Дентална медицина в Пловдив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дентална медицина в Пловдив
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1362 пъти
Здравейте, обръщам се към вас за съвет относно специалността Дентална медицина, която съм решила да запиша в МУ Пловдив. Сега ще бъда 11 клас и си мисля как най-добре да организирам времето си, каква литература да си набавя, дали отсега да почвам с частни уроци. И с двата предмета се справям добре, но за Химията ми трябват някой уточнения. Споделете вашите начини на подготовка, а и ако има някой, който учи специалността да сподели опит.
Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: c8784ed5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Аз съм се насочил към медицината, но двете специалности са сходни и ще се опитам да ти помогна.
Като заначало ще започна с това, че трябва да умееш много да четеш, ама наистина МНОГО, защото си на път да се захванеш с една от най-трудните специалности и професии. Не целя да те сплаша, а да ти покажа с какво се захващаш.
Като цяло всеки университет има различни изисквания и ти трябва да се поинтересуваш в сайта на МУ Пловдив и във форумите какво представляват кандидат-студентските изпити и каква е литературата за подготовка. Аз лично няма да кандидатствам в МУ Пловдив (поне за сега не възнамерявам) и не съм сигурен как точно стоят нещата там. Изпита по биология тази година разбрах, че целият ще бъде тест. Той, както и всички останали изпити по биология в медицинските университети обхващат материала изучаван в осми, девети и десети клас. По-точно от осми клас само материала за човека (анатомия, физиология, хигиена и здравни познания), а от девети и десети клас почти всичко изучавано в часовете по биология на ниво ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОДГОТОВКА. Учебниците обаче си ги избира всеки университет и трябва да проучиш по кои трябва да се готвиш. Иначе щом ще е в тестови формат изпитс предполагам ще издадат сборник със въпросите, някой от които ще се паднат на изпита.
Колкото до химията, еми там нещата стоят по-различно. Изпита включва теоретичен въпрос (май бяха два) и задачи. Тук ще е добре да те подготви учител, който има опит с подготовка на кандидат-студенти, защото химията е на по-високо ниво от задължителната подготовка, която се изучава в училище. И ако си учила само задължителна подготовка, то тогава имаш само малка част от познанията, които трябва да притежаваш. Но иначе и тук си има учебници за подготовка, които трябва да си набавиш, но говори с учителя, при който ще ходиш на уроци (пак казвам по химия е важно да си,намериш учител ).
А до времето, еми ти сега ще си единадесети клас и бих казал, че си се ориентирала точно на време за тази специалност. Две години са достатъчни за добра подготовка и успешно полагане на изпитите. Някой се готвят от десети клас, има хора даже и от девети, но според мен,повечето се разпиляват, защото имат много време. Ти си се ориентирала добре. Има и хора, които се подготвят за една година, даже някой и за по-малко. Всичко е до воля и желание. Е, ако си готова да си седнеш на дупето и да се бориш за,постигане на желанието си, то тогава ще успееш.
Пожелавам ти успех!
Дано съм помогнал.
СаМоТнИяТ ВоЙн

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker