МУ-СОФИЯ 2015/2016 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

МУ-СОФИЯ 2015/2016
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 6898 пъти
Здравейте ! Последна година съм и съм решил отдавна , че втората ми матура ще е по БИОЛОГИЯ ! Насочил съм се към Медицински Университет София и съм решил да запиша спец. "Медицинска Рехабилитация и ерготерапия " ! Искам да знам , как стоят нещата дали мога да кандидатствам с оценката от матурата по биология или има приемни изпити . Горе долу кога са са тези "приемни-предварителни-редовни изпити" . И не ми е ясно как стоят нещата с кандидатстването . И ако има такива приемни изпити трудни ли са . Как се изчислява бала знам , че максималният за колежа е "24" . Как се изчислява той ? Какви са таксите особено за тази спец. която съм решил да запиша . Ако някой има някаква информация ще се радвам , да я сподели . Тъй като не съм от София и ми е трудно малко . Благодаря предварително на всички ! ! ! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: ae98c21ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Супер си се насочил, аз също уча в медицински университет. Доколкото знам, няма специалност от МУ-тата, в коята да влезеш без изпити, особено в университета, а дори и в колежите. В момента говоря от гледна точка на друг град, но влез в сайта на МУ-София, там ще намериш информацията, която те интересува, а ако няма - около януари месец, ще пуснат справочници, но не те съветвам да чакаш с подготовката, изпитите не са за подценяване. Иначе за колежите, мисля че няма предварителни изпити, само редовни, но точно за София мога само да говоря наизуст.

п. с. Ако нямаш 6 от училище по биология, съветвам те да изкараш матура, защото за повечето специалности, е необходима оценката по биология оценка от друг предмет като част от балообразуването. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 23f6b7d7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря все пак за информацията. Имам две 5 от у-ще които съм сигурен , че ще ми свършат работа. Все още преглеждам доста неща относно София, тъй като не съм и от там и ми е малко трудно ( бих казал доста ). И малко по - малко си събирам информацията относно МУ-то но надявам се да се справя успешно. Дано ме приема живот и здраве догодина :) все пак БЛАГОДАРЯ!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ae98c21ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не искам да те отчайвам, но не се залъгвай. В МУ се влиза доста трудничко и всяка стотна е от значение. Тази 5ца, ти намаля бала с цяла единица, което може да ти изиграе доста лоша шега. Казвам ти го като човек, когото не са приели от първата година и то точно заради стотни. Ако си сигурен в знанията си, отивай на една матура по биология, не е трудна изобщо, после да нямаш ядове. Въпреки че си момче, а при вас са по-лесни нещата, но според мен недей да рискуваш, тъй като от тази година за някои специалности се променят и форматите на изпитите и ще се вдигне още повече бала. Все пак ти си знаеш. Успех!

от 1

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2bc25f5eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, тази година и за мен е последна. Насочила съм се към същата специалност, сега се готвя за изпитите, които не са много лесни. В Му са теми ( съкратен вариант на конспекта за медицина), а в софийския също са теми, но можеш и да кандидатстваш с оценката от матурата. Хубаво е обаче да се явиш и на изпитите. Датите са излезли в сайта... предварителния е на 5 април.Дано съм ти помогнала поне малко, аз самата имам доста въпроси и знам колко е гадно, когато няма кой да ти отговори

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 50d107b241
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да в МУ е по - трудно за разлика от Софийският Университет. Прегледал съм и смятам да се запиша за предварителня изпит по Биология който е на 5 април. И да видя на какво ниво съм после имам матура на 22 май и в крайна сметка ако не се получат нещата ще се ява и на редовният изпит който е на 7 юни. Благодаря все пак на всички за инфото... доста изпити се се събират за тези 3 месеца... напрежението е голямо ха ха

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 15bea916a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също искам да запиша тази специалност, но не знам дали ако имам 4 на матурата по биология ще ми вземат по високата оценка от училище която съм изкарала 6 :/

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 50d107b241
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До колкото знам на момичетата искат с 1 единица повече за разлика от момчетата ...но дори и аз да имам 4 на матурата по биология на дали биха ме приели ...всичко над 5.00 от матурите е добре дошло..... успех на теб и на мен също :P
Аз съм се насочил към СУ Св. Климент Охридски..... МУ - София съм го отписал тъй като там са теми по химия и биология до колкото съм запознат .

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ceee79ba77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Под внимание се взима оценката от ДЗИ или от изпита, който провежда съответния университет. С оценката от училище не можеш да кандидатстваш. Трябва да се знае, че като се кандидатства с изпит (на теми) оценката се умножава по 3, а от ДЗИ по 2.5. Макс. бал=24. За тази специалност в МУ е само на теми по биология.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker