Работа в чужбина през лятото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Работа в чужбина през лятото
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2348 пъти
Здравейте, края на месец май навършвам 18 и искам през лятната ваканция (от юли до края на септември да работя в чужбина, на бригада или каквото и да е, но не съм наясно как стоят нещата. Сам ли си организираш всичко, специални фирми ли подбират хора, а и къде е най-добре като заплащане и условия?
А ако някой има предложения(и свободни места) още по-добре. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 0bd3ad9bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами малко си закъснял, мой човек. За бригада се подават документи най-късно февруари. Дори и да не е бригада, не става ей така от днес за утре. Да беше изчакал до 31. 05. и да кажеш "искам от 01. 06. да работя в чужбина". Иначе си има фирми, които ти намират работа и те пращат евентуално.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9e20683423
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само и единствено, ако си студентка може да ходиш на бригада. Примерно влизаш да учиш сега септември за лекар и изкарваш учебната година първата която е, след нея лятото си на бригада и после се връщаш септември за втората година и после си решаваш дали следващото лято ще ходиш. Не се приемат хора, които не учат в момента или не са записани поне като такива.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9e90a95fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 1 до 2

Не говори глупости, бил съм и студент, и на бригада. Имаше всякакви хора на бригадата, не само студенти. Дори и пенсионери от Полша имаше. Просто има фирми, които пращат на бригада, но има много фантоми, трябва да се внимава и да се проверяват в сайта на министреството дали съществуват. Иначе ако си студент, е по-евтино заминаването, защото те пращат от университета и не плащаш на фирма, а само самите разноски и път. Във всеки университет си има "кариерно развитие" или както там се води в съответния университет.

Иначе ако имаш познат (на който имаш доверие) да те дръпне при себе си, е най-добре. Хем може да ти каже дали си струва работата, хем може да ти удари рамо за квартира, за всичко, хем ще ти излезе по-евтино.

Иначе в Англия се изкарват добри пари, но работата е тежка и се живее на полето в каравани. Не че в САЩ не се изкарват, но се работи на 2 места, по 14-18 часа на ден с 1 ден почивка в седмицата. И дори и да спестиш, после трябва да ги оставиш в болницата. В Англия поне часовете не са чак толквоа и пак се изкарват по-добри пари, но все пак зависи и къде ще попаднеш.

Иначе в Австрия и Германия не е зле, но да работиш за немец/австриец. А ако можеш да научиш езика и да завържеш контакти, можеш да си живееш наистина добре.

По правило най-лесно се намира работа в скандинавските държави (вкл. Дания) и най-добре се спестява, но климата е кофти.

В южна Европа в момента е трудно изобщо да си намериш работа, още по-малко да изкараш нещо. В Швейцария има големи бюрократични спънки за източноевропейци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker