Важно е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Важно е
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1633 пъти
1. Мислите ли, че образованието в България е добро? Главно за университети. 2. И защо всички отиватда учат в чужбина? Отново - главно университети. 3. Какво толкова лошо му има на образованиетело. Лично моето мнение е, че образованието е на ниво. Задавам тези въпроси от любопитство. Няма никаква причина за да питам.
В.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1658c10b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Мислите ли, че образованието в България е добро?
Средното образование в България е сравнително добро за такава бедна държава, която отделя по-малко от 3% от БВП за образование, а над 50% от бюджета на държавата отиват за пенсии за хората, които ни завещаха такава държава. (инвестираме в миналото, не в бъдещето).

Главно за университети
Ами прави си сметката, колко добри са нашите университети, когато нямаме нито един в ТОП 500 в света и още по-страшно - нито един в ТОП 500 в Европа!
Още 2007 г. ние трябваше да си сертифицираме университетите по ECTS, т. е. да се покриват модули, не някаква програма от 30 г., за да може наши студенти да се преместват с признато взети модули свободно в ЕС както и свободно да идват хора от други страни у нас да продължават да учат, но НАЙСЕ - никаква промяна не искат професорите, които са на средна възраст 70 и са повечето агенти на ДС, те не искат промяна и не им пука за младите хора, за бизнеса, за науката, а просто искат да цоцкат до пълно пукане. Всеки нормален човек, усърден докторант бива унищожаван, да не би да има амбиции да замести мумията отгоре - няма никаква научна дейност, никаква практика във фирми дори, изобщо - пълна мъгла и масово произвеждане на висшисти без всякакви качества, зубрили с години някаква информация, измислена от мумии някакви, които поне от 25 г. не трябваше изобщо да се занимават с млади хора и с образование.
2. И защо всички отиватда учат в чужбина? Отново - главно университети.
Защото там има научна дейност, учи се действително и ти преподават ХОРА, учиш най-новото и по най-новата методика, учиш самостоятелно и се занимаваш с научна дейност не с това как да намериш точния човек за подкуп.
3. Какво толкова лошо му има на образованиетело. Лично моето мнение е, че образованието е на ниво. Задавам тези въпроси от любопитство. Няма никаква причина за да питам.
Аз в т. 1 съм ти описала, какво е трагичното - трябват много големи реформи и да се закрият поне 4 университета у нас или да се понижат на колежи- Тракийски, Пернишки, Благоевградски да се ореже на половина и да мине към СУ, Библиотекарски да се закрие веднага и още няколко неизвестни по паланки и селца, които само прибират парите на хората и им губят времето.
Трябва да се обединят няколко големи университети, да се изчистят всички агенти на ДС и само признатите в международните научни среди да останат и да продължат да извършват научна дейност, която да се извършва като в цял свят в университетите, не в БАН. БАН да стане самостоятелно дружество както е с Mах Plank в Германия и да се насочи към нуждите на населението, на предприятията и да приема поръчки и да се самоиздържа, да създава в последствие перспектива за развитие на нашите физици, химици, биолози, да дава заплати от порядъка на 5000 лв. поне, за да задържи мозъците у нас... не да изтича всичко в чужбина! У нас и да искаш да развиваш някаква индустрия или производство, то няма квалифицирани хора! Чуждите фирми дори най-елементарни мениджъри на средно ниво не могат да намерят, защото икономисти ние не произвежаме!
Да се ограничи достъпът до университетите, а на останалите да се предложи реално бъдеще в практиката - дуална система с практики в бизнеса, с получаване на рални умения, вместо глупаво харчене на парите на родителите за глупави дипломи.

Когато видиш 1 БГ университет в ТОП 500 поне на Европа, тогава това, което горе описах се е случило. До тогава хората, които се интересуваме от наука ще учим в чужбина. Много сме се и позавърнали гледам, дано променим нещо, защото поне имаме представа как ТРЯБВА да функционира един ВУЗ, а у нас освен ТУ София, някои факултети на СУ, някои частни университети всичко можеш да забравиш. Дори един Варненски университет повече наподобява вече на университет от УНСС, където се бият кой по-голям кокал да налапа и кой повече студенти да обере!
Пълна чистка в университетите и БАН, тогава ще имаме някакво висше образование. В момента 80% от кадрите нямат никакво бъдеще или сами трябва да учат в последствие всичко! Пълна загуба на ресурс, пари и време! Едни статистици елементарни не можем да произведем, за да проведем едно елементарно преброяване по СЪВРЕМЕННИ стандарти- СРАМ!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 099e001877
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Въпросът ти е много относителен и ще ти кажа защо.

Има една психологическа заблуда наречена "ефект на плувеца", която се появява в много хора.

Примерно много хора си мислят, че плувците които участват в разни олимпиади са с много хубави тела, понеже са се занимавали много години с плуване, а е точно обратното - те са плувци, защото имат подходящите тела за това.

Или още един пример - "Дали разни университети като Оксфорд са престижни защото от тях излизат много успели хора или защото тези университети приемат само успели и мотивирани студенти? "

Т. е. ако си силно мотивиран студент не трябва да те интересува въобще къде ще учиш ( голяма част от ученето в университет си е самообучение и без това ).

Има и много безплатни и онлайн курсове за самообучение, които допълнително могат да ти помогнат.

Иначе имам познати завършили и български и чуждестранни университети, които не могат да се реализират ( университетът дава диплома, а не работа както си мислят много хора ).

В момента и аз съм пред този избор - в България или в чужбина, но ще избера България понеже:

1. Между диплома в България и в чужбина разликата е малка.
2. Вече имам 7 сертификата и в близките години ще взема още много
3. Като добавя още едно висше поне - разликата ще се изравни
4. В специалността в която съм ( IT индустрията ) е много по на "далавера" да работиш в България, тъй като тук данъците са по - ниски, много неща са по - евтини, а с парите, които може да взима един добър специалист и семейство може да издържа и царски да си живее.

Надявам се, че отговорът, който ти дадох ти е бил полезен.

Поздрави!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e077f4730b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   българското образование не отстъпва по нищо на това, което би получил в Англия или Германия-не учиш ли, не си ли мотивиран, и в Америка да те приемат, нищо няма да излезе от теб

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 73c1e96f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен нивото е добро, но само на няколко университета в цялата страна, останалите са под всякаква критика.
Като основното, което им куца са старите бази или липсата на такива, както и липсата на практики. Но в последните години има фирми, които спонсорират университетите и даряват по нещо ново и съвременно.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 099e001877
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До номер 3.

Като спомена Америка - моя клас беше с най - висок успех в гимназията СПГЕ, но имаше 2-3 ученика, които все пак се стремяха да го понижат.

Та един от тях, му викахме "Сънчо" щото постоянно спеше в часовете имаше 2-ки и 3-ки ( само 8-ми и 9-ти клас се изяви по няколко предмета даже със 6-тици, след това го беше хванал мързела ).

Та тоя към 11-ти клас се премести в САЩ и после научихме, че бил станал отличник! :D

Много ме съмнява да си е променил навиците на спане, но явно щом 3-каджийте в България, стават отличници в САЩ, значи можем да предполагаме какво им е образованието! :)

Поздрави! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker