Висше образование в Норвегия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше образование в Норвегия
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2402 пъти
Здравейте! От доста време се замислям за висше образование в Норвегия. Знам малко норвежки (той ми е втори език в училище). Бих искал да разпитам малко за обучението там, за цената на живота там и т.н (там образованието е безплатно доколкото знам). Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: bc5afd63d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Вуйчо ми от 20 години живее в Норвегия и смея да твърдя, че в момента това е най-добрата икономически и финансово държава. Стандарта на живот е много висок. Паричната им единица е в хиляди и мисля, че беше от порядъка на едно към четири. Образованието не е в никакъв случай безплатно, напротив доста скъпо платено. Но с огромната разлика, че имат всевъзможни стипендии, които могат на 80% да ти покриват разходите. Норвежкият ти трябва да е перфектен! Все пак е самостоятелна монархия.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b1080bea10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Образованието е безплатно. Плаща се само семестриална символична такса. Общежития има, но не им знам цените. Цените и стандарта на живот е ужасно висок. Ако имаш няколко хиляди лева да инвестираш в образованието си давай. Моят съвет е изкарай си бакалавър в по-евтина страна и запиши Магистратура тук. Тя е само година и полвина, две и можеш да работиш нещо почасово, за да се издържаш. Аз живея тук и също мисля за втора Магистратура да изкарам тук. Осло е най-скъпият град в света, а Норвегия е с един от най-високите стандарти на живот. Заплатите са много високи, но и цените са доста солени. За пример ще ти кажа, че градски транспорт билетче струва от 8 до 12 лв в зависимост в кой град си, а нормалният хляб е от 5 до 10 лв. Можеш да си направиш сметката колко ще струва едно общежитие, храна, траснпорт и тнт. Иначе страната на мен много ми харесва и хората са много отворени към чувденците. Образованието може да е изцяло на Английски език, а за работа искат добър Норвежки. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52af9b0eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Цените са, меко казани огромни. Не знам дали ще намериш по-скъпо място на света, от това (говорим като цяло, не за някой богаташки квартал). Образованието е на ниво, защото се държи на него и е безплатно, освен няколко специалности. Фатктът, че говориш дори и малко норвежки, ще е огромен за теб старт. Само искам да знаеш, че преди дни, бях на стотина километра от Осло, с едни познати и в 10 часа сутринта си беше още мрачно, а беше едва края на септември.
Но ако се установиш там, учиш и работиш, правиш контакти с хората, ще си много добре.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b1080bea10
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3 от номер 2: Аз живея в Осло и тази сутрин съмна в 6:30, 7:00! Зимата съмва в 8:30, а става тъмно след 3 слетобяд т. е. разликата с България не е чак толкова голяма от порядъка на 2 часа. Абсурдно е да се твърди, че в Осло се съмва в 10 сутринта пък дори и за зимата. Най-вероятно е било мрачно ако е било лошо времето. Лятото е по-неприятно понеже не се стълва напълно, а остава все едно при нас в 5 сутринта преди да съмне и така до към 4 сутринта, когато съмва. Това е за Осло, не за северната част. Там е друго нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker