Преместване! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Преместване!
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1777 пъти
Аз съм в осми клас. Не харесвам училището си.. цялата обстановка, като цяло. Искам де се преместя! Аз съм в чуждоезикова паралелка и искам да знам какво трябва да направя.. тоест изисква ли се тест? Знам, че мога след осми клас да се преместя, но не искам тогава. Пък и майка ми не е много съгласна с това, но искам да я обедя :(:( Не ме притеснявам, че ще съм ново дете. Искам да се махна от това училище повече от всичко. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: e0efcebc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Знам какво е чувството, и ти съчувствам. По принцип можеш да се преместиш втория срок на 8 клас но проблема е че първо трябва да намериш училище което ти харесва и има свободни места в паралелката която искаш да се преместиш. Мисля че трябваше да се преместиш по, ъмм как да го кажа, имам в предвид че се местиш защото не ти харесва училището. Това трябва да го споменеш задължително. Второто което е че трябва да се разходиш до училището където искаш да се преместиш и да говориш със директора за да ти обясни точно как става преместването и кога по точно можеш ( втория срок или след завършване на годината). Имаш два варианта:
1. Можеш да останеш там тази година, да изкарваш хубави оценки и да нямаш забележки, да нямаш отсъствия и да участваш във състезания по твоята специалност където си сигурен че можеш да си поне на 1, 2 или 3 място за грамота (грамотите и дипломите ще ти помогнат при преместването) и така на края на годината пак говори със вашите, кажи им че не ти харесва там и че искаш да се преместиш в друго училище (но затова трябва вече да си говорил със директора/ката на съответното училище за да знаеш срока за кандидатстване и да почнеш от някъде поне седмица или 2 преди този срок за кандидатстване с вашите и да ги убеждаваш че искаш да се местиш. Предполагам че те ще разберат (между другото и нашите са така и аз искам да се преместя поради причината че класа ми е ужасен и училището в което съм са само идиоти и олигофрени) затова знам как да ти помогна.
Или 2-рия вариант да говориш с директора/ката от онова училище в което искаш да се преместиш, затова как можеш да го направиш и по кое време през 2-рия срок, а на вашите да кажеш че някой те е набил или е станало нещо много лошо (но внимавай нещата да не излязат извън контрол, уцели правилния момент и не им давай да говорят със родителите на този който си набедил че те е набил или пък със класната, кажи им направо да предприемат действие)!
Според мен ти препоръчвам първия вариант, но само се дръж добре със съучениците си недей да ставаш твърде близък със тях. Опитвай се да ги отблъскваш по някакъв начин, но само при случай че си говорил вече с когото трябва и можеш да се преместиш без никакъв проблем или затруднение. Втория вариант е малко рискован защото вашите могат да разберат че лъжеш.

Ще те държа в течение понеже и аз ще се пробвам да се местя и ако навсякъде е едно и също ще ти обясня как става местенето, защото и аз ще говоря със директора/ката на училището в което ще се местя. Също ти препоръчвам да не участваш в училищни мероприятия със твоя клас ако ще се местиш защото накрая ще стане така че ще станете близки и няма да ти се иска да се преместиш! Също не им казвай нищо от това че не ти харесва училището и че ще се местиш!
Надявам се да съм ти помогнал! И аз те подкрепям напълно и те разбирам!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5124c79481
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Реших да се преместя следващата година.. или поне ще направя всичко възможно да обедя нашите! Тази някак ще я изтрая. Искам само да попитам,че малко недоразбрах-изисква ли се някакъв тест или ти взимат оценките от края на годината (то се водят матури тази година)? Малко не съм наясно с тези неща. Много се надявам модераторите да публикуват коментара ми и също така много ти благодаря! Много ми помогна!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 910c8825e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Да има тест който е приемен (приравнителен). Май е по английски но не съм много сигурен затова няма лошо да отидеш до училището в което ще се местиш, ако искаш сам или със вашите и говориш/те със директорката как става процедурата и приравнителния тест по какво е....математика или английски, или български, или който и да е друг предмет.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5124c79481
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз все още не уча английски.. той ми е втори език. Но ще разговарям с директорката за сега сама.. още не съм ги обедила :( . Благодаря ти отново!
И наистина се надявам да ме държиш в течение как вървят нещата и при теб!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5124c79481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Успя ли да се преместиш или да говориш с директорката? :)
До: №1

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 910c8825e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До №5 : Амии все още нито едно от двете, понеже имам проблем и той е че нашите не са никак съгласни да се местя в друго училище. Не знам никакъв начин как да ги накрам да ми позволят. Нито майка ми нито баща ми са съгласни! Единствено едната ми баба е напълно съгласна и другата, но тя не на 100%. Не знам как да го направя, много искам да се преместя, но при тези обстоятелства не знам въобще дали ще ми се позволи. Отчаян съм :( Момче съм и бих искал да ми помогнеш ако имаш някакви идеи сподели ги моля!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5124c79481
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И при мен не позволяват. Всъщност аз трябва да седна и да говоря с майка си по тази тема по-обширно, но наистина ще ми е трудно да я убедя. В моя клас обстановката е доста негативна.. поне с повечето хора не си допадаме. Има много хора който употребяват алкохол, пушат *не само цигари* и то влизат напушени в час - аз не искам да стана като тях. Кажи че в другото училище ще се стараеш повече и този клас те демотивира. Всъщност това е което аз ще кажа :дд Аз не се притеснявам че ще съм ново дете-ако и ти не се притесняваш им го кажи. Ако не си в една от най-елитните гимназии тогава не виждам какво ще изгубиш ако се преместиш.
-Аз съм номер 5 /автора/

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 75b4a4ed16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами аз по принцип се водя във "елитна" гимназия за информатика и информационни технологии, но вече разбрах че не искам да уча това, след като видях каква е обстановката. Наистина искам да се преместя в друго училище но заради нашите просто няма как. Ако пък говоря с тях още от сега не знам какво ще стане направо да не си бия шута :/. Мисля 2-3 месеца преди края на годината да поговоря с тях отново и до тогава се надявам да си повиша оценките. Мисля че не съм споменал, но аз 2 години подред бях със лоши оценки за края на годината (6 клас 3. 50 и 7 клас 4. 25) и може би затова нашите няма да ми повярват ако им кажа че там ще съм сериозен :/ Затова трябва да си дигна успеха много сега втория срок и да поговоря с тях. Моля дай ми мнение по този въпрос, какво мислиш според теб, така мога ли да действам както казвам сега?

П. П.
Аз съм №1 и №6

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5124c79481
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Автора:
Според мен, ако действаш по този начин ще успееш. Ако по-често подхващаме темата и говорим с тях за преместването ще видят, че наистина е важно за нас и го искаме. Не се сещам за друг начин.. Аз даже съм си направила списък с причини :дд И също така провери кога е срока за записване, за да не го изпуснем. До колкото знам в някой училища става по-рано кандидатстването.
Късмет и ще пиша отново в темата по натам!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker