Африка е моят блян откакто бях дете. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Африка е моят блян откакто бях дете.
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2324 пъти
Здравейте на двайсет и една съм, и въпреки, че завърших с отличен не следвам в университет. За мен това не е проблем, може би защото все още не съм открила себе си, но за моята майка която е амбициозна по природа е голям удар. Да кажем, че възгледите ни за моето бъдеще малко се различават. Тя ме вижда като преуспял адвокат или архитект. Шлифован диамант с който да се хвали пред приятелките на техните дамски вечери. И преди да решите, че съм разглезено момиченце което прави на пук на майка си, която естествено като всяка майка му мисли само доброто, искам да отбележа, че всъщтност имам една идея за това с което искам да се занимавам за сега. Искам да замина на шестнайсет месечно доброволно обучение в Африка. Може би вече се сещате, че това не се хареса на никого. Сестра ми бе изумена от жертвоготовният ми дух, a мама бе готова да ме обяви за луда и така в пристъп на отчаяние мислех че поне приятелят ми ще застане до мен, но къде той бе по изненадан и ядосан дори и от семейството ми. Опитах да говоря смислено и умно, изтъкнах им някаи всеизвестни факти. Според Уницеф 22000 деца умират всеки ден поради бедност. Те умират „тихо” в някои от най-бедните райони на земята, далеч от нашите поглед и съвест. И тъй като няма гласност по този факт в световен мащаб, това прави смъртта на тези деца още по-невидима. Според доклада на Уницеф почти 1 милиард души са посрещнали 21 век, не можейки да четат и да пишат имената си. Ако човешко развитие означава разширяване на хоризонтите, тогава бедността ограничава тези възможности драстично и лишава човека дори от най-основното и най-нужното за нормален и здравословен живот. Това е само част от фактите които изтъкнах. Сега въпросът ми е какво да правя да послушам майка си и да последвам нейните планове за бъдещето ми или да тегля една майна на всички и да правя каквото съм решила. Предварително благодаря за съветите и помоща ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: f557d358e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-голямата битка, която някога ще водиш, е битката да бъдеш себе си!

Щом искаш това, направи го. Защо майка ти трябва да те спира. В обществото е наложена мисълта, че всички мамини, трябва да са адвокати, инженери и някакви висши длъжности, ама не е ли ако ти го искаш. За това не се колебай. Щом това е твоето желание, щом това искаш да правиш, тогава постъпи така. Ако ти харесва, продължавай, ако не ти харесва, винаги можеш отново да станеш адвокат или каквото там ти хареса. Въпреки че, ако направиш това, което искаш, много повече хора ще се зарадват, че те има, отколкото ако станеш адвокат. Тези длъжности отдавна не се работят за справедливост, а за пари. Ти лично ако си в позиция да те съдят, на кой адвокат би се доверила? Ако си в позиция, че трябва да ти се спасява живота, би ли се доверила на някой, който иска да ти помогне?
=]

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8c3db3f0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Звучиш като доста надъхан и промит мозък!
Преди 2 седмици се върнах от Нигерия, след едномесечна командировка там... Какво да ти кажа - бананова република си е отвсякъде! Цяла година между 25 и 30'С, нямат зима, храната им расте по дърветата - само се пресягаш и откъсваш! Втората в света държава по добив на нефт след Саудитска арабия, имат още диаманти и злато. Могат да живеят като царе, но живеят като животни - заради многото акъл, образование и работливост, дето ги имат вродени в изобилие :) Корумпирана държава, корумпирано правителство, а обикновеният човек смята, че парите се берат по дърветата, подобно на бананите... Още от летището започват да те муфтят да ти попълват някоя от безбройните хартийки и декларацийки, които са си измислили за пребиваването в държавата им срещу "скромното" и "доброволното" от твоя страна възнаграждение от $10-20... Да можеш да им видиш само разочарованите и злобни физиономии след като не им ги дадеш... :)

Та ако отиваш с цел да ги образоваш нещо, да им покажеш, че в живота има и трудни периоди като зима, дето хората трябва да се мобилизират и обединят, за да ги преживеят, а и по принцип да си дават по малко повечко зор - да! Ходи, образовай ги!

Ако обаче отиваш да ги "спасиш" от самите тях си - забрави! Кауза пердута! Виж, ако планираш да си я начешеш с някой местен - веднага ще ти се получи.

Уницеф хубаво водят статистики, обаче не споменават от какво точно умират децата (това "бедност" е доста разтегливо понятие)... В Африка да умреш от мързел или от невежество (както и от тези на родителите си) си е съвсем основателна причина! Те и мухите снасят винаги по стотици хиляди ларви, от които само няколко десетки оцеляват...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c860e7bb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, ти знаеш ли какви болести върлуват в Африка?????
По-добре отвори този линк, че да се осъзнаеш! http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219834
Хубаво е, че искаш да помагаш, но като си съсипеш здравето няма да ти стане много добре.
Ти си решаваш, но мисли преди да действаш.
Пиши какво мислиш да правиш, щото следя темата ти. :)
Едно момче

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1f20901826
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Та така, млада идеалистке, послушай майка си и внимателно прочети 3, това е истината за живота. И между другото тези хора просто не искат да бъдат спасени, затова и няма как да бъдат спасени. Нещо като нашите цигани. Иди с благородните си намерения в някоя наша циганска махала, мисля, че бързо ще разбереш колко прави са всичките критици на благородните ти намерения...
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 48c9f2271a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   За какво ти е да биеш път до Африка ? Иди да живееш с един цигански катун известно време и се опитай да ги облагородиш. Колкото успееш с тях, толкова ще успееш и с африканците. Много си добродушна и много наивна, мислиш че можеш да промениш света и че всички в трудно положение са жертви, но истината е че по-голямата част от тях са сган която не само не заслужава нищо повече, но е и заплаха за цивилизацията. А дори и каузата ти да е наистина добра, пак не можеш да промениш нищо с твоя идеализъм. Само ще си разбиеш живота. Избирай дали да използваш най-хубавите си години за да добиеш образование и контакти с хора на твоето ниво или да се жертваш за твоята утопия. Най-много да се върнеш с някоя тропическа болест или бременна от негър. Горката ти майка !

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ca633330df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В Африка, освен с животни, с нищо друго не ти препоръчвам да се занимаваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: abbd71de63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   В нашата страна има премного бедни деца, които се недохранват, боледуват, страдат и се нуждаят от помощ, внимание и грижи. Много по-лесно и по-успешно ще помогнеш на тях, поради езикови и други причини. И аз като млад се възмущавах, че в страните от третият свят деца умират от глад. Сега вече гледам на това по друг начин. Самият аз се въздържам да създавам деца защото виждам, че нямам средства и ще мизерстват, а родителите на гладуващите африканчета не се съобразяват с положението си, въпреки, че са по-зле от мен. Не одобрявам стимулирането на безотговорността и примитивизмът, а в нашата държава също ги има тези неща. Е, вярно, че тук си запозната с положението и не ти изглежда романтично, като в Африка - върви да видиш свят, щом те влече авантютизмът. Лошото е, че заради лекомислието си обричаш хората, които държат на теб, на ежедневно страдание, което ги съсипва психически и физически.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3116fe20e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   здравей,
според мен ако имаш образование би могла да промениш много повече неща! Какво ти пречи да завършиш нещо хубаво - международни отношения примерно и след това да се отдадеш на каузата. Само по този начин имаш възможност да направиш неща.
Иначе сега - какво? на 22 си. Отиваш за 2 годи. в африка да гледаш децата - връщаш се на 25 - какво ще правиш?
без образование на 25 и с трудов стаж гледане на деца... и как си представяш, че може да промениш това което цитира?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f612ee5344
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нормално е близките ти да са против. Африка си е доста опасен континент – мнооого болести, изнасилвания, убийства, терористични групировки. Имам двама познати, които са живели там за по 2-3 години и ме посъветваха никога да не ходя. Дивите животни, които се разхождат са ти най-малкия проблем, „хората” дето те дебнат да те оргабят НАЙ-МАЛКОТО са значително по-голям. Та помисли си добре дали си готова да жертваш твоята сигурност и живот, и дали си готова да накараш майка ти и сестра ти и гаджето ти да се тревожат толкова за теб.
А иначе с какво точно ще помагаш там? Не знам какво може да се направи на място. Ако наистина искаш да им помогнеш, занимавай се с политика, с финанси – всъщност там всичко се решава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4128520f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Или всичко е измислица, или просто си търсиш причина да "полудуваш" 16 месеца с африканци.
Номер 3 добре резюмира цялото положение в Африка. Така че, ако има поне грам истина в написаното, значи търсиш лични причини, а не високоблагородни каузи.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c01e275c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е така мисля, че грешиш номер 5 дори и в най-трудните си дни, дори и когато не вижда бъдеще всеки тайничко иска да бъде спасен, но повечето просто не го признават, а по-лошото е, че тези, който го правят ние отказва ме да чуем.
От младата идеалистка

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bbc480239e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И питаш? Тегли една майна на всички и следвай мечтите си!!! Това е твоят живот и после ти ще си щастлива/нещастна с изборите, които си направила, не майка ти, сестра ти, нито гаджето ти.

П.С. Само не те ли притеснява еболата в Африка в момента? Може би ще е по-разумно да поизчакаш известно време докато отмине епидемията?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8c3db3f0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 3 съм.
Ако искаш да направиш нещо наистина смислено през живота си, както ти предлагат и другите, просто последвай примера на този Човек:

http://vbox7.com/play:4a0bab65ee&start=2

Тук има и статия за него:

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/goliamata-mechta-na-fizika-teo-koiato-trogna-bylgariia-6026555

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 09f5a4b08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Боже, опази от такива страхливци, песимисти и затворници на "перфектните" си животи, които те съветват!!! Когато някой ден умираш в леглото си, ще си спомниш Африка и живота си, но само на картичка, нарисувана в ума ти, ако следваш чуждите думи и очаквания, а не своите!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8c4a1a910a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До номер 15:
По-добре на картичка, отколкото на 21г умряла
Африка е място, където възможността да се разболееш от смъртоносна болест е над 97% и шанса да оцелееш под 0.
Не ходи там, за да не страдат близките ти, помисли хубаво дали ти се живее.
Всеки има мечти и иска да помогне, но животът е 1 и няма смисъл да се самоубиваме в надеждата за нещо :)

ДТ

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker