1000 стипендии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

1000 стипендии
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 4322 пъти
Здравейте! :)
Понеже излязоха резултатите от 1-во класиране в проекта "1000 стипендии" и съм се класирала за 2-ри етап-интервю. Моля хората, които са запознати с проекта и държали интервю, да споделят какви са въпросите :)
Благодаряя!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: abd0bb33ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хеееейй здравей! Аз също тази година съм одобрена за стипендиите поред в резултатите съм номер 77 с името А. В. С. може да ме видиш :) :) :) :). До кто олкото знам и съм чела в сайта интервюто се разгръща в три основни посоки!
Първо ще те питат най - общи въпроси --- за теб и интересите ти, от това от какво се интересуваш... това са първият вид въпроси -. нищо трудно! Вторият вид въпроси които ще те питат е от областта с която кандидатстваш - аз например с история! Питат те като цяло за това! Третият вид въпроси е ЗАЩИТА НА ЕСЕТО в което примерно споделяш защо точно по тази тема си писал, какво те е вдъхновило, трябва да обосновеш тезите си - защо така мислиш по определен въпрос - аргументираш се и се "защитаваш! " Аз сега ще бъда 7 клас тази година и също за първи път кандидадатствах и ме одобриха, също много се притеснявам за това интервю! Като цяло се надявам да съм ти помогнала, макар и да нямам опит с интервютата тъй като ще ми е и на мен за първи път! Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a849882259
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Въпросите са свързани с есето, които си написала, и съответно с категорията, в която кандидатстваш. Ако си от хуманитарната сфера, могат да ти зададат въпрос за актуални събития - как би анализирала нещо. Моето впечатление, а и на други хора, е, че доста въртят в кръг, задават сходни въпроси, от които няма излизане, почти едни и същи. От една страна провокират и те питат "Ами не може ли еди-как-си", "Не мислиш ли еди-какво-си", но от друга могат да прекалят с неприемането на една позиция и отговор. Поне мен винаги са ме дразнели в разговорите си, но зависи и на какви хора попадаш. Не желая да те плаша обаче, надявам се да съм ти била полезна. Говори спокойно, ясно, гледай да кажеш нещо интересно и запомнящо се в добрия смисъл и да покажеш, че си подготвена в категорията си, но и недей просто цитира някой авторитет, за да впечатляваш. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1d4932bca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Благодаря ти! Аз пък писах на тема География-за зоопарковете. Много се притеснявам, имам чувството, че няма да мога да кажа нищо смислено от притеснение. Ноо, нищо не се знае.
Успех и на тебб.. :))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a849882259
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 съм.
Спокойно, това е телефонно интервю и трябва да ти е по-лесно, защото поне няма да се притесняваш как изглеждаш, как стоиш и как се държиш. А, и се усмихвай. Може да ти е странно, но се усеща, това е съвет за всеки разговор, дори и по телефона.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5063d84af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Aз преди години съм учaствaлa и бях стигнaлa до
интервю. Продължи около половин чaс и първонaчaлно,
докaто се отпуснеш зaдaвaт някaкви общи въпроси и
после те почвaт. Зaдaвaт много въпроси зa есето,
трябвa дa се aргументирaш много добре, но имaй предвид нa кaквото и мнение дa си, те винaги поддържaт обрaтното. Мен примерно ме питaхa дa им посочa пет книги, които сa вaжни зa мен. Кaто споменaх зa Здрaч и почнaхa с някaкви въпроси, aмa зaщо точно тaзи поредицa, кaкво нaмирaт в нея тийнейджърите, не е ли бaнaлно, зaщо не четете бългaрски ромaни и тем подобни. Мен лично много ме нервехa, но нaли товa е идеятa, дa се види дaли можеш дa рaзсъждaвaш, дa оборвaш тезaтa им. Aз бих те посъветвaлa дa си мaксимaлно спокойнa, нa мен притеснението ми изигрa лошa шегa, кaто си оплетох езикa и дотaм. Гледaй дa не зaбивaш много, при мен имaше вфин неудобен момент, няколко минути пълно мълчaние и сигурно зa товa не сa ме одобрили.
Нaдявaм се не съм те стреснaлa, стигa дa звучиш уверено, всичко ще е нaред :) Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 33e091961f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте и от мен!
Аз също миналата година бях преминал първи кръг и съответно отидох на интервю. И моето беше по телефона. Областта, с оято кандидатствах беше "Литература".
В интерес на истината миналата година преди интервюто и аз бях много притеснен, дори в началото на разговора се усещаше. Но искам да Ви кажа, че хората, които ме интервюираха бяха наистина много позитивно настроени. В началото ми задаваха общи въпроси, например питаха ме какво е времето при мен? :). Това е, за да те предразположат. Естествено после почнаха да ме питат защо съм писал на тази тем и защо мисля така. Понеже кандидатствах с Литвратура ме питаха за книги. Коя книга чета в момвнта, кои ми харесват и защо? Един съвет: много внимавайте какви книги споменавате, защото веднага се хващат за тях. (поне при мен беше така). Тоест казвайте книги, които наистина сте чели и наистина знаете за какво става въпрос и може да говорите за книгата.
Истината е, че в много форуми изчетох много негативни неща, относно интервюиращите. В действителнодт моите интервюиращи не ме забиха с нито един въпрос. Просто трябва да сте уверени, да сте спокойни (колкото и невероятно да звучи) :)
Тази година отново имам интервю, надявам се да се справя. Всеки момент очаквам да ми се обадядт. Силно се надявам да се справя.

Още един съвет: Дано сте си нашисали и обмислили есето сами. Уверявам Ви това си проличава по време на защита му в процеса на интервюто. Ако Вие сте го писали сами, то вие сте прочели много неща по темата, синтезирали сте и сте анализирали. Но ако смятате, че номера ще мине ей така - няма да стане.
Наистина подбора е на хора, наитина знаещи защо са там и наистина със знания.
Макар темата да е малко стара, надявам се, че ще помогне на много хора.
Успех на всички!
Л. П. 18 г.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker