Ново училище, нов живот... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121367)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6480)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ново училище, нов живот...
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1176 пъти
Здравейте!
Аз съм на 14год. този септември ще съм осми клас и ще бъда в ново училище. Четох много такива истории в интернет, но смятам, че при мен е различно. Аз отивам в София. От малък град съм, който сигурно повечето не го знаят и сега ще се местя в столицата. Ще ми бъде доста трудно, но желая да уча там, за да се образовам, защото в моя малък град - училищата са глупави и след това трудно ще вземеш висше образования. С моя голям успех - 6. 00 съм приета в едно доста елитно училище в София, но проблемът е, че това е последното ми лято с всички мои приятели. Имах приятел и с него се разделихме, поради това, че няма смисъл да продължаваме след като аз ще се местя, а той остава тук. Заедно го решихме, но това е друга тема. Сега гледам всеки ден да излизам и да си прекарам чудесно като за последен път. Но още не мога да приема факта, че няма никога повече да ги видя или дори и да си идвам и да ги виждам - просто няма да сме си толкова близки с приятелите ми и тази мисъл ме убива. Животът продължава, но никога няма да е както преди. Аз ще се променя, те ще се променят. Все нещо ще е случи. Не искам всичко това просто да свърши.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: fb3ac611c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   и аз съм така. всяко зло е за добро. не се отчайвай толкова, защото започваш на чисто без никой да знае ужасни случки от миналото ти

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 642334e471
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти пък какво можа да се местиш да учиш в София... Какво толкова е по-доброто там? То и в малък град да си пак можеш да се подготвиш добре, ако наистина искаш да се образоваш за нещо, по-добре се образовай сама, в училище надали ще те научат на нещо съществено в истинския смисъл на думата. Аз това, което ме интересува го чета от най-различни източници, защото ми стана ясно, че в учебниците не пише нищо конкретно в повечето от случаите. Но ако става въпрос за дипломата - то в което и да е училище, ако имаш добри оценки, просто трябва да учиш, ще те приемат във всякакви университети, гледа се дипломата, не от кое училище идваш. А и наистина си е доста тежко да се разделяш отсега с приятелите си, един вид и с родителите.. В София все някакви приятели ще намериш, ама не се знае на каква компания ще попаднеш, дано са свестни хора.. Аз обаче си предпочитам малкия град, по-спокойно е, по-безопасно е в сравнение с големите градове, там човек да го е страх да излезе след 7-8, дори и лято да е, а и не мога да си представя от такава възраст да се разделя с близките си.. Не знам, то вече си се записала сигурно, но ако ти стане прекалено мъчно направо си се премести втория срок и това е. Едно момче, което познавам така направи. Беше се преместил в нашето училище, учи при нас около година и половина, ама разбрах, че доста му липсват приятелите, града му, накрая взе, че наистина се върна, а и плюс това тук не го приемаха много добре.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3db9e4c4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се притеснявай.

Ако ти и приятелите ти се промените един към друг по такъв начин, че вече да не сте приятели - да знаеш такъв е животът - в София ще си намериш много други.

Но не разбирам, защо си решила да зарежеш изцяло приятелите ти и дори приятеля си ( не отиваш на друга планета ) - би могла да запазиш връзката си макар и да се виждате по рядко.

Имам един колега състудент, който е от Севлиево, но живее при роднини в София и си ходи веднъж в месеца в градчето - има си приятелка от Севлиево, събират се с приятели да играят баскетбол и т. н. ( те и 2-ма, 3-ма негови приятели дойдоха да учат в София, та се организират като си тръгват към Севлиево ).

Не късай всичките си връзки, защото отиваш в София - сигурен съм, че и ти би могла да постъпиш по този начин ( предполагам, че щом имаш 6. 00 едва ли ще можеш да пътуваш 1 път в месеца до града ти, но все пак ще се виждате - има празници, ваканции и т. н. ), пък и сигурно някои други твои приятели след време също ще се преместят в София и тогава ще си правите купони и тук ( не си късай връзките с приятелите ).

Като цяло не приемай заминаването ти в София, като "начало на края" и не мисли, че ще загубиш много стари приятели, а мисли, че ще спечелиш много нови! :)

Надявам се, че отговорът ми ти е бил полезен.

Поздрави!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker