, такси за университет и тн.
Просто съветът ми е ако заминавате, да направите така, че не само държавата да печели от вас, ами и вие от нея! Казвам го неслучайно, а защото е голям броя на тези, които не успяват, защото не осъзнават горенаписаното. Конкуренцията е жестока, да не говорим за неквалифицирания труд като работа в супермаркети и тн, където се назначават местните или представители от бившите им колонии, което е нормално, защото много ясно, че всяка държава първо ще мисли за своите си, а после за чуждите.
Не е невъзможно да се докажеш, обаче първо трябва да си съвсем наясно какво значи да си българин, не за теб, а за тях! Не напразно се нарича чужбина, и честно казано, ако продължа да мисля по този въпрос, само ще се ядосам, защото както българите се спасяваме поотделно, така си усложняваме повече живота, всеки един от нас! Защото ако бяхме вложили този всичкия труд в страната си, щяхме да си живеем царски! Но нека си носим кръста, избора сами сме го сторили!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker