Какво да уча?????? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121455)
 Любов и изневяра (29773)
 Секс и интимност (14395)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18592)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да уча??????
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 1676 пъти
Здравейте! Сега съм в 9 клас и реших да започна лека полека да се ориентирам към някой университет, защото съм свидетелка на много ученици, които са в 12 клас, а още не са решили какво и в кой университет искат да учат. Не искам да правя тяхната грешка. Знам, че е доста рано, но времето така бързо минава. Мечтая да уча във Франция... имам възможността, но леко ме и помързява за съжаление. Иначе любимите ми предмети са Биология, География, Химия, Историята от части и ФРЕНСКИЯТ най-вече. Семейството ми ме тласка към Агрономия в Пловдив , тъй като се занимават със земеделие, но не съм сигурна дали самата аз искам да уча това и да се занимавам с него до края на живота ми. Като цяло въпросът ми е има ли развитие, ако уча природни науки? Не искам да съм учител!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 4f8687ec22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз защо си мисля за биотехнологии? Хем ще угодиш на вашите, хем и на теб ще ти харесва. Биотехнологиите са приложими навсякъде-от земеделие до медицина.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 41c38a0981
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, има голямо развитие и реализация в природните науки, особено ако си умна и целеустремена, и си направиш труда да научиш английски език (езикът на който пише и комуникира цялата научна общност). В СУ можеш да завършиш за 4 години бакалавърска програма, за още 1 - магистратура, и за още 3 - докторантура, след което почти няма човек, който да е решил и да не е заминал за която лаборатория или голяма фирма по света е решил, при това - представяйки се отлично сред колегите си.
Не се подлъгвай по разни провинциални и частни университетчета с гръмки имена и нищо като покритие! Хеле пък платено... В СУ си имат и традициите в обучението, и съответния международен ценз, а и връзките после при реализацията с университети, лаборатории и фирми от цял свят.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 85bbad0fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом ти вървят биологията и химията (дентална) медицина е вариант. Има глад за такива кадри и съответно реализация, вкл. и в чужбина. Щом не си убедена, че искаш да се занимаваш с агрономство, според мен по-добре не се хващай, че не е работа цял живот да работиш нещо, което не харесваш.

Иначе за следване в чужбина помисли добре, защото там ще трябва здраво, наистина здраво учене плюс много сериозно владеене на езика, като там ще продължиш да го изучаваш и общо взето не е лъжица за всяка уста. Щом сама си признаваш, че понякога те мързи, се замисли. Това определено не е за мързеливи. Освен това е свързано с големи разходи и не знам дали родителите ще могат да си го позволят. Съответно може да се наложи да спечелиш стипендия, което също не е лесно и не е сигурно, а и ще трябва допълнително да работиш там, което практически е много много трудно - работа, език, здраво учене по специалността. Помисли добре дали е лъжица за твоята уста. Иначе медицина можеш да си завършиш тук и пак да си работиш там, така че не съм убеден, че си заслужава цялото това напрежение да учиш в чужбина, особено ако е медицина.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 052b786d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лекар може, фармация също е хубаво и зъболекар. С това може да се занимаваш, щом те влече биология и химия, обаче не бързай да решаваш, щото и аз в 9 клас имах само 6 по тези предмети, обаче в 10 стана трудно и успеха ми падна.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7e19584e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   При положение, че си момиче надали агрономията е най-добрият избор. В девети клас ти харесват едни предмети, в десети ще са други.. според мен ти е твърде рано, за да решиш.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 89d3fe8c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте! Аз съм в 6 клас. И реших да се ориентирам към университет. Има ученици, които незнаят към коя посока да се ориентират след 12 клас. Баща ми казва да уча медицина, но намен това немие уместна професия. Мойто самочуствие е да уча право. Много ми върви Историята, Гепграфията, Биология включително химиия и Английски език. Затова съм решил да следвам право. В СУ. Мисля, че в България има реализация за тази специалност.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6d98d6f2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хубаво е да завършиш нещо но това по никакъв начин не те оправя в живота. Така че деца и родители моля не бъдете тъй наивни и спрете да гледате на образуванието като нещо свято и висше което те прави нещо повече от другите.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3d27479413
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По-добре ако имаш финансовата възможност си налегни на мързела и се подготви и насочи към университет в чужбина. В България нивото е много ниско, както откъм материална база, така и откъм начин на преподаване и самото организиране на учебния процес. Препоръчвам ти да се насочиш към нещо с медицинска насоченост, там работа и пари винаги има, а и търсенето е най-голямо, но си трябва здрав труд. Щом не ти се занимава с агрономия недей, не оставяй родителите ти да решават вместо теб. все пак от образованието ти зависи бъдещето ти. Изслушай съветите и аргументите им, но потърси и друго мнение (от учителите примерно) и направи самостоятелно своят избор. Съветвам те да комбинираш химия с биология, ако не ти се занимава с медицина. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker