Право-трябват ми разяснения. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право-трябват ми разяснения.
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 2478 пъти
Здравейте, може би, има теми свързани с това и предварително, се извинявам, но имам огромна нужда от някакво разяснение, ориентация.
Винаги съм искала, да уча право. Това е, един вид мечта за мен. Но си нямам, никаква идея, какви допълнителни изпити трябва да държа, балообразуващи и така нататък.
Чувала съм, че правото е доста трудно, но това не може да ме разколебае, по никакъв начин, даже напротив, амбицира ме.
Относно университети, чувала съм различни версии и си нямам понятие, къде е по-добро образованието-СУ, УНСС.
От друга страна, баща ми иска да уча, в Академията на МВР. Но не мисля, че в Симеоново, изучаването на Право е добра идея.
За това, ще съм ви много благодарна, ако ми дадете някакви насоки.
В момента съм 9-ти клас, но, мисля да започна с много по-сериозна подготовка от четенето на исторически материали.
Приемам абсолютно всякакви съвети и мнения, от хора запознати с моите въпроси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 486cbe289e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Запознат съм. Исках да уча право откакто се помня. НО в 12 клас се отказах, заминах да уча международни отношения в Холандия. И не съжалявам. Всичките ми приятели, завършили я право в УНСС я в СУ са безработни и живеят с родителите си! За Академията-25000 лв. Е за да те приемат (подкупи и връзки). Бягай в чужбина и смени специалността, защото юристите са твърде много и на никой не са необходими!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 25c192c5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако учиш в Симеоново излизаш със договор към МВР и като цяло се наместваш в системата. Баща ти с право го казва. Излизат над 500 юристи в България годишно. Правото е много дълъг процес като образование и изисква много години и лишения. След като завършиш също така стаж и работа не се намират така лесно. Ще работиш за малко пари, а ще се занимаваш в бюрократщина.

п. с Студент по право НБУ 3та година.

На твое мнение място ще кандидатствам в Симеоново

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2e1c965687
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Първо аз съм 12ти клас, завършвам. Ходих на изпити в УНСС И СУ ами сега тук ще започнат да се убеждават, че правото в СУ е най-доброто и задълтително там трябва да влезеш, това съвсем не е така СУ лежи на стари лаври:) УНСС също е добър университет и ще излезеш престижен адвокат, няма значение че е финсово заведение. Ще ти кажа как стоят нещата в УНСС искат знания просто искат да знаеш историята до най-малката подробност всяко нещо, за да успееш да вземеп изпита с 5, 50 а на теб толкова ти трябва. Бел е по лесен, но пак трябва да познаваш произвденията идеално. Напратика в УНСС искат знания. В су нещата са по различни там учиш 7 теми средновековие пада се една от тях пишеш и ти и всички покраи теб, защото всички учат Средновековие. По Бел ИЗПИТА там трябва да можеш да разтягаш локуми и се пишат масово двойки, тъй като не късат на историята трябва да късат на бел. Да си ти каже изпита по бел е ако ти я хареса един ок ако не я отпадаш. Напрактика ти може да пишеш хубаво нали знаеш, но при толкова кандидати винаги ще има скъсани. Та за УНСС искат много знания, а в СУ 7 теми по история и късмет по бел :) И после като ми кажат СУ престижен университет, най-добрия ХАХА просто едно старо име и традиции, които ти докато завършиш и аз също ще се променят :) Сега нека другие започнат да те убеждават коолко по добре е в СУ и колко много трябва да учиш за там, а истината е че ученето е за УНСС там няма как или знаеш или не, машина проверява а не някой който трябва да скъса някого и се мисли за всезнаещ :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 22d7b1ebb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Първо, браво за избора ти. Второ, необходимо е да имаш високи оценки в дипломата от гимназията по БЕЛ и история. Те ще ти помогнат за крайното балообразуване. Също така важна ти е матурата по БЕЛ след 12 клас. Имаш 2 кандидатстудентски изпита- по БЕЛ и история. Аз съм от Пловдив и не мога да ти разясня формата, но софиянците ще го направят :) Мисля, че СУ е по-хубавият вариант за университет. Наистина е трудно. Аз съм в първи курс и вече попремина еуфорията от приема, а на нейно място дойде раздразнение от многото законови текстове, дебелите учебници и всичко, което трябва да правя. Но ти си убедена какво искаш, затова ще успееш. Колкото и да е тежко, правото си има очарование. Най-малкото, когато кажеш, че учиш право-гледат те със страхопочитание, а на повечето реакцията им е "Уау"! Та така... това е от мен! Успех и кой знае, може да се съберем по работа някой ден, бъдеща юристке :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6839e1becf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ох моля, почети и по български малко, че тея запетаи под път и над път много изнервят

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ebacd1fb1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Леле колко глупости е написал номер 3, просто не е истина.
Ако беше ходил тази година на изпити в СУ, щеше да си безкрайно изненадан че не се падна средновековие, както ти казваш, паднаха се Априлско и Балканска война, така че тия доводи с 7 теми и готово - на някой друг, моля.
Отделно - аз съм първа година в СУ, Право (това за страхопочитанието е вярно хаха), истината е че преподаването и в двата университета е горе-долу на едно и също ниво, но СУ винаги е отгоре заради стереотипите на хората и точно тези ''стари лаври''. Не е за подценяване. Ще си позволя да копирам едно мнение от предна тема, защото много добре пасва тук.

Защо да са стереотипи, защо да е стара слава и т. н. т? По целия свят съществува такова понятие като "пристижен" университет. Логиката е съвсем проста и многократно изписана в предишните коментари, но и аз ще повторя - положил си повече усилия, за да те приемат и това автоматично те прави по-умен от онези, които са влезли без особени старания. Естествено, че общественото мнение няма да се промени току- така, нали трябва да се промени въз основа на нещо. Докато в един университет приемат студенти без никакъв логичен подбор (който не е поискал, той не е влязъл), няма как по-интелигентана част от обществото да си промени мнението за същия университет. Въпросът не е само "какво повече ти дава" СУ, а какво повече можеш сам да вземеш от там. С други думи - самите студенти градят пристижа на университета, а не преподавателите, сградите, учебниците и таксите.

Допълнение от мен, личен опит: Когато аз кандидатствах (2013) ходих на изпити и в СУ и в УНСС, болшинството в УНСС преписваше като за последно, то бяха едни четворки, петици, та даже и над 5. 30, това на последния изпит. По Бел в УНСС - същата работа, общо взето който не беше дошъл на изпит - той не влезе, аз имах две петици и по БЕЛ и по История - първо класиране бях приет. В СУ по История едва едва се вързах на опашката, въпреки че темата ми беше развита идеално. Там такова нещо като преписване е мноооого трудно, като оставим настрата заглушители на слушалки и 10 квестора обикалящи нон-стоп, как се преписва 10 листа А4 формат ръкописна тема ако не я знаеш?
А това по БЕЛ е най-голямата глупост, личи си че номер 3 е скъсан по Литература. Темите се оценяват много строго, аз с 1 година уроци по литература, целия 12ти клас изкарах 3. 80, не ми беше най-силната тема, но мои приятелки от класа, и те ходиха много по уроци и си изкараха супер оценки над 4. 00!
В СУ процента случайност е много нисък, ама много! Това е целта изпита под този формат. В УНСС е тест, пишеш отговорите на една бланка, с едни големи кръгчета които запълваш с черно маркерче което ти дават - вижда се какво е оградил този пред теб на 2-3 метра...
Колкото до реализацията - ВРЪЗКИ, нищо друго, ВРЪЗКИ. Ама не говорим връзки на мама и тате, а твой връзки, връзки които ще завържеш през следването си в университета, твои колеги. В Су 40% от хората са потомствени юристи, бащите им адвокати, дядовците и те били - пътя е отъпкан, завържеш ли отношения с такива хора - работата ти е песен. Това доста условно, все пак не говоря от личен опит, все още съм първи курс.
Както казват хората - питай старите! Аз като кажа къде и какво уча пред по-възрастни хора всеки цъка с език и вика Браво, ЕВАЛА!
Че е паднало нивото сравнение с преди - така е, ама е паднало навсякъде. Въпреки това в тази дисциплина СУ си е най-отгоре!
Най-простото нещо и вярно което можеш да направиш е да отвориш статистики в нета на университетите специалност право - най-вече статистиката колко процента имат реализация по специалността - тя е най-показателна. Няма да давам линкове тук за да не е реклама на новинарските сайтове.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 917eae7f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторката:
Благодаря на всички за коментарите. И за това, че отделихте от времето си, за да ми дадете разяснения.
Знам, че правото е трудно също така знам и, че хората успяли да се реализират в тази област са малко. Но при всеки е различно, ако наистина си добър в нещо, рано или късно успеха идва.
До коментар 1:Чувала съм за това с връзките и парите и за това попитах баща ми, дали е вярно( той е в системата на МВР)
и той каза, че няма нищо такова. Тоест, ако си умен и ученолюбив няма как да не влезеш. А пък аз лично с връзки не бих влязла.
До коментар 4:Извинявай, че съм сложила две запетайки повече, прости ми, че имам по 3 часа седмично български и съм в езикова гимназия с интензивно изучаване на английски и френски кражок по руски ;) Просто и ти да учеше 3 чужди езика плюс български и на теб може да се случи, да сложиш запетайка повече, или дори да пропуснеш.
Но до дванайсти клас ще ги усвоя, все пак съм едва девети. Ще знам езици, които отварят доста врати. ;) Но, ще имам предвид да наблегна над пунктоацията.
П. П още веднъж, благодаря на всички за коментарите.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f0dd17ba96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   N6 личи си, че си първа година в СУ и все още носиш розовите очила. И не давах съвети на момичето след като ти самият не си наясно с много неща видно от писаниците ти.
Аз заърших СУ и мога да ти кажа, че след 5 години, даже 6 в най-добрия случай ще ти остане единствено утехата от това, че някакви хора и то все изкуфели бабки и дядковци ти викат:"евала". Мога много да говоря, но в ЮФ на СУ се преписва на поразия, а да не говорим за субективния фактор на устни изпити, които буквално те изцеждат псхически и физически. Що се отнася до колегите ми бяха 2 типа-или диви селяни или някакви костюмирани кариеристчета-деца на юристи и изобщо не се надявай наивните ти очаквания да се реализират: "Колкото до реализацията - ВРЪЗКИ, нищо друго, ВРЪЗКИ. Ама не говорим връзки на мама и тате, а твой връзки, връзки които ще завържеш през следването си в университета, твои колеги. В Су 40% от хората са потомствени юристи, бащите им адвокати, дядовците и те били - пътя е отъпкан, завържеш ли отношения с такива хора - работата ти е песен. "
СМЯХ СЕ С ГЛАС!!!! Ти си конкуренция, бе момче, никой няма ти подаде ръка!!! Не знам дали ти е преподавал ас. Шопов, но аз много съжалявам, че още като бях в 1 курс и той ни разправяше да си сменим попрището не го послушах....
Нервите и безсънните нощи за съжаление никой няма да ми ги върне.... бягай докато овреме!!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker