Изучаване на на руски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изучаване на на руски език
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2090 пъти
Здравейте!
Искам да ви помоля за помощ. Искам да изучавам руски език и съответно искам да получа сертификат по езика след курсовете. Знам, че повечето школи за чужди езици издават такива, например по английски език, но въпросът е доколко след това тези сертификати могат да послужат пред работодатели в България или чужбина или пред университети в Русия или в Европа.
Вече знам два чужди езика, бързо уча езици и искам да науча и руски език.
Моля ви се препоръчайте ми школа, където да мога да изучавам руски език - от която вие сте доволни или сте чували че ваши познати посещават и те са доволни. За мен е много важно да получа и сертификат, който да мога да използвам след това и за работа и в университет евентуално.
За университета не съм изобщо наясно какъв сертификат се изисква на руски език, евентуално ако обучението в университета е на английски и руски език пак ли ще ми се иска сертификат и по двата езика, защото по английски доколкото знам ми трябва IELTS, TOEFL, а за руския кой е необходимия сертификат за университет. Също така ме интересува и кои сертификати по руски език се признават от работодатели и извън България, ако има такива.
От малък град съм и евентуално ако се наложи мислите ли, че чрез дистанционно обучение ще мога да изуча достатъчно добре езика?
Моля, споделяйте каквото и да знаете по въпроса - независимо дали е за школа, сертификати, дори и да сте учили в руска езикова гимназия и да знаете дори и малко повече от мен по темата. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6278af52a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е как пък не се намери някой да напише един коментар по темата?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 96d1fef83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би ще те разочаровам - за руския такива сертификати като TOEFL, DSD, DELF, PLIDA няма. Сертификати се издават два пъти в годината от руското посолство след изпит - устен и писмен. Но той служи основно за кандидатстване във висше учебно заведение в Русия - иначе караш нулева година само с изучаване на руски. Но сертификатът, както и ти искаш, служи често и за работа, най-вече в чужбина, където фирмите все по-често търсят кадри с руски език. Дистанционното обучение не ти помага - няма да научиш достатъчно добре руския за сертификата. Къде искаш да учиш - в България или в Русия/САЩ/Западна Европа? Препоръчвам ти ако се ориентираш САЩ и Западна Европа да учиш основно за европейския език, който ти е нужен, защото руският никак не е лесен език и, най-малкото, трябва да му отделиш доста внимание, за да си изкараш сертификата.

Това е информацията, която имам и която мога да дам. Ако мислиш, че ще съм ти полезен, се свържи с мен на Skype alexander2009691. Моля редакторите да допуснат това :).

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f0669899e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Привет на всички от Сибир!

(Не искам да пиша "Привет от Русия! ", защото за повечето хора живеещи в тази част на Русия, Сибир и Русия са две абсолютно различни страни. )

Прочетох това съобщение и реших да отговоря със своята история.

Аз се занимавам с езици на бивша Югославия (словенски, хърватски и сръбски). Научих ги напълно сам, без курсове и без учители, нямайки за цел да получа някакъв сертификат. Учих ги просто за собствено удоволствие. Но когато неочаквано се появи възможност да работя като преводач по тези езици, стана въпрос за необходимост да имам съответните сертификати. Какво направих аз? Аз намерих места, където преподават тези езици за чужденци, отидох там, издържах изпити и получих сертификати. На такъв начин аз спестих много много пари - похарчих парички само за организуването на персоналния изпит за мен. А сега работя само с тези езици. Те ме изцяло изхранват - давам частни уроци по тях, правя писмени и устни преводи, и разбира се заверка на писмените си преводи.

Никога не си мислил да постъпиш на същия начин? Пък си от малкия град и за тебе има само два начина за ученето на руски - дистанционно и самостоятелно. А по-късно тръгвай в София (или още някъде) за да само издържиш изпит по руски за чужденци.

Аз бих могъл да ти помогна с руски. Имам голям опит на предаването на руски за чужденци на Скайпа (предимно за хора от бивша Югославия). Мога да ти предавам руски всеки ден (включвайки уикенд). А вместо паричното плащане за уроци, помолил бих те за помощ с български език. Ако мислиш, че ще съм ти полезен, свържи се с мен на Скайпа. Аз съм там под такова име: darksoulbringer2010
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7559c8fdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само да отбележа, че сертификатът по руски се казва ТРКИ (Тест по русскому языку как иностранному). Можеш да го вземеш в Руския културен център в София, Пловдив (ЕГ "Иван Вазов") и Бургас (ГЧЕ "Васил Левски"). Включва няколко компонента, но сами можете да се запознаете по-подробно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker