Кандидатстване в Шотландия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване в Шотландия
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2704 пъти
Здравейте, както виждате от заглавието съм се насочила към Шотландия в момента съм 10 клас. Искам да ви попитам според вас възможно ли е да се подготвя за toelf ако сега започна курсове. Английският ми е на добро ниво малко по-високо от на съучениците ми, но никак задоволително. Също така и оценките са ми предимно 5ци. Смятате ли, че е възможно да успея. Да, знам вие не можете нищо да кажете, защото не знаете доколко съм амбицирана, но все пак ви питам човек със здрава подготовка от края на 10 клас до 12 дали би могъл да си вземе toefl с приличен резултат. Също искам да ви запитам, ако тук има хора живеещи, учещи в Шотландия нека разкажат как е животът там. Не, че не съм проучила всичко, но просто нали знаете всяка допълнителна информация би ми била от полза.
Благодаря ви за отделеното време и евентуално внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 94820c61fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо тоелф,в Обединеното кралство искат IELTS.
Тоелф-а е за Америка.

Не е невъзможно да се подготвиш за 2 години по принцип.Зависи от мотивацията ти и колко усилено учиш.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 77c810ac25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Работя в Шотландия от три години, а от тази есен ще съм студент в Уелс, приеха ме магистратура. Накратко...

Ние няма как да знаем на какво ниво е твоят английски език. Повече или по- малко от на съучениците ти, на нас и теб това не ни върши работа.

Като един врял и кипял в тези неща мога да те посъветвам да зарежеш TOEFL. По- тежък е като формат. Започни да се готвиш по IELTS. Аз се готвих по последния формат. Подготвих се за два месеца.

Нивото ми владеене на езика преди започване на курса беше оценено на В2/С1, което казано с по- прости думи означаваше, че нивото ми е между Upper Intermediate и Advanced. На изпита по АИЕЛТС изкарах резултат 6. 5 (моята учителка каза, че това е под възможностите ми) от общо 9, а преди да започна курса резултата ми беше 5. 5.

Може би се питаш "добре де, ами откъде да започна"? Значи, отиваш в офис на Интеграл, освен със студентски бригади, те се занимават и с курсове по ТОЙФЕЛ и АИЕЛТС, включително и с кандидатстване в чуждестранни университети. Казваш им всичко това, което си написал на нас и оттам нататък те имат грижата. Ще ти дадат да решиш едно тестче по английски за определяне на нивото. По него ще се реши дали и как ще можеш да се подготвиш. Уеб сайта им е: www. integral. bg

Те ми придвижиха цялата документация относно Уелс и съм много, много доволен от тях. Според мен ще се справиш. Желая ти успех!

От Един Шотландец.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b49decf7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, по случайност попаднах на темата и в момента съм студентка в Шотландия. Първо относно оценките - по моя информация, в момента за повечето специалности се изисква над 5. 50 и ситото за българи в момента е доста сериозно. С по-нисък успех, имаш вероятност за Дънди, но отново повтарям, зависи от специалността, към която си се насочила.
Също бих ти препоръчала да държиш ИЕЛТС, вместо ТОЕФЛ, но това си е твое решение. И за двата би могла да се подготвиш, без частни уроци - сама.
Относно живота в Шотландия - изобщо не е евтино, особено сравнено със стандарта на живот в България. Може да ти се наложи да работиш, докато учиш.
Хората тук са много приятна, не са завистливи и ти се дават възможности за реализация, стига да имаш качества.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 28 дни
hash: e378bd76a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изобщо не си давай парите за консултантски фирми като Интеграл! За две години, с ходене на уроци и прилично учене (не денонощно) ще изкараш необходимия резултат. Съгласна съм, че IELTS е по-лесен. И поздравления за амбицията отрано! (:

 
  ...
преди: 10 години, 28 дни
hash: c4cfdf81ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така, в нито един от трите коментара над мен не видяx едно пояснение, което да покаже защо IELTS е по-добър от TOEFL.
Аз и държах TOEFL, ето защо:
- гледах доста американски филми/сериали, бях свикнал с американския акцент
- англичаните (IELTS) държат да се използват повече и по - формални изрази в есетата, както и следят под лупа за граматиката, американците го дават по - свободно
- поне на мен ми беше по - лесно да говоря на PC, явявал съм се на FCE и бях много стресиран от speaking-a с британецът, затова реших да се застраховам. На IELTS ще говориш с човек за 10 -15 минути.

Та накратко това са трите основни разлики между двата изпита. Разбира се, ти имаш още 2 години, в които да подобриш нивото си и следователно да направиш своят избор. А относно Шотландия - от миналата година вдигнаха таксите в Англия до 9000 паунда на година, така че напливът към Шотландия расте и критериите се вдигат. Но си дай малко зор и може да успееш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker